bananica -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (17.11.2012 21:52:11)
|
IZVORNA PORUKA: mama75 IZVORNA PORUKA: niki83 Nije u pitanje dijete ali jeste mm, nadam se da ce mi neko odgovoriti ubrzo.. Mm ima ospice, danas je treci dan kako izbijaju i peti dan temperature, on izgleda uzasno, bolesnik je pravi, danas smo ponovo isli kod dr. i rekli nam da se strpimouser posted image nista vise, a strasno je, danas temperatura nikako ne spada, propisali su mi analgin, i dala sam mu u 1 tabletu u 18h, jer je temp.bila 39, pa nista, i opet u 20h drugu tabletu, ali spala je samo na 38 stepeni. Smijem li mu ponovo dati paracetamol i kad? Za koliko, koliki razmak da napravimo? I smije li uz sve to da popije i lexilium da se malo smiri, nocima spavao nije, ludimo vise user posted image Smije popiti paracetamol, jer u analginu nema paracetamola. Ali ako je temp visoka, najbolje je ako imas Dalsy sirup od djeteta neka to popije, veliku kasiku. Sta inace pije kada ima temp, sta mu najbolje pomogne? Lexilium smije, ali licno izbjegavam te vrste lijekova, pa se zato pitam je li mu bas neophodan? I da, ako ga svrbi neka popije Flonidan - imas tablete za odrasle, a isto moze i sirup djeciji ako ga vec imate u kuci. Sretno! i da dodam, voltaren cepice, naravno za odrasle
|
|
|
|