RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

EEDITH -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (9.11.2012 13:32:33)

uh ,drage moje baš vam hvala.nedavno smo radili briseve i bilo sve u redu,bris kože nismo,to smo radili prije par mjeseci,jer inače se mučimo sa AD.koristim cijelu kolekciju a derma,ali ovo nije ništa slično.to su bili pravi mali čirići,ali samo po stomačiću,iznad pelene(znači ne ispod)to nju sada ne boli jer dok sam ja to mazala nije se bunila i kaže da je ne boli,ali je bolilo ranije dok su bile gnojne bubuljice.kojem dermatologu da je vodim u SA,nisam više pametna.ne mogu se skoncentrisati na posao[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

škorpija -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (9.11.2012 13:51:46)

eldinky sad se sjetim moj je imao slične čiriće kad je bio jako mali, ali na butinama i ispod pazuha, u pitanju je bila infekcija streptokokom koji je pokupio na moru u pijesku,  koristili smo bivacin mast, i neki jako skupi tečni sapun aktibakterisjki, plivasept i jako brzo je prošlo, ali radili smo bris kože i tek nakon toga smo dobili uputu šta da mažemo

škorpija -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (9.11.2012 13:53:54)

IZVORNA PORUKA: škorpija

eldinky sad se sjetim moj je imao slične čiriće kad je bio jako mali, ali na butinama i ispod pazuha, u pitanju je bila infekcija streptokokom koji je pokupio na moru u pijesku,  koristili smo bivacin mast, i neki jako skupi tečni sapun aktibakterisjki, plivasept i jako brzo je prošlo, ali radili smo bris kože i tek nakon toga smo dobili uputu šta da mažemo

uh možda je bio i stafilikok, nisam sigurna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] uglavnom nije to ništa neobično i lako se liječi, čudi me da vas odmah pedijatar nije uputio da radite bris kože gdje su čirići

EEDITH -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (9.11.2012 14:07:00)

ma nisam ja išla sa malenom nego mm i naš pedijatar uvijek sve poveže sa AD,tako bar meni izgleda,ali danas idem JA

bellla -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (9.11.2012 14:10:00)

IZVORNA PORUKA: eldinky

uh ,drage moje baš vam hvala.nedavno smo radili briseve i bilo sve u redu,bris kože nismo,to smo radili prije par mjeseci,jer inače se mučimo sa AD.koristim cijelu kolekciju a derma,ali ovo nije ništa slično.to su bili pravi mali čirići,ali samo po stomačiću,iznad pelene(znači ne ispod)to nju sada ne boli jer dok sam ja to mazala nije se bunila i kaže da je ne boli,ali je bolilo ranije dok su bile gnojne bubuljice.kojem dermatologu da je vodim u SA,nisam više pametna.ne mogu se skoncentrisati na posao[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

po ovome sto si opisala,lici mi na Stafilokoku aureus,mi smo deverali s njom nedavno,isto je imala na kozi,prvo jedan ciric koji se pretvorio u veliki cir,bris pokazao bakteriju,ped nas slala na kirurgiju,medjutim ja nisam htjela da je rezu,stavljali rivanol i nakon par dana proslo,nije nam dala da uzmemo rozi vec zuti plivasept,onaj blazi,nakon nekog vremena opet se pojavilo par bubuljica,ovaj put sam na svoju ruku uzela rozi ,jaci plivasept i prosli su u roku dva dana.

bas se spremam ovih dana ponoviti opet briseve da vidim jel se bestija vratila,nadam se da nije[sm=hudicek1.gif]
U svakom slucaju napravi bris koze obavezno

škorpija -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (9.11.2012 14:25:25)

i mi smo koristili rozi plivasept, nisam znala da ima i žuti, eldiny pedijatrica je čini mi se u startu pogriješila, naša je srećom prepooznala da se radi o bakterijskoj infekciji i relativno smo lako i jednostavno to riješili, ali su mu ostali bijeli kao ožiljci na mjestu gdje su bili čirići

EEDITH -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (9.11.2012 14:28:51)

Bellla,hvala puno,vjerovatno je to,jer je već jednom imala stafilokok kada smo radili bris nosa, u avgustu,svakako traži da uradim bris kože

Super Beba -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (9.11.2012 16:31:02)

eldinky - 99% je to, jer evo, nas nekoliko se javilo sa istim problemom kojeg je uzrokovala ista baja...I moj mali je imao čir na nozi (ostao mu je čak i ožiljak)...Bakterija sama nije strašna, ali je gadna ako se nakači na nešto (ranicu, posjekotinu, i sl.) i teško ju je izbaciti iz organizma. Ali hB ima maza svakakvih..Nažalost, plivasept više ne proizvode, ima sad neki drugi šampon - oksi nešto...Ne znam naziv..Ali eto, nama je pomogla tobrex mast + ranjenik + rivanol :)

EEDITH -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (9.11.2012 16:49:38)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

eldinky - 99% je to, jer evo, nas nekoliko se javilo sa istim problemom kojeg je uzrokovala ista baja...I moj mali je imao čir na nozi (ostao mu je čak i ožiljak)...Bakterija sama nije strašna, ali je gadna ako se nakači na nešto (ranicu, posjekotinu, i sl.) i teško ju je izbaciti iz organizma. Ali hB ima maza svakakvih..Nažalost, plivasept više ne proizvode, ima sad neki drugi šampon - oksi nešto...Ne znam naziv..Ali eto, nama je pomogla tobrex mast + ranjenik + rivanol :)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]hvala svima,odoh ja sa svojom curicom kod dr,držite nam fige,javim sutra šta je bilo[sm=smiley27.gif]ste

chuci -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 12:44:09)

hitno mi je
ne mogu da nađem onaj članak sa onim lišćem kako se farba i druge razne ideje što su bile

nala

reallove -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:24:15)

Zenice,pomagajte..Mali je prije mozda sat i vise,malo udario glavom od krevet...Htio da uzme igracku sa poda i bub od ivicu kreveta..Nije puno plakao,odmah sam pokvasila peskir i stavila mu na celo,jos se malo igrao,gledao crtani i zaspao..Sada vidim,ima cvorugu[sm=smiley19.gif]..Sta mislite,sta da radim,da ga budim,vodim doktoru,stavim kakvu oblogu,sta cu[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

selebriti -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:42:54)

IZVORNA PORUKA: reallove

Zenice,pomagajte..Mali je prije mozda sat i vise,malo udario glavom od krevet...Htio da uzme igracku sa poda i bub od ivicu kreveta..Nije puno plakao,odmah sam pokvasila peskir i stavila mu na celo,jos se malo igrao,gledao crtani i zaspao..Sada vidim,ima cvorugu[sm=smiley19.gif]..Sta mislite,sta da radim,da ga budim,vodim doktoru,stavim kakvu oblogu,sta cu[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Namaži puterom!

neki x -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:47:22)

Aj mila moja...Nemoj paniciti,polako,svima nama se to barem jednom desilo...Namazi puterom malo,da ne ostane cvoruga...Ako nedaj Boze bude povracao,tad doktoru...Ali nece,smiri se,ako je nomalno gledao crtani i igrao se,nije mu nista...

selebriti -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:48:05)

A šta znači kada dijete povraća poslije udarca?

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:48:58)

IZVORNA PORUKA: selebriti

uspavanost i povracanje, zahtjeva odlazak kod doktora, jedna od sumnji je potres mozga.

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:50:07)

IZVORNA PORUKA: neki x

Aj mila moja...Nemoj paniciti,polako,svima nama se to barem jednom desilo...Namazi puterom malo,da ne ostane cvoruga...Ako nedaj Boze bude povracao,tad doktoru...Ali nece,smiri se,ako je nomalno gledao crtani i igrao se,nije mu nista...

ovo si dobro napisala..i ja bi namazala puterom...

neki x -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:50:26)

Moj mladji je neku noc opalio glavom o radijator,udario se tik do oka i rasjeko arkadu,krv je bukvalno lila i to bas tamna krv,meni se noge odsjekle...
Nekako sam se pribrala,ne znam ni kako...stavila malo hljeba i odmah je krv prestala(nakon sto mu je majica sa lijeve strane i ruka bila sva krvava)....Hvala Bogu,dobro je sve proslo...

neki x -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:51:37)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: selebriti

uspavanost i povracanje, zahtjeva odlazak kod doktora, jedna od sumnji je potres mozga.

Upravo tako...nedaj Boze...

reallove -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:53:22)

Hvala drage moje,namazala sam evo sada puterom,nije velika cvoruga,mala je i ne boli ga kad diram...Ma joj nemiran je pa kada dodje ono njegovo,ja sva strepim..I veceras evo,nema gdje ga nije bilo i na kraju,spusti se da uzme igracku i eto belaja..Hvala vam jos jednom[sm=smiley31.gif]

neki x -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:56:59)

Hvala drage moje,namazala sam evo sada puterom,nije velika cvoruga,mala je i ne boli ga kad diram...Ma joj nemiran je pa kada dodje ono njegovo,ja sva strepim..I veceras evo,nema gdje ga nije bilo i na kraju,spusti se da uzme igracku i eto belaja..Hvala vam jos jednom[sm=smiley31.gif]

E sto se tice toga da je dijete nemirno,procitaj moj post iznad,pa da vidis ko je No.1 u nestaslucima...[sm=smiley36.gif]

reallove -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.11.2012 23:57:25)

Moj mladji je neku noc opalio glavom o radijator,udario se tik do oka i rasjeko arkadu,krv je bukvalno lila i to bas tamna krv,meni se noge odsjekle...
Nekako sam se pribrala,ne znam ni kako...stavila malo hljeba i odmah je krv prestala(nakon sto mu je majica sa lijeve strane i ruka bila sva krvava)....Hvala Bogu,dobro je sve proslo...

Joj mila[sm=smiley19.gif]..Ma ne mozes ih sacuvati,nikad dosta trke za njima..Moj je tako jednom,tacno ispred mene,pade i povrijedi glavicu,2 konca,ja sam tada bila luda od brige danima..I ja malo pretjerujem sto jest,jest,ali sta cu

neki x -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.11.2012 0:04:18)

Ma sve smo mi iste,dzaba,za koga cemo se brinuti,ako ne za njih...
[sm=smiley31.gif]

reallove -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.11.2012 0:09:30)

Ma sve smo mi iste,dzaba,za koga cemo se brinuti,ako ne za njih...
[sm=smiley31.gif]
[sm=smiley31.gif]

saritaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.11.2012 0:47:26)

drage mamice puter je odlican za cvorugice,a sredina hljeba za zaustavljanje krvi, i da jos,zlu ne trebalo brasno za opekotinu...nazalost ovo sam sve isprobala na svojoj djecici pa znam da djeluje

Super Beba -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.11.2012 1:50:48)

IZVORNA PORUKA: saritaa

drage mamice puter je odlican za cvorugice,a sredina hljeba za zaustavljanje krvi, i da jos,zlu ne trebalo brasno za opekotinu...nazalost ovo sam sve isprobala na svojoj djecici pa znam da djeluje

Pamtim :)
Za puter sam znala, ali ne i za hljeb i brašno...daj Bože da nikad ne iskoristim ovo folove, ali eto, nek stoje u glavi :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>