Medić* -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.11.2012 19:33:40)
|
IZVORNA PORUKA: Halimaa IZVORNA PORUKA: škorpija ne znam za te stare recepte, ali da ste držale i komad sterilne gaze na rani sigurno bi krvarenje stalo, bitan je pritisak na ranu, a ne šta se koristi, iako ja ne bih baš hljeb stavljala. Isto tako taj recept baš s puterom mi nije jasan, stvar je tom da je puter hladan, a sve što je hladno smanjuje otok, isto biste postigle i sa hladno kesom majoneze. a za brašno i opekotine, e to tek ne mogu da skontam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Potpisujem! uvijek su mi bile čudne te stvari :) Puter u nos kažu- nikad nam nije pomogao, samo bi umekšao kožu kao krema. :) Nisam protiv prirode ali brate ne treba se plašiti ni medicine kao da smo iz kamenog doba [sm=smiley1.gif] Ne potisujem [sm=smiley1.gif] [sm=smiley36.gif] Moj brat je zamalo izgubio zivot sa 3 godine, jer dr nisu znali sta mu je. Dijete nije jelo, pilo, povracalo je konstantno, smalaksalo. Odjednom. Taj dan je pao sa kreveta. Lezao u bolnici sa mamom nekoliko dana. Otpustili ih kuci u nadi da ce nakon terapije biti bolje. Nije bilo bolje. Istinito, moj rodjeni brat. Sta se desava. Stara nana iz komsiluka kaze mojoj mami, dijete je smasilo vrat ( tako se kaze kod nas ) odveli dijete kod jedne starije zene, znam da mu je dizala vrat, nemojte pitati kako jer sam i ja bila mala 9-10 godina. Tri puta tako dijete doslo sebi.Moj brat danas ziv i zdrav. Dr nisu znali sta je sa njim. Sta je sa problemom kada se razvije pupak [sm=zmeden.gif] Tada stare nane uzmu soljicu i zavijaju, pomogne odlicno. U takvim situacijama covjek je u stanju probati sve, stto je provjereno i sto nece sigurno skoditi, posebno za svoje dijete. I nismo iz kamenog doba, za sebe znam sigurno [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|