Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.6.2012 10:13:00)
|
IZVORNA PORUKA: mama75 IZVORNA PORUKA: Bebica11 jutro zenice jutros skidala malenoj pelenu kad tamo skroz malo rozog pa sad ne znam jel krvavi iscjedak na mjestu gdje urin izlazi dal da je vodim dr, bas sam se zabrinula, inace ne djeluje bolesno Bebice mojoj curici se desilo ovako kada je imala oko 2,5godine. Na gacicama sam primjetila kap krvi. Poslije vise nista nije bilo, ali ja nisam bila mirna. Uradili smo odmah nalaze urina, nosili smo urin 3 dana zaredom (ne urinokultura nego ono obicno). Svaki put je urin izgledao OK ali su mikroskopski pronasli povecan broj eritrocita. Urinokultura je bila OK. Ona takodje nije imala nikakve bolove, tempearturu, nista. Pedijatrica mi je tada rekla da su curice jako osjetljive na urinarni trakt i da je moguce npr da je stala bosom nogom na hladne plocice i da je reagovalo. Ne znam kolika je tvoja bebica, ali ona je nama tada predlozila da za svaki slucaj uradimo UZ, jer postoji moguscnost da se neki kamencic stvorio i pokrenuo. Uglavnom mi smo uradili UZ, nakon nekih mjesec-dva, sve je bilo u redu hB, ali smo tada otkrili da ona ima 3 bubrega [sm=smiley1.gif] Nikada poslije se nije ponovilo nesto slicno, ali ja sam jako oprezna, vodim racuna da ne sjedi na betonu, carapice skidamo samo u augustu itd mojoj je 6,5mj ma moguce kako su ove sparine znala sam joj skinuti malcice carapice pa da se nije nahladila[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|