RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

almondray -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (29.1.2014 18:30:11)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: ena0002

bebi je 4 mj, bradavice su OK...beba nema bjelih naslaga u ustima....ali nekad na jednoj bradavici primjetim poslije podoja bude kao pri vrhu malo svjetlije kao da ide na bijelo.....nisam jela kiselo ali sam prije dva dana jela zaprzeno [sm=smiley13.gif]......i beba inace fino napreduje a stolice su vecinom zelene...cak bude nekakvih tamnozelenih primjesa...a maloprije se pokakio na pamucnu pelenu dok sam mu luftala guzu i to je bilo bas bas tamno zeleno u momentu dok je kakio

Koliko često beba kaki? Zelena stolica može biti iz raznih razloga, to u opće ne treba da te brine, ako je beba zdrava i normalno napreduje. Ovo pišem zbog one zablude zelena stolica-gladno dijete. To pogotovo ne važi za četveromjesečnu bebu.

Dobro je da izluftaš, namaži kremom, pa ćeš vidjetiide li na bolje. Jesi li jela nešto u zadnja dva dana što nisi prije?

Da može biti i kod "naoko" zdravih beba znak neke infekcije.Kao sto se mojoj dvomjesecnoj bebi desilo.Za dva mj. je dobio 3kg veseo mali gladez sa zelenim stolicama.
Krajem prvog mj. su postale zelene , dr. me ismijala kad je vidjela da je dobio 2 kg i rece samo pa nije gladan.Sa 2 mj.i 5 dana subfebrilan , vadimo nalaze urina kad ono na sve pozitivan i krv,eritr.proteini , masa bakrerija i jos x stvari.Bolnica dij.urinarna , eserihija koju je dobio na porodu -predpostavljaju.Posle terapije stolica nikad vise nije bila zelena.

almondray -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 6:58:57)

Zenice upomoc [sm=smiley29.gif] od sinoc mokrim krv (urin je svjetlo crven).Juce sam smazala tanjur cvekle pa sam se cijelu noc tjesila da je od toga.S obzirom da sam i jutros piskila crveno panika me hvata.
Dali da idem odmah na hitnu...danas... ili da cekam sutra pa da idem ginicu jer koristim neku terapiju za ranicu.
Unutrasnjih bolova nemam , jedino mi se vec nekoliko dana spolja na sluzokozi(gospođinoj) stvaraju ranice od ceskanja i terapije[sm=zmeden.gif]
Jaooo pomagajte jerr umirem od straha!

Marija13 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 8:43:09)

Odmah u hitnu! Da ne nagadjas sta je u pitanju! Nisam cula da se to nekome desilo od cvekle :-/.
IZVORNA PORUKA: almondray

Zenice upomoc [sm=smiley29.gif] od sinoc mokrim krv (urin je svjetlo crven).Juce sam smazala tanjur cvekle pa sam se cijelu noc tjesila da je od toga.S obzirom da sam i jutros piskila crveno panika me hvata.
Dali da idem odmah na hitnu...danas... ili da cekam sutra pa da idem ginicu jer koristim neku terapiju za ranicu.
Unutrasnjih bolova nemam , jedino mi se vec nekoliko dana spolja na sluzokozi(gospođinoj) stvaraju ranice od ceskanja i terapije[sm=zmeden.gif]

Full Moon -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 8:54:23)

Od cvekle ti moze biti specificna boja stolice, nikako urina, pretpostavljam da je sve vezano za to lijecenje ranice, mozes i do hitne a sutra ginekologu na pregled, no sikiriki, sve ce biti ok[sm=smiley31.gif]

9months -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 8:54:36)

Ja kao trudilica koja pojede puno cvekle da bih sto bolje podebljala endometrij mogu ti reci da se to meni desavalo xy puta.
Cak mi i stolica bude crvena, ali kada prestanem jesti cveklu kroz par dana sve bude po starom.
Mislim da ti je to od cvekle i nadam se da je sve ok

Mya_81 RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 8:54:36)

Najbolje da odes. S obzirom da te je toliko strah, ne vjerujem da bi iko pomogao da se smiris osim doktora kad ti objasni sta je u pitanju. Moze svašta biti, i uopce ne mora znaciti da je nesto strasno.

hatepsut -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 9:12:46)

ja bi isto otisla na hitnu,ako je i od cvekle da se ti smiris.

veeseelaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 9:39:50)

IZVORNA PORUKA: Marija13

Odmah u hitnu! Da ne nagadjas sta je u pitanju! Nisam cula da se to nekome desilo od cvekle :-/.

pa zar nije Hanady jednom pisala da jenakon jedenja cvekle mokrila creven urin?

almondray -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 9:41:35)

IZVORNA PORUKA: 9months

Ja kao trudilica koja pojede puno cvekle da bih sto bolje podebljala endometrij mogu ti reci da se to meni desavalo xy puta.
Cak mi i stolica bude crvena, ali kada prestanem jesti cveklu kroz par dana sve bude po starom.
Mislim da ti je to od cvekle i nadam se da je sve ok

Dali to bude crven urin kao sipkovog caja npr?
Bar sam se naspavala tjeseci se da je od cvekle.[sm=smiley36.gif]
Najgore mi je sto zivim u malom gradicu i sve ozbiljine slucajeve i x faktore salju u UKC.
Drugi urin je zut[sm=zmeden.gif] spremna sam ako se ponovi idem danas a u svakom slučaju ujutro kod ginica.
Hvala svima!

reallove -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 9:51:17)

Moze biti od cvekle,mojoj sestri se nedavno desilo isto...

maja78 RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 9:58:13)

bude urin obojen od cvekle, borovnica i svih takvih izrazito jako obojenih stvari

puuuno puta mi se desilo

bebaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 10:37:17)

meni lično se desio da urin promijeni boju....ništa zabrinjavajuče......

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (2.2.2014 10:48:35)

urin moze biti takve boje i ako ne unosis dovoljno tecnosti u organizam ili ako dugo nisi mokrila.moze biti i od cvekle.ako nema drugih tegoba tipa peckanja kad mokris,bolova,otezanog mokrenja i sl.

megi -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.2.2014 12:59:48)

zene

mogu li E ima 22 mj dati enterofuril za odrasle,

škorpija -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.2.2014 18:21:08)

sirup ili kapsule, sirup smiju i bebe, kapsule samo gledaj koliko miligrama ide na njenu težinu

hatepsut -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.2.2014 18:28:50)

Ja sam svom s nekih 15mj dala kapsulu,rastvorila je u malo caja u spricu i dala mu,bila sam ocajana koliko je proliv imao.

Alma_27 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.2.2014 18:33:21)

IZVORNA PORUKA: megi

zene

mogu li E ima 22 mj dati enterofuril za odrasle,

mozes. mi smo davali. rastvori u kasikici vode. samo nadji na internetu koju doza odgovara onoj kasikici od 5ml posto imas tablete u dvije doze mescini. ja mislim da moze stabletu od 200mg al provjeri

Amam -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.2.2014 19:40:15)

E mi ima upalu oba uha i juce mu pedica ukljucila Klavocin bid i nakon dvije doze se sav osuo,narocito na zglobovima bila sam u hitnoj dr iskljucio klavocin ukljucio sumamed,ali nam nista nije dao za alergiju,njega svrbi,ja mu mislila dati flonidan sirup dijete izludi cese [sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif]

Alma_27 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.2.2014 21:28:24)

IZVORNA PORUKA: Amam

E mi ima upalu oba uha i juce mu pedica ukljucila Klavocin bid i nakon dvije doze se sav osuo,narocito na zglobovima bila sam u hitnoj dr iskljucio klavocin ukljucio sumamed,ali nam nista nije dao za alergiju,njega svrbi,ja mu mislila dati flonidan sirup dijete izludi cese [sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif]

moj (4 godine) za alergiju (crvene oci, smrca) trenutno pije sirup Lordes pola kasikice dnevno. Pise da je nesedativni antihistaminik

hanabanana -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.2.2014 21:38:13)

Mi smo imali alergijsku reakciju na sirup, ali nije je svrbilo.
Samo je bio gadan osip.

Selminja -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.2.2014 21:38:50)

Ja bih dala Flonidan ili Fenistil kapi ako imas

Alma_27 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.2.2014 21:43:17)

ili mozda neku kremicu ili puder za ospice posto i to smiruje svrab. da djeluje samo na kozu [sm=zmeden.gif]

Amam -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.2.2014 22:58:43)

Hvala cure,ja sam ga mazala kamagelom,malo da mu smiri,medjutim bas mu je bila jaka reakcija,jadan skinuo pidzamicu i trlja se o namjestaja,pa sam mu ipak dala 1/2 kk flonidana,sve se povuklo u roku od 40-tak min.

mala_sa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (21.2.2014 23:07:06)

Nemam pametan savjet [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] veliki [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] vam saljemo

Amam -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.2.2014 18:47:22)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Danas je kao nov i mi vama saljemo [sm=smiley31.gif]

Nemam pametan savjet [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] veliki [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] vam saljemo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>