|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
26.10.2013 9:58:12   
ada_

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: ada_

bebo gdje je izasao osip po kojim djelovima?

Ramena stomak I stopala najvise kao sitni benovi crvenkastiuser posted image

vjerovatno je reakcija na sirup,ili cak na upalu grla user posted image ,ja sam kao mala uvijek kad bi mi se upalilo grlo dobila i osip po tjelu dugo je trebalo doktorima da skontaju o cemu se radi

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2551
26.10.2013 9:59:03   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: eldinky

bebice nemoj paničiti,ja mislim da je to reakcija na sirup,tako se prošle sedmice desilo mojoj poznanici(dijete1,5 god.) i povukao se osip nakon par dana,

čuvaj se i miruj sada jer moraš misliti i na drugu bebicu,
šaljem user posted image user posted image user posted image podrške

Hvala punouser posted image user posted image

Samo mi zao ako ovo sad bude znacilo da je na pencilin alergicna al Boze moj....

Ja sam alergicna na anesteziju...moja mama na bjelancevine. Uvijek strahujem od alergija I ovo je prvi put da se izaspe

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 2552
26.10.2013 10:29:46   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: eldinky

bebice nemoj paničiti,ja mislim da je to reakcija na sirup,tako se prošle sedmice desilo mojoj poznanici(dijete1,5 god.) i povukao se osip nakon par dana,

čuvaj se i miruj sada jer moraš misliti i na drugu bebicu,
šaljem user posted image user posted image user posted image podrške

Hvala punouser posted image user posted image

Samo mi zao ako ovo sad bude znacilo da je na pencilin alergicna al Boze moj....

Ja sam alergicna na anesteziju...moja mama na bjelancevine. Uvijek strahujem od alergija I ovo je prvi put da se izaspe

kad zavrsiteto onda joj radi alergo test
s obzirom da je potencijalni alergicar mislim da to morate odradit pogotovo sad zbog ovog

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2553
26.10.2013 17:20:39   
almondray
Čime da smirim bebi kašalj?
Kašlje već par dana , najviše kad spava , bukvalno ne zatvara usta.Imam osjećaj da će povratit od silineuser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2554
26.10.2013 19:28:30   
jasminah
Jesi li probala onaj sok luk i jabuka, a mojoj A je godilo i kada je namazem Fitobalmom

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 2555
26.10.2013 19:42:35   
sretna_mama

IZVORNA PORUKA: almondray

Čime da smirim bebi kašalj?
Kašlje već par dana , najviše kad spava , bukvalno ne zatvara usta.Imam osjećaj da će povratit od silineuser posted image

I moj malac, isto.. Fitobalm, čaj od luka i jabuke, bronhi s mlijekom, nema šta sve ne..ali hripa užas..kad spava pogotovo.. poludjela sam..

Neposredna veza do poruke: 2556
27.10.2013 7:30:35   
almondray

IZVORNA PORUKA: jasminah

Jesi li probala onaj sok luk i jabuka, a mojoj A je godilo i kada je namazem Fitobalmom

Jesam ,mada nisam sigurna koliko vode ide , znam da idu 2 luka i 2 jabuke.Meni je ispao gust pa sam mu dala samo par kašičica sinoć , nisam smjela više .Ipak je on mali , ni god. nema još.

(odgovor članu jasminah)
Neposredna veza do poruke: 2557
27.10.2013 8:24:46   
Full Moon
almondray, ja stavi mjednu jabuku i jedan luk, i oko pola litre vode na to...jeste probali sa sljezom?

Neposredna veza do poruke: 2558
   [Obrisana poruka]
27.10.2013 9:33:50   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 2559
27.10.2013 11:24:59   
sretna_mama
Pozdrav..

Samo da javim da zenicki sirup protiv kašlja, možete naći i u apotekama ALHANA, na Ilidži ( odmah do DZ), i na čaršiji, preko puta sebilja, odmah iznad KONZUMA..

Nama je odličan.. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2560
27.10.2013 14:30:47   
almondray

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: almondray

IZVORNA PORUKA: jasminah

Jesam ,mada nisam sigurna koliko vode ide , znam da idu 2 luka i 2 jabuke.Meni je ispao gust pa sam mu dala samo par kašičica sinoć , nisam smjela više .Ipak je on mali , ni god. nema još.

Almondčiću, Amina je pila čaj od jabuka i luka a imala je oko 4 mj. Pa mislim da i I. može.
Ja sam stavila dvije jabuke i dva luka(cca iste veličine), isjekla ih na četvrtine, ništa nisam gulila. Vode sam stavila da prekrije malo i kuhala 10 min nakon što je prokuhalo.

E to je taj recept što nisam upamtila količinu vode , meni je bilo pregusto.Malo sam vode stavila a kuhala sam 10 min.Jest da gadno miriše al' I ga pije normalno.
FM nisam probala sljez.user posted image problem je što on ne pije puno tekućine , možda svega ukupno 50 ml na dan (vode i čaja) , možda zato teško izbacujeuser posted image
A nosić mu je sasušio , samo ima taj iritirajući kašalj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2561
28.10.2013 17:29:45   
Full Moon
Moram se malo posavjetovati s vamauser posted image
Maleni (10 i po mjeseci) ima temp., koja ne prelazi 38.5, cesce je na granici sa 38, to je od danas pocelo, dvoumim se da li mu dati paracetamol, da li ga mogu pothladiti??? a opet dala bih mu jer onako i promukao je, pa cisto kao i tableta protiv glavobolje, ono da ne cekam da se pati nego da mu malo pomogne...napravit cu mu i sljez preventivno, nema nista da iskaslje, ali zakaslje se bas kao kod promuklostiuser posted image
Ako ko skonta sta je pisac htio reci, nek mi odgovoriuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2562
28.10.2013 17:32:38   
koka i po
slobodno mu daj nista mu nece biti.ono se u praksi kaze da se ne skida temp.dok ne predje 38,5..ja sam je skidala.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 2563
28.10.2013 17:42:12   
Full Moon
Ma znam da paracetamol nije iskljucivo za temp., ali eto rekoh da pitamuser posted image , izgleda da ce konacno zubic narasti, hmmmm, nadam se da je to, koje ono sve gluposti se kupuju, calgel, ima li jos sta???

Kao da sam majka prvi putuser posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2564
28.10.2013 17:44:03   
koka i po
ima...prasa...prirodno i djelotvorno user posted image

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 2565
28.10.2013 17:46:17   
Full Moon

IZVORNA PORUKA: koka i po

ima...prasa...prirodno i djelotvorno user posted image

Ti kao moja mamauser posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2566
28.10.2013 17:48:28   
koka i po
zna zena sta pricauser posted image
sto manje hemije to bolje a izazove skoro isti ucinak kao oni skupi gelovi folovi i golovi.

Neposredna veza do poruke: 2567
28.10.2013 17:56:28   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Moram se malo posavjetovati s vamauser posted image
Maleni (10 i po mjeseci) ima temp., koja ne prelazi 38.5, cesce je na granici sa 38, to je od danas pocelo, dvoumim se da li mu dati paracetamol, da li ga mogu pothladiti??? a opet dala bih mu jer onako i promukao je, pa cisto kao i tableta protiv glavobolje, ono da ne cekam da se pati nego da mu malo pomogne...napravit cu mu i sljez preventivno, nema nista da iskaslje, ali zakaslje se bas kao kod promuklostiuser posted image
Ako ko skonta sta je pisac htio reci, nek mi odgovoriuser posted image

nećeš ga pothladiti...paracetamol će ublažiti malo i bol ako je tura do zubića...
samo prati ako bude visočije išla turica i pormuklost se nastavi biće tu malo laringitisa il bolnoga grla...pa neka ipak doktor pogleda...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2568
28.10.2013 18:44:20   
Full Moon

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

nećeš ga pothladiti...paracetamol će ublažiti malo i bol ako je tura do zubića...
samo prati ako bude visočije išla turica i pormuklost se nastavi biće tu malo laringitisa il bolnoga grla...pa neka ipak doktor pogleda...

Naravno, hvala na savjetima objemauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2569
7.11.2013 13:42:38   
nanika
Moj djecak ima temperaturu 38....jutros je povratio dva puta i zali se da ga boli glava.
razmisljam da li da mu dam sirup za snizavanje temp....strah me da opet ne pocne da povraca a taman se smirio?. Sad spavauser posted image . Molim za savjet.

Curica 2006
Dečko 2009

Neposredna veza do poruke: 2570
7.11.2013 13:43:50   
palachinken
Koliko znam, kad dijete povraća, stavlja se čepić.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 2571
7.11.2013 13:46:33   
nanika
Mislis da bi mu smjela staviti s obzirom da temp ne ide preko 38

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2572
7.11.2013 13:46:39   
Lady26
IZVORNA PORUKA: nanika

Moj djecak ima temperaturu 38....jutros je povratio dva puta i zali se da ga boli glava.
razmisljam da li da mu dam sirup za snizavanje temp....strah me da opet ne pocne da povraca a taman se smirio?. Sad spavauser posted image . Molim za savjet.

Jesi li ga tusirala? Idi sa oblogama jer nije visoka temperatura za cepic, ja bih prvo tako...jedino ako ide preko 38,5-39 onda cepic
Sta je sad misa mu user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 2573
7.11.2013 13:51:19   
animagical

IZVORNA PORUKA: nanika

Mislis da bi mu smjela staviti s obzirom da temp ne ide preko 38

ne moras staviti odmah voltaren...slobodno neki paracetamol cepic, npr lupocet...to je isto kao i sirup...

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 2574
7.11.2013 13:54:03   
Lulu_08
nanika ja u slučaju kombinacije povraćanje+temperatura bih uvijek otišla pravac DR

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *