Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 26.10.2013 9:58:12
ada_
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: ada_
bebo gdje je izasao osip po kojim djelovima?
Ramena stomak I stopala najvise kao sitni benovi crvenkasti
vjerovatno je reakcija na sirup,ili cak na upalu grla ,ja sam kao mala uvijek kad bi mi se upalilo grlo dobila i osip po tjelu dugo je trebalo doktorima da skontaju o cemu se radi
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 26.10.2013 9:59:03
Bebica11
IZVORNA PORUKA: eldinky
bebice nemoj paničiti,ja mislim da je to reakcija na sirup,tako se prošle sedmice desilo mojoj poznanici(dijete1,5 god.) i povukao se osip nakon par dana,
čuvaj se i miruj sada jer moraš misliti i na drugu bebicu, šaljem podrške
Hvala puno
Samo mi zao ako ovo sad bude znacilo da je na pencilin alergicna al Boze moj....
Ja sam alergicna na anesteziju...moja mama na bjelancevine. Uvijek strahujem od alergija I ovo je prvi put da se izaspe
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 26.10.2013 10:29:46
bebacha
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: eldinky
bebice nemoj paničiti,ja mislim da je to reakcija na sirup,tako se prošle sedmice desilo mojoj poznanici(dijete1,5 god.) i povukao se osip nakon par dana,
čuvaj se i miruj sada jer moraš misliti i na drugu bebicu, šaljem podrške
Hvala puno
Samo mi zao ako ovo sad bude znacilo da je na pencilin alergicna al Boze moj....
Ja sam alergicna na anesteziju...moja mama na bjelancevine. Uvijek strahujem od alergija I ovo je prvi put da se izaspe
kad zavrsiteto onda joj radi alergo test s obzirom da je potencijalni alergicar mislim da to morate odradit pogotovo sad zbog ovog
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 27.10.2013 7:30:35
almondray
IZVORNA PORUKA: jasminah
Jesi li probala onaj sok luk i jabuka, a mojoj A je godilo i kada je namazem Fitobalmom
Jesam ,mada nisam sigurna koliko vode ide , znam da idu 2 luka i 2 jabuke.Meni je ispao gust pa sam mu dala samo par kašičica sinoć , nisam smjela više .Ipak je on mali , ni god. nema još.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 27.10.2013 11:24:59
sretna_mama
Pozdrav..
Samo da javim da zenicki sirup protiv kašlja, možete naći i u apotekama ALHANA, na Ilidži ( odmah do DZ), i na čaršiji, preko puta sebilja, odmah iznad KONZUMA..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 27.10.2013 14:30:47
almondray
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: almondray
IZVORNA PORUKA: jasminah
Jesi li probala onaj sok luk i jabuka, a mojoj A je godilo i kada je namazem Fitobalmom
Jesam ,mada nisam sigurna koliko vode ide , znam da idu 2 luka i 2 jabuke.Meni je ispao gust pa sam mu dala samo par kašičica sinoć , nisam smjela više .Ipak je on mali , ni god. nema još.
Almondčiću, Amina je pila čaj od jabuka i luka a imala je oko 4 mj. Pa mislim da i I. može. Ja sam stavila dvije jabuke i dva luka(cca iste veličine), isjekla ih na četvrtine, ništa nisam gulila. Vode sam stavila da prekrije malo i kuhala 10 min nakon što je prokuhalo.
E to je taj recept što nisam upamtila količinu vode , meni je bilo pregusto.Malo sam vode stavila a kuhala sam 10 min.Jest da gadno miriše al' I ga pije normalno. FM nisam probala sljez. problem je što on ne pije puno tekućine , možda svega ukupno 50 ml na dan (vode i čaja) , možda zato teško izbacuje A nosić mu je sasušio , samo ima taj iritirajući kašalj.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2013 17:29:45
Full Moon
Moram se malo posavjetovati s vama Maleni (10 i po mjeseci) ima temp., koja ne prelazi 38.5, cesce je na granici sa 38, to je od danas pocelo, dvoumim se da li mu dati paracetamol, da li ga mogu pothladiti??? a opet dala bih mu jer onako i promukao je, pa cisto kao i tableta protiv glavobolje, ono da ne cekam da se pati nego da mu malo pomogne...napravit cu mu i sljez preventivno, nema nista da iskaslje, ali zakaslje se bas kao kod promuklosti Ako ko skonta sta je pisac htio reci, nek mi odgovori
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2013 17:42:12
Full Moon
Ma znam da paracetamol nije iskljucivo za temp., ali eto rekoh da pitam , izgleda da ce konacno zubic narasti, hmmmm, nadam se da je to, koje ono sve gluposti se kupuju, calgel, ima li jos sta???
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2013 17:56:28
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Full Moon
Moram se malo posavjetovati s vama Maleni (10 i po mjeseci) ima temp., koja ne prelazi 38.5, cesce je na granici sa 38, to je od danas pocelo, dvoumim se da li mu dati paracetamol, da li ga mogu pothladiti??? a opet dala bih mu jer onako i promukao je, pa cisto kao i tableta protiv glavobolje, ono da ne cekam da se pati nego da mu malo pomogne...napravit cu mu i sljez preventivno, nema nista da iskaslje, ali zakaslje se bas kao kod promuklosti Ako ko skonta sta je pisac htio reci, nek mi odgovori
nećeš ga pothladiti...paracetamol će ublažiti malo i bol ako je tura do zubića... samo prati ako bude visočije išla turica i pormuklost se nastavi biće tu malo laringitisa il bolnoga grla...pa neka ipak doktor pogleda...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.10.2013 18:44:20
Full Moon
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
nećeš ga pothladiti...paracetamol će ublažiti malo i bol ako je tura do zubića... samo prati ako bude visočije išla turica i pormuklost se nastavi biće tu malo laringitisa il bolnoga grla...pa neka ipak doktor pogleda...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 7.11.2013 13:42:38
nanika
Moj djecak ima temperaturu 38....jutros je povratio dva puta i zali se da ga boli glava. razmisljam da li da mu dam sirup za snizavanje temp....strah me da opet ne pocne da povraca a taman se smirio?. Sad spava . Molim za savjet.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 7.11.2013 13:46:39
Lady26
IZVORNA PORUKA: nanika
Moj djecak ima temperaturu 38....jutros je povratio dva puta i zali se da ga boli glava. razmisljam da li da mu dam sirup za snizavanje temp....strah me da opet ne pocne da povraca a taman se smirio?. Sad spava . Molim za savjet.
Jesi li ga tusirala? Idi sa oblogama jer nije visoka temperatura za cepic, ja bih prvo tako...jedino ako ide preko 38,5-39 onda cepic Sta je sad misa mu