Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 8.10.2013 10:32:59
Apotekarka
Evo mene opet Zbog Antoniovog oka obavili smo i pregled kod neurtopedijatra...Doktorica predpostavlja takodjer da je propuh ili neki virus uzrokovao ovo sto je bilo i da bi se to trebalo vratiti ubrzo na svoje mjesto,Antonio je zadovoljio na preledu ali doktorica kaze ako hocemo da uklonimo bilo kakvu sumnju(mada 99% ) misli da nije nista da obavimo magnetnu rezonancu da otklonimo svaku sumnju...Ja sam naravno sad ,ne znam sta da uradimo da li da pricekamo jos malu uz b complex ili?On je onako super nikakvih drugih smewrtnji nema ali eto kad ti netko spomene magnetnu rezonancu covjeku je to paf
Lulu ovo je u pitanju,poboljsanja ima ali nije potpuno dpbro 13.09 mu sew to desilo i otad traje...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 8.10.2013 20:28:08
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Ben 10
H mi ima tem ,dala mu sirup na bazi brufena ,u roku 5 min ga je povratio. Smijem li mu dati novu dozu ili da malo cekam jos???
pročitaj uputvo lijeka..obično piše dali da se ponovi ako je dijete povratilo
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 10:38:28
dambolina
jeste imala moja djevojcica. Jest da je pomalo strasno izgledalo, ali je brzo proslo. Moja seka se u momentu kad je njena cura to dobila zadesila u svedskoj i tamo su joj dr rekli da ne treba nikakva terapija i da samo temp drzi pod kontrol ako je cura bude imala. Moja nije ima temp i proslo je za nekih 10ak dana. Ja svoju nisam ni vodila dr obzirom da je sve tako bezbolno proslo i da sam imala ovu informaciju od svoje seke. Malo su je mucile one piknice u ustima, pa je jela samo laganu hranu i to je to.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 10:58:17
Ben 10
On je u utorak poslije vrtica dobio tem,imao citav dan i noc ,u srijedu nije imao do na vece kada je dobio 37.8,od tada vise nema tem.U srijedu me teta zvala iz vrtica da pita sta je sa H jer imaju u cetvrtak priredbu ,reko bolestan ima tem ,ako ne bude imao dolazi i ona mi rece ima dosta djece pojavio im se taj virus.Kod nas nije nista bilo..Juce je bio super i otisli na priredbu,,samo mu se oko nosa izasuli ,ko krastice,odma sam ga sinoc odvela kod dr ,dok smo cekali vidim mu na dojnjoj usnici sa unutrasnje strane ko aftice i kada sam bolje pogledala ima i na nebcu u ustima i par ko tackica crvenih na jeziku.Pokazala sam dr kaze virus i spomenu joj taj virus ,ona me blijedo pogleda kaze ,svasta i tete citaju.Dala nam samo garamicin mast za nos. Sino sam mu na palcu vidjela crvenu tacku na ruci i na poglaktici prema saci,jutros ih ima jos par vise i po guzi par i na cuni par. Tem nema od srijede uvece.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 11:06:19
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Ben 10
On je u utorak poslije vrtica dobio tem,imao citav dan i noc ,u srijedu nije imao do na vece kada je dobio 37.8,od tada vise nema tem.U srijedu me teta zvala iz vrtica da pita sta je sa H jer imaju u cetvrtak priredbu ,reko bolestan ima tem ,ako ne bude imao dolazi i ona mi rece ima dosta djece pojavio im se taj virus.Kod nas nije nista bilo..Juce je bio super i otisli na priredbu,,samo mu se oko nosa izasuli ,ko krastice,odma sam ga sinoc odvela kod dr ,dok smo cekali vidim mu na dojnjoj usnici sa unutrasnje strane ko aftice i kada sam bolje pogledala ima i na nebcu u ustima i par ko tackica crvenih na jeziku.Pokazala sam dr kaze virus i spomenu joj taj virus ,ona me blijedo pogleda kaze ,svasta i tete citaju.Dala nam samo garamicin mast za nos. Sino sam mu na palcu vidjela crvenu tacku na ruci i na poglaktici prema saci,jutros ih ima jos par vise i po guzi par i na cuni par. Tem nema od srijede uvece.
Pitaj na chat termi o tome...dosta djece je bolovalo...
vidi kako ovo bezveze zvuči...al niko ne dolazi ovamo da ti šta napiše...
ono što sma ja zapamtila da za usta tantum verde sprej je super...jer ih bole aftice... i taj s eosip ničim ne tretira... kad prođe može se na tim mejstima i koža guliti, perutati...
eto
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 11:13:53
dambolina
al mozda ti fakat nije taj virus. Za njega je specificno da piknice budu u ustima, na unutrasnjem dijelu stopala i po dlanovima. Moja je imala jos i oko cmara. ALI NIJE imala u nosu. Pa to je bolest usta, ruku i stopala, nigdje se ne spominje nos . Radije poslucaj pedijatricu...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 11:37:07
Majčica
Ben 10, kod mene oba sina imala, donio stariji iz vrtića, s tim da je kod mlađeg više izbacilo. Baš tako kako opisuješ - po rukama do laktova, po tabanima i po ustima. Bilo je čak i oko guze. Najgore je bilo po ustima, jer nisu htjeli ni jesti ni piti obojica jedan dan otprilike, drugi dan je već bilo bolje. Doktoru sam vodila obojicu prvi dan, bilo grlo crveno pa naravno odmah "ustanovili" upalu grla, kad je izbacio osip znala sam da je virus i sama sam ga dijagnosticirala, tako da ni propisani antibiotik nisam dala. Ja sam špricala tantum verde po ustima i mlađem sam davala Lostop radi svraba da mu ublaži, jer se žalio da ga svrbi. Nakon 10 dana osip se osušio i guli se, ali ni sad nije sve otpalo.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 11:47:02
djoisa
IZVORNA PORUKA: dambolina
al mozda ti fakat nije taj virus. Za njega je specificno da piknice budu u ustima, na unutrasnjem dijelu stopala i po dlanovima. Moja je imala jos i oko cmara. ALI NIJE imala u nosu. Pa to je bolest usta, ruku i stopala, nigdje se ne spominje nos . Radije poslucaj pedijatricu...
nema veze ako ima u nosu..tipican je osip za dlanove stopala i usta , ali isto tako moze biti i pelenska regija ili laktovi i koljena..
nasa dr je odmah prepoznala bolest, nije nam nista dala, bolest prolazi bez medikamenata.. kod mog djecaka nije bilo nista u ustima, osip je bio po dlanovima, stopalima, guzi, bez bolova, bez svraba..prodje za 5-7 dana..nista strasno uglavnom
< Poruku je uredio djoisa -- 11.10.2013 11:48:48 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 13:04:40
mamiconi
Drage moje, malecki od jucer nista ne jede, malo rize i povratio, sinoc mu dala vocni jogurt i odmah povratio, cetiri puta imao stolicu, rijetku, kao proliv, nocas loe spavao skroz, temperatura bila 37,1, jutros opet nista nije jeo, tri zalogaja i opet povratio, pije caj i vodu. Ne znam sta da radim, da ga vodim doktoru ili...Mislim da su mu i petice krenule(sve ostale zubice ima). Da li je od zubica ili neki stomacni virus??
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 13:08:25
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mamiconi
Drage moje, malecki od jucer nista ne jede, malo rize i povratio, sinoc mu dala vocni jogurt i odmah povratio, cetiri puta imao stolicu, rijetku, kao proliv, nocas loe spavao skroz, temperatura bila 37,1, jutros opet nista nije jeo, tri zalogaja i opet povratio, pije caj i vodu. Ne znam sta da radim, da ga vodim doktoru ili...Mislim da su mu i petice krenule(sve ostale zubice ima). Da li je od zubica ili neki stomacni virus??
može biti i jedno i drugo....
mada sa opisom najviše podjeća na virnu stomačni koji sada je dosta čest u pojavi kod djece...
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''