Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 13:14:08
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mamiconi
Hvala, mislim da cu ga ipak odvesti doktoru, zaboravih reci da je i jutros imao temperaturu 37,7, dala paracetamol i spala na 37.
ovaj virus i nosi temperaturu kod nekih...
no svakako otiđite... po svom osjećaju....
i najbolje da doktor bude doktor sve nakon toga ovdje je savjetodavno...
sretno
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 13:19:45
melin
drage moje mame dali iko ima kakvog iskustva s upalom uha kod djeteta moja d je dobila upalu uha prije 7-8 dana,upalu grla i temperaturu koja se penjala i do 40 step. vodili smo je kod dr i dobili antibiotik amoxicilina koji je pila 7 dana i sve se to hvala bogu smirilo medjutim kad je prestala piti antibiotik bol u uhu se vratio juce je odvedem kod ped al nema je do ponedjeljka odem u apoteku i kazu mi da nastavim s antibiotikom do pon. nakon prvog uzimanja vec joj je bolje... al sta dalje u pon je vodim pedijatru do kad moze da bude uho upaljeno... zabrinuta sam strasno...
< Poruku je uredio melin -- 11.10.2013 13:20:57 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 13:26:38
koka i po
kod jake upale uha antibiotici se uzimaju deset dana. s obzirom da se meni licno amoxicilin nije pokazao kako lijek izbora za upalu uha mozda ti je trebala dati neki jaci.opet sve je to individualno i zavisi od toga kako organizam djeluje na odredjeni lijek.neces pogrijesiti ako djetetu produzis antibiotik ali cim se preskoci jedan dan od davanja istog daje se drugi antibiotik, najbolje je da se posavjetujes sa pedijatrom.ja bih je svakako odvela jer neizlijecena ili samo zalijecena upala uha moze da napravi veliki problem kasnije.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 13:27:17
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: melin
drage moje mame dali iko ima kakvog iskustva s upalom uha kod djeteta moja d je dobila upalu uha prije 7-8 dana,upalu grla i temperaturu koja se penjala i do 40 step. vodili smo je kod dr i dobili antibiotik amoxicilina koji je pila 7 dana i sve se to hvala bogu smirilo medjutim kad je prestala piti antibiotik bol u uhu se vratio juce je odvedem kod ped al nema je do ponedjeljka odem u apoteku i kazu mi da nastavim s antibiotikom do pon. nakon prvog uzimanja vec joj je bolje... al sta dalje u pon je vodim pedijatru do kad moze da bude uho upaljeno... zabrinuta sam strasno...
pa ima li dezurni pedijatar... treba da vidi dijete orl..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 13:30:28
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: melin
ovo je za ORL..... pedijatar treba uputiti na ORL da s eizvrši pregled...
moraš znati da antibiotik može djelovati na bol u smislu da ga smanji dok djeluje...ko kada mi popijemo tabletu za glavu pa dok djeluje ne boli...
no upla uha zna da s evuče dugo...a koji su razlozi to smao ORL utvrdit može
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 13:46:15
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: daris
pa i nisu bas.izgledaju normalno samo mu je kozica kao napucila i na nekim mjestima se guli kao kad su ti ruke dugo vodi bile...
probaj preko vikenda mazati bepanthenom....i mozda da ukljucis B vitamin...zna od nedostatka B vitamina da ljusti kozica...iako to mozes i procijeniti koliko unosi hljeb, tjesteninu i slicno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.10.2013 13:53:02
melin
IZVORNA PORUKA: koka i po
kod jake upale uha antibiotici se uzimaju deset dana. s obzirom da se meni licno amoxicilin nije pokazao kako lijek izbora za upalu uha mozda ti je trebala dati neki jaci.opet sve je to individualno i zavisi od toga kako organizam djeluje na odredjeni lijek.neces pogrijesiti ako djetetu produzis antibiotik ali cim se preskoci jedan dan od davanja istog daje se drugi antibiotik, najbolje je da se posavjetujes sa pedijatrom.ja bih je svakako odvela jer neizlijecena ili samo zalijecena upala uha moze da napravi veliki problem kasnije.
do ponedjeljka nema pedijatra jedino da je vodim na hitnu al s obzirom da i dalje pije antibiotik(izostavljene su dvije doze) i sad se nezali da je boli sacekat cu preko vikenda i nadam se da cemo dobit uputnicu za specijalistu imala je jaku prehladu koja jos se slivala niz grlo i vjerovatno dospjela u usi sve je pocelo s odlaskom u vrtic...
< Poruku je uredio Hanady RR -- 11.10.2013 13:59:27 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 26.10.2013 6:31:33
Bebica11
Jel iko budan????
Curica (2g) jucer dobila temperaturu. I mm je odvede u dom zdravlja. Dr rece upaljeno grlo a inace ne kaslje I ne kise I ne slini. Dr propisao Almacin. To je prvi put da pije antibiotik jer je dojena do god I pol. Sinoc joj dali 2,5ml suspenzije I jutros u 3h opet. U 5h se budi sa temp 39,6 I sad vidimo osip. Dal se tako manifestuje alergija? Sad u 8h cemo je voditi dr aBd. Dal je neko imao slican slucaj? Inace je ok hB.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 26.10.2013 7:29:04
koka i po
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Jel iko budan????
Curica (2g) jucer dobila temperaturu. I mm je odvede u dom zdravlja. Dr rece upaljeno grlo a inace ne kaslje I ne kise I ne slini. Dr propisao Almacin. To je prvi put da pije antibiotik jer je dojena do god I pol. Sinoc joj dali 2,5ml suspenzije I jutros u 3h opet. U 5h se budi sa temp 39,6 I sad vidimo osip. Dal se tako manifestuje alergija? Sad u 8h cemo je voditi dr aBd. Dal je neko imao slican slucaj? Inace je ok hB.
moze a i ne mora.osip se moze dobiti i od temperature.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 26.10.2013 8:32:57
azra I ADI
Jel iko budan????
Može biti da je alergija na almacin, moj mali ima crvene fleke po tijelu kad popije samo jednu dozu Esbesul sirupa. Sretno...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 26.10.2013 8:56:59
bebacha
Jel iko budan????
svaki osip pod antibiotikom se mora prijavit doktoru znaci odma doktoru moze biti i trodnevna
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 26.10.2013 9:37:17
Bebica11
IZVORNA PORUKA: vila_7
bebice ja bih je odvela po jos jedno misljenje ako si u mogucnosti, cisto da si mirna
Draga vilo...meni napola porod krenuo. Krvarim...otvorena jucer tri prsta.. trebala bi mirovati jos par dana da napunim 37.sedmica I sad se sve sastalo
Jucer poslala mm samog. On cudan nije pitao ni koju dozu paracetamola smije ni nista I danas sam ja pitala. On ode na posao. Mama mi oko N. N je vesela sad ima 37temp al igra se.
A mene sve boli I krvaruckam pa legla malo...s mob kucam
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 26.10.2013 9:50:39
EEDITH
bebice nemoj paničiti,ja mislim da je to reakcija na sirup,tako se prošle sedmice desilo mojoj poznanici(dijete1,5 god.) i povukao se osip nakon par dana,
čuvaj se i miruj sada jer moraš misliti i na drugu bebicu, šaljem podrške