shpagica -> RE: Strabizam (29.7.2013 13:08:32)
|
IZVORNA PORUKA: vjestica nije stavr u tome da je bolje da se šuti, nego je stvar u tome što roditeljima nepotrebno skretat pažnju na nešto što je očito, jer su morali primjetiti to,a i pedijatar to što ne pričaju o tome, ne znači da ne znaju, možda samo ne vole pričati o tome U nasem slucaju pedijatrica nije nikad nista primijetila, i samo od svih ljudi koji su se druzili s mojim djetetom, ja sam primijetila da ponekad diskretno oko malo "pobjegne". Samo zato sto sam ovakva kakva jesam odvela sam curicu na pregled i ustanovili su joj poveliku diptriju a to oko koje je "bjezalo" se ponasalo tako jer je malo slabije od drugog (ima vecu dioptriju na njemu). Da sam cekala da ovo neko "zvanicno" primijeti na sistematskom pregledu za vakcinu ili skolu bilo bi nam kasno ispraviti dioptriju i nosila bi naocale za zivota. Ovako imamo velike sanse da s polaskom u skolu bacimo cale (kod djece se do 7-me godine razvija oko i ima sanse da se situacija itekako popravi). Veeseelaa, ja bih rekla da sam na tvom mjestu. Napravi neki lagani uvod, nemoj biti gruba, ali skreni ljudima paznju, ipak ti to u najboljoj namjeri radis.
|
|
|
|