ajla86 -> RE: Dr.Lejla Imširija (21.2.2013 13:49:30)
|
IZVORNA PORUKA: ihsan Nisam mislila da cu pisati na ovom forumu i pod ovom temom, ali jednostavno moram... danas sam bila na komisiji za carski rez ciji je clan bila i doticna doktorica... e sad cinjenica je da su bila jos tri doktora sa njom, ali je ona ta koja je pricala i donijela odluku a od njih trojice niko se nije ni oglasio... naime, moja doktorica je privatno mi vodila trudnocu visokorizicnu, jer sam prethodne cetiri izgubila, kako ,sta manje je bitno... ova trudnoca se hvala Allahu odrzala uz terapiju i dogurali smo do 36 sedmice... prosle sedmice na redovnoj kontroli kod svoje dr.. prepustila sam njoj odluku o nacinu poroda i kako da se okonca najsigurnije za moju bebu i komplikacije trudnoce... dala mi je preporuku za carski i rekla da ranije izadjem na komisiju upravo ovim rijecima" ako te ranije zaboli da znaju sta ce sa tobom, jer ti nisi ni za kakvo eksperimentisanje.." uputila na Gak kod dr. koji je takodje dao svoje misljenje i preporuku za carski rez... danas, doktorica Lejla nije ni pogledala moje nalaze, nije procitala preporuku mog doktora sa gaka a jos manje doktorice iz privatne prakse, samo se nasmijala kad je uzela nalaz u ruku i rekla "...aaa, sta ti je ovo doktor svasta napisao" ... kao da je on sve izmislio eto samo da bih ja izasla na carski.. bila je jako arogantna, nadobudna, ne znam ni kako bih opisala njen stav...lose sam se osjecala i dovela me do suza... carski je odbila rekavsi da moja trudnoca nije patoloska(nije uzela nalaze na uvid u kojima je biljezen tok trudnoce) rekla je da sam zdrava trudnica i sve sto je ranije bilo da to nije nista, da zaboravim jer zaboga to nisu bile bebe, nego fetusi od par cantimetara... jako sam iznenadjena bila i stavom ostalih clanova komisije, nalaze takodje niko od njih nije pogledao niti je sta rekao, niti za, niti protiv, kao da su (i jesu) bili reda radi tu, a ne radi interesa trudnica i nerodjenih beba... toliko o doktorici Lejli... ne znam kakva je prema svojim pacijenticama kojima vodi trudnocu, ali oholost isakazivati i dokazivati "nesto" na ustrb zdravlja trudnice i njene bebe, samo zato jer privatno da se tako izrazim ne podnosi doktoricu koja mi je vodila trudnocu( priznati je strucnjak za patoloske trudnoce) ne bi smjelo biti u opisu jednog zdravstvenog radnika kojem povjeravamo svoje trudnoce i zivot nerodjenog dijeteta... na cas_t joj ... ona je vjestica tipicna...mamicu joj..... moja trudnoca je bila rizicna,vodio me Nikulin.zbog silne terapije nakon 42 sedmice trudnoce,manjka plodne vode i pre pre stare possteljice ja nisam ni prst otvorena dr me upusti na komisiju.on je bio u komisiji i dr Sanjin. kad me vidjela pocela ironicno kao kakava sekcija vidi je kolika je (beba rodzena 4200) ima snage nek gura,danas svi hoce djecu a nece niko da se namuci.i govori moj dr za svo stanje..pregleda ona mene kaze stvarno ni grlic se nije skratio ali ima gel,drip..kakav carski....3 puta isla na komisiju i moj dr dodze u sukob sa njom ali njoj to nista nije vazno.zato predpostavljam da vise nece da se trude jer je ona sefica patologije i njena je zadnja.... dosla na patologiju u 8,gel stavili puko vodenja oko 9...ja se neotvaram,kontrakcije,neotvaram se,drip nista moj dr govori da nema kud djete izvuci samo moze kroz nos a ona kaze da me sjece i prije cu roditi....tako su me mucili do 18 h,muke isusove kad je vise doslo da je problem sa bebom bio hajmo na sto....2 dana djete u inkubatoru kao namucena i napacena beba.... samnom u intenzivnoj bile jos 3 zene koje su isto prosle.sve su nas bezveze patile zbog nje. ona se digla silu prosipa nesto....bezveze. trazi stelu,kupi joj nesto kurva hoce poklone.....
|
|
|
|