Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Prisustvo oceva na porodima 29.1.2010 20:09:58
dana3
Bio i za to sam da bude-po mom misljenju, svakom covjeku kojem se zena gadi u tom momentu nije bas sav svoj.U mom svijetu takve osobe ne postoje. MM je bio prisutan iako je carski rez bio u pitanju,bio sa mnom od 4 ujutro kad je sve pocelo do 8.02 minute navece kad se sin rodio.Poslije je pomagao oko rane. Da mi je ikad ma nekim najmanjim znakom pokazao da mu se nesto gadi danas ne bi postojali MI. Nekima je tesko da to gledaju i strah ih i to razumijem ali da iskaze gadjenje....
RE: Prisustvo oceva na porodima 29.1.2010 20:46:48
snijeg
IZVORNA PORUKA: Sulty
super mi je sto ste napisale da to znaci da ce moj muz biti od pocetka sa mnom. Jer nekad mislim da je bitnije da on bude uz mene za vrijeme tog prvog perioda porodjaja (posebno za prvorotkinju, sto sam ja), posto je jako dug i sigurno ce biti dobro da mi je pri ruci.
Na Koševu očeve puštaju na porod tek kad uđeš u salu za porođaj, dakle nije s tobom od početka, ne dozvoljavaju njihovo prisustvo u sali za pripremu - gdje su možda i najpotrebniji, a kad uđeš u salu sve je gotovo za max pola sata i tad ti je svejedno da je i Brad Pitt tu
MM je prisustvovao porodu i preporučujem to svakoj ženi, ali naravno svaka od nas ima pravo na vlastito mišljenje, jedini nedostatak je ovo gore navedeno i fakat kad su me uveli u salu on je bio tu, ali ga nisam ni primjecivala, aliiii kad je pahuljica zaplakala i on me snažno zagrlio i poljubio, pa ta zajednička fotografija u sali, friško nakon poroda je nezamjenjiv i neopisiv događaj u životu nas oboje
Moj mm je na koševu prisustvovao porodu samo što ja nisam puno bila u pripremi već dosla otvorena šest cenata ( bez bolova) ali,se kod pucanja vodenjaka desio prolaps pupčanika i odmah završila na CR ali, su ga gore pustili i da vidi i uzme bebaca.
RE: Prisustvo oceva na porodima 30.1.2010 15:40:11
aida.
IZVORNA PORUKA: dana3
Bio i za to sam da bude-po mom misljenju, svakom covjeku kojem se zena gadi u tom momentu nije bas sav svoj.U mom svijetu takve osobe ne postoje. MM je bio prisutan iako je carski rez bio u pitanju,bio sa mnom od 4 ujutro kad je sve pocelo do 8.02 minute navece kad se sin rodio.Poslije je pomagao oko rane. Da mi je ikad ma nekim najmanjim znakom pokazao da mu se nesto gadi danas ne bi postojali MI. Nekima je tesko da to gledaju i strah ih i to razumijem ali da iskaze gadjenje....
RE: Prisustvo oceva na porodima 30.1.2010 15:44:20
milenium
IZVORNA PORUKA: aida.
e i ja sam misla ovo maloprije citirat pa nisam da ne ispadne da samo druge citiram . slažem se ja
RE: Prisustvo oceva na porodima 30.1.2010 15:45:24
aida.
IZVORNA PORUKA: milenium
IZVORNA PORUKA: aida.
e i ja sam misla ovo maloprije citirat pa nisam da ne ispadne da samo druge citiram . slažem se ja
hehehheh i ja sta radim---citiram pa sta cu drugo... ucestvujem u razgovoru a ne ponavljam
RE: Prisustvo oceva na porodima 30.1.2010 15:53:31
lekica83
MM je na pocetku trudnoce izrazio zelju da prisustvuje porodjaju a ja isam bila sto posto sigurna jer sam se bojala ako bi sta poslo po zlu nisam zeljela da on to gleda. Sada nakon poroda na kojem je prisustvovao definitvno sam za, iako se ne sjecam pola stvari koje mi je govorio sama spoznaja da je on tu mnogo mi je znacila i mislim da sam sve lakse podnijela bas zbog toga sto je on bio kraj mene. Naravno pored psihicke podrske bio je i od velike pomoci, masirao mi ledja tokom trudova pomagao da se okrenem s jedne na drugu stranu itd. I takodje zajednicka fotografija nas i bebe odmah nakon rodjenja je neprocjenjiva uspomena..
RE: Prisustvo oceva na porodima 30.1.2010 16:00:12
blizanac21
Ja stvarno ne bih voljela da i muž prisustvuje porodu ionako ne znam kako roditi kad budem ako Bog da trudna a ne još da mi on prisustvuje ...ali podržavam tu inovaciju u našim bolnicama daj bože da u svakoj bude radi žena koje bi voljele svog muža pored sebe...veliki pozdrav
RE: Prisustvo oceva na porodima 31.1.2010 10:38:56
Sulty
Lekice83, a gdje si se ti poradjala, jer cini mi se iz tvoje price da je tvoj muz bio cijelo vrijeme uz tebe. Ja bih tako voljela da moj muz od pocetka do kraja bude sa mnom. Ali eto rekose mi druge cure ovdje na forumu da na KSC-u, muz bude s tobom samo onaj drugi porodjajni period, kad te vec uvedu u salu. A ja bih bas voljela da on bude sa mnom i taj prvi porodjajni period, koji i traje duze. Ne razumijem zasto na KSC-u ne daju muzevima od pocetka da budu s nama?
A od ovih iskusnih zena, koje su vec radjale, mozete li nam reci sta vam je olaksalo porod, ima li nekih polozaja ili sta ti ja vec znam nesto sto je vama olaksalo da i mi znamo. Recimo, meni je jedna prijateljica rekla da obavezno sa sobom ponesem cokoladicu ili tako nesto, jer kaze pravo si gladna poslije poroda, a nisi bas za nekih ruckova i to, nego ti bas treba nesto da ti vrati energiju odmah. Zato je kaze cokoladica odlicna. Imate li vi ostale nekih tako prakticnih dobrih savjeta za nas potpuno neiskusne
RE: Prisustvo oceva na porodima 31.1.2010 10:49:39
ivanak
Ja sam povraćala tijekom poroda, a ponjela samo jednu čokoladu i sok. Tako da svakako ponesite nešto hranjivo da vam da snage. Ne treba to biti sendvič, jer je on ipak težak. Zavisi od žene do žene. Možda one pločice, neke neutrelne keksiće.... nešto za grickanje. Ja sam rodila oko 9 i pol navečer i 2 sata u sali ispred čekala pa sam prije ponoća došla na odjel. Bila sam gladna, umorna, ne ispavana. Obavezno sok i hranu za ponjeti. Babice pričaju da se brže otvara kad šetate dok imate trudove i da ležite na lijevom boku.
RE: Prisustvo oceva na porodima 31.1.2010 15:08:46
milenium
IZVORNA PORUKA: blizanac21
Ja stvarno ne bih voljela da i muž prisustvuje porodu ionako ne znam kako roditi kad budem ako Bog da trudna a ne još da mi on prisustvuje ...ali podržavam tu inovaciju u našim bolnicama daj bože da u svakoj bude radi žena koje bi voljele svog muža pored sebe...veliki pozdrav
RE: Prisustvo oceva na porodima 31.1.2010 15:10:48
mamaajna
IZVORNA PORUKA: ivanak
Ja sam povraćala tijekom poroda, a ponjela samo jednu čokoladu i sok. Tako da svakako ponesite nešto hranjivo da vam da snage. Ne treba to biti sendvič, jer je on ipak težak. Zavisi od žene do žene. Možda one pločice, neke neutrelne keksiće.... nešto za grickanje. Ja sam rodila oko 9 i pol navečer i 2 sata u sali ispred čekala pa sam prije ponoća došla na odjel. Bila sam gladna, umorna, ne ispavana. Obavezno sok i hranu za ponjeti. Babice pričaju da se brže otvara kad šetate dok imate trudove i da ležite na lijevom boku.
legendo,nesto za grickanje,maaaa nije mi nista naum padalo jos dva dana poslije a kamo li kad sam trudove imala
RE: Prisustvo oceva na porodima 31.1.2010 15:11:23
nikita
ja da sam htijela da mi muz bude na porodu bio bi, ali bas nisam imala neke zelje, u onoj muci dosta mi i same sebe , jos da gledam strah u njegovim ocima, dosao je iste minute nakon sto sam usivena tako da smo radost podijelili a onaj bol je bio preprican
RE: Prisustvo oceva na porodima 31.1.2010 15:19:46
noaa
IZVORNA PORUKA: nikita
ja da sam htijela da mi muz bude na porodu bio bi, ali bas nisam imala neke zelje, u onoj muci dosta mi i same sebe , jos da gledam strah u njegovim ocima, dosao je iste minute nakon sto sam usivena tako da smo radost podijelili a onaj bol je bio preprican
bol prepricam svaki put kad se pravi lud a Noa place zato je rekao da ce slijedeci put samnom na porod..
RE: Prisustvo oceva na porodima 31.1.2010 15:19:55
tehna
ja i dalje citam postove i sve je sjajno i bajno vidim ima divnih postova ali ja se slazem mamaajnom da bi se i ja vjerovatno pobila sa njim da je bio tu lahko je njima i drzati ruke i gledati ali bol podnosimo mi a ne oni
RE: Prisustvo oceva na porodima 31.1.2010 15:22:49
milenium
ako ništa drugo ja bi da je samnom barem iz razloga da se dr malo bolje ophode prema tebi.a ne vikat''ajde nisi tako jaukala kad si širila noge''.bilo je i takvih slučajeva.ma uf
ako ništa drugo ja bi da je samnom barem iz razloga da se dr malo bolje ophode prema tebi.a ne vikat''ajde nisi tako jaukala kad si širila noge''.bilo je i takvih slučajeva.ma uf
Mene je babica dobro naruzila kad sam vrisnula i otela joj se kad mi je stavljala kateter na vrhuncu truda, sto mi je bilo gore nego sam porodjaj (a osim tog cijeli porod nisam ni glasa pustila). To mi stvarno nije trebalo i mislim da su malo obzirniji kad su muzevi tu.
Sto se tice ostalog, MM je pola poroda proveo sa mnom u kuci, spremao me i tako, a drago mi je da nije bio tu kad sam imala najjace trudove jer bi mi samo bezveze srklet vezao . Toliko me je bolilo da nisam mogla ni glasa pustiti i nema te osobe koja bi mi olaksala muku u tom momentu. Mada bih voljela da vidi samo radjanje svog djeteta jer mislim da nema nista ljepše od toga.
sulty ja sam se poradjala u Tuzli, a muz nije bio bas cijelo vrijeme ali nije ni samo onaj zadnji dio. Evo ovako je bilo, dosli u bolnici malo poslije 8 ujutru, primili me i obradili i oko 9 sam bila u cekaoni. kad sam se otvorila oko 6 prstiju tj oko 11 ili pola 12, nisam bas sigurna, Dr me pitala zelim li da pozove muza, ja sam rekla da, i dok sam se premjestila u zasebnu radjaonu on je dosao i bio cijelo vrijeme samnom do poroda koji je bio u pola tri popdne. A moj savjet ti je da poneses dosta soka, ja nisam uopste bila gladna, imala sam cokoladice ali ih nisam jela ali sam bila uzasno zedna, usta su mi skroz bila suha i bas mi je trebalo dosta tekucine..
Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.