mirnac
|
IZVORNA PORUKA: deckic Mirnac, a da li su ti sestre i doktor redovno dolazili do tebe u salu? Da li su ona ljubazniji kad ti je muz tu? znas deckic kako je bilo, ja sam u 6 usla u salu (sa mm) i posto mi je bila zagadjena plodna voda i bila max otvorena, ali mi vodenjak jos nije bio pukao, onda su mi drip dali i probili vodenjak, tako da je to sve trajalo sat vremena, u 7,10 Leila se rodila, 7,13h Ema. Ne znam, bila je babica stalno, i neka mladja doktorica vecinu vremena, a doktor Kapetanovic mi je probio vodenjak i bio tu dok su mi ukljucili tu infuziju, taj drip, i kasnije je usao kad su djecu odnijeli. MM je bio tih sat vremena, dok su me izvadili ostatak posteljice i dok su me sili- nije bio, i nije bio dok sam u sobi lezala, i poradjala se(tad smo se stalno dopisivali i culi). Znaci samo od ulaska u salu do kraja poroda. Je li ti ovo prvi porod? Ne sekiraj se, za mene ljudi na GAKu uopste nisu takvi kako se prica. Istina, ja sam bila manje od 36 sati gore, sveukupno od pocetka poroda do izlaska kuci, mozda da sam bila duze ne bih tako mislila. Sve sto sam trazila, od presvlacenja, hranjenja bebe, odlaska u wc, sve sto mi je mm naknadno donosio...i sl stvari, sve mi je bilo ok, nikad nikome nista nisam donijela, ni doktorima ni sestrama, ni cokoladu ni pare, niti sam imala ikog svog roda, ali bili su super. sretno zenice drage m.