mirnac -> RE: Prisustvo oceva na porodima (7.6.2009 22:00:58)
|
Nisam citala prethodne stranice, ali mi je strasno bezveze bilo u porodilistu kad bih spomenula da je mm prisustvovao, svi su se divili. Strasno, mi moramo, a oni kad samo udju u salu od toga ispadne podvig. To sto sam ja prirodno rodila dvije curice, to je ok, a to sto je on prisustvovao je wau!!! Ali ipak sam mu zahvalna. Tokom cijele trudnoce ja sam govorila kako bih voljela da prisustvuje ali nisam nista forsirala, a on je govorio kako bi mogao gledati 300 poroda, ali ne i svoju zenu. Prije nego sto cu ja preci na sto u porodjajnu salu on mi salje poruku, samo reci ako zelis da i ja udjem...pa naravno da zelim. Ne znam sta bi se desilo da nije prisustvovao, jer prva beba nije odmah zaplakala, ja sam vristala 'ne place, ne place', kaze babica place ti je ne cujes, ja sam pogledala u njega, naravno sumnjajuci u njene rijeci, i njegov izraz lica je bio kao sve je uredu, a ja sam se morala nastaviti napinjati. Da mi on nije klimnuo i tako me ubijedio da je ok, pretpostavljam da bih ja nastavila paniciti. Tek sam poslije par mjeseci sjetila se da ga pitam je li mi lagao, kaze da jeste, jer to i jeste bila njegova uloga.
|
|
|
|