RE: Trudnički pojas (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Full Moon -> RE: Trudnički pojas (9.10.2012 15:07:07)

Danas kupih ovaj pojas kao na slici, da sam znala da ce mi tako pasati i olaksati kretanje davno bih poslusala dr., no nije nikad kasno, toplo preporucujem[sm=smiley1.gif]

veeseelaa -> RE: Trudnički pojas (9.10.2012 15:10:12)

a što se to nosi?

Full Moon -> RE: Trudnički pojas (9.10.2012 15:16:11)

vesela, malo citaj[sm=smiley36.gif], nosi se da ti bude lakse, ili ako ti je pupa prevelik, ili ako nosis nisko, uglavnom olaksava trudnocu, ali tebi je jos rano vjerujem za njega, ne znam koja si sedmica

Neca xxx -> RE: Trudnički pojas (9.10.2012 15:17:28)

Ja sam ga nosila u trudnoci. Preporucila mi dr jer sam imala bolove u ledjima. Pojas malo podigne stomak i meni je bas pomagao. Ja sam bila skepticna oko njega i dugo kontala da li da ga kupim ili ne, i na kraju ga kupim i bolovi odmah prestali. Ja i dalje nisam vjerovala da je pojas zasluzan za to i govorim mm: "Vidi, ja konacno kupim ovaj pojas i sada me ledja vise ne bole!" [sm=smiley36.gif]

Meni je bio super! I da, ja sam ga nosila samo kada hodam. Skidala bih ga kada sam kuci ili na poslu.

Dalia_88 -> RE: Trudnički pojas (9.10.2012 15:17:56)

Vesela kod mene je beba nisko pa mi stvara pritisak i pojas mi je Dr. preporucila. To je ustvari ono sto su prije zene "podvezivale stomak" samo sad prakticnije.
Meni je dosta lakse jer sam prije ponekad morala cuvati stomak rukama dok hodam.

Full Moon -> RE: Trudnički pojas (9.10.2012 15:18:36)

Ja ga ne skidam vise, hahahhaah, evo me kao oni sto im plate da reklamiraju npr. kosmodisk[sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Trudnički pojas (9.10.2012 15:47:45)

IZVORNA PORUKA: Full Moon

vesela, malo citaj[sm=smiley36.gif] , nosi se da ti bude lakse, ili ako ti je pupa prevelik, ili ako nosis nisko, uglavnom olaksava trudnocu, ali tebi je jos rano vjerujem za njega, ne znam koja si sedmica

aha, ma nisam nosila ni u prvoj, ne nosim nisko, sad sam 22 sedmica

veeseelaa -> RE: Trudnički pojas (9.10.2012 15:47:59)

IZVORNA PORUKA: Dalia_88

Vesela kod mene je beba nisko pa mi stvara pritisak i pojas mi je Dr. preporucila. To je ustvari ono sto su prije zene "podvezivale stomak" samo sad prakticnije.
Meni je dosta lakse jer sam prije ponekad morala cuvati stomak rukama dok hodam.

hB da isti postoji [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Dalia_88 -> RE: Trudnički pojas (9.10.2012 16:08:51)

Nije ni kod mene nesto pretjerano kriticno ali eto s njim ne moram puno lezat [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ne mogu da mirujem pa stavim pojas i rahat. Super je stvar kao sto kaze Fuul moon al ga reklamiramo [sm=smiley36.gif]

Nadam se da ti nece ni trebati Vesela ali eto dobro je znati i imati kome treba..

Arminaa -> RE: Trudnički pojas (24.11.2012 14:29:13)

Ja cu danas otici u apoteku u Mercatoru na socijalnom i kupiti taj pojas. Samo me interesuje, posto je na cicak ako sam dobro razumila, kako da znam koliko stegnuti, jesam li pretjerala ili ne? I jel ide ispod stomaka ili tacno na stomak? Vjerovatno ce se vecini ovo uciniti glupim pitanjima, ali zelim da znam iskustva vas koji koristite pojas.
Lijep pozdrav

Ramona11 -> RE: Trudnički pojas (24.11.2012 14:42:58)

Meni je dr. rekao da se taj pojas ne preporucuje nositi vise od 4 sata dnevno [sm=zmeden.gif]

irisss -> RE: Trudnički pojas (24.11.2012 15:12:25)

Ne preporučuje se nikako, barem od strane liječnika, a prizvođači ga, naravno, ¨toplo preporučuju¨.
Meni je teško jedino što ne smijem na leđima ležati, kao ni na desnom boku, to je isto preporuka dr.[sm=smiley13.gif]

Rio_de_Janeiro -> RE: Trudnički pojas (21.10.2013 15:40:14)

Ima li ovih rozih pojasa još uvijek u Merkatorovoj apoteci?

Ili, alternativno, ima li ko da proda, zamjeni, pokloni svoj pojas? ;) hvala

M kao Mama -> RE: Trudnički pojas (21.10.2013 15:49:23)

IZVORNA PORUKA: Arminaa

Ja cu danas otici u apoteku u Mercatoru na socijalnom i kupiti taj pojas. Samo me interesuje, posto je na cicak ako sam dobro razumila, kako da znam koliko stegnuti, jesam li pretjerala ili ne? I jel ide ispod stomaka ili tacno na stomak? Vjerovatno ce se vecini ovo uciniti glupim pitanjima, ali zelim da znam iskustva vas koji koristite pojas.
Lijep pozdrav

ispod stomaka, kao da "obuhvatiš" sttomak, kao da stomak u njega staviš, ma skontat ćeš, ja sam ga nosila kada idem vani, po kući rijetko, a znalo je biti noći kada sam i spavala sa njim, a na lijevom boku sam bila od 4 do 39 nedjelje, pa sam zamisli kakva mi je trudnoća bila,

Mrvica_83 -> RE: Trudnički pojas (22.10.2013 21:07:30)

Drage Armina vec odavno grli svoje pile [sm=smiley1.gif] A sto se T pojasa tice u redu je / meni je isto doktorica preporucila da uzmem i olaksam sebi setnje jer je bebica kao u nosiljci pa je lakse .. Bas sam uzela ovaj roze u apoteci u Mercatoru i ok mi je .. Ja sam sad 35+3 , jos radim, tako da ga nosim .. Jedino izbjegavam kad sjedim jer mi zna stvoriti pritisak .

goodla -> RE: Trudnički pojas (14.12.2013 13:43:07)

Pozz, da li ima neko sa podrucja tz da prodaje ili posuduje tr.pojas? Da li je bolji ovaj koji ide samo ispod trbuha ili onaj koji ide na cijeli trbuh?

LILLO -> RE: Trudnički pojas (24.12.2013 13:40:57)

Uzela sam ovaj u mercatoru-apoteka, rozi neka je lijeva marka ali je fin ugodan i može svakome bez obzira na velicinu stomaka. Topal je i obuhvati fino pupu i dobra je potpora za krsta koga bole, 25 KM. Zadovoljna...ima doduse neki od 120 km, i od 70 km...ali to je bas punoo...

Merylin -> RE: Trudnički pojas (24.12.2013 14:09:30)

I ja sam uzela pojas u apoteci, rozi je neki, ne znam koja marka, ima dio za stomak i dio za leđa. Super mi je i baš olakšava kretanje. Samo što je moj bio oko 50ak maraka[sm=zmeden.gif] [sm=smiley1.gif]

LILLO -> RE: Trudnički pojas (24.12.2013 14:20:59)

e takav je i ovaj moj, daje bas finu potporu za stomak, na cicak se lijepi na leđima, prilagodiš sebi kako ti odgovara..eto ja sam ga 25 km platila eurofarm apoteka u merkatoru.

Merylin -> RE: Trudnički pojas (24.12.2013 14:23:19)

A ja, pametna, otišla u onu apoteku sarajevo, odmah mi htjela i neke gaće od 30 maraka uvaliti[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]