Skvo RR -> RE: Trudnički pojas (21.1.2010 10:54:47)
|
IZVORNA PORUKA: Hannah Pozdrav svima, Je li neko slučajno zna gdje se u Sarajevu mogu kupiti neki steznici/pojasevi za trudnice? Nisam sigurna ni kako izgledaju, jeli to ono kao gaće pa gore iznad još metar gaća do za vrat, ili je samo pojas? IZVORNA PORUKA: Blue rose RR Draga moja imaš kupiti u Chiccu, katastrofa skupo prije dvije godine su bile 80 i kusur km-ova. I naravno riječ je o jednim gaćama, a meni trebaju dnevno dvoje...aha šta ima? Iskreno mislim da je glupost...ali svako zna svoje. IZVORNA PORUKA: Hannah Pa nije da proizvodim gluposti, nego je na preporuku doktora, radi bolova u donjem dijelu leđa, i skraćenog cerviksa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Blue rose RR Ne, ne, ne...nisam mislila ništa loše...nego lično smatram da su ti steznicu beze....naš kvalitet se ne može mjeriti sa našim potrebama...jer poslije 10 pranja to više nema svoju upotrebnu vrijednost. Meni je takođe doco zbog rizične trudnoće, preuranjene kontrakcije, i niska trudnoća, preporučio, ali nje rekao da je pod moranje, da nosim navedene steznike. Međutim trudnoća na +35 stepeni, uz kritičnu kožu, sa stomakom u plastičnim do zuba, gaćama...niije mi se učinilo baš kao super izbor. A napominjem da sam kao svoj izbor prevencije navedene rizične trudnoće: manje stresa, mnogo odmora, lgana šetnja, i .... ležaja u krevetu sa knjigom u rukama. IZVORNA PORUKA: Hannah Gledala sam na netu da ima i posebno pojasa u formi steznika koji se dakle ne moraju tako često prati, a ako će mi olakšati hodanje i bolove u preponama, kukovima, leđima, onda bolje da on nosi dio težine. Vidjela sam i "gaćice" ali mislim da su prilično beskorisne. IZVORNA PORUKA: travnicanka hej hanah!!! Ja sam imala u obje trudnoce problema s tim.Uzasno me je boljela trticna kost,i na preporuku moje babice ja sam kupila pojas.Vezao se samo ispod stomaka,gotovo pa preko kukova....to je jako elastican materijal stegne jako dobro pa bol ublazi.Meni je pomogao. Ja ne zivim u bosni pa neznam gdje mozes kupiti ali vjerovatno ces naci negdje.Ja sam svoj kupila ovdje u apoteci.Pogledaj i ti u malo bolje opremljenim apotekama. Pozdravljam te puno!!!! IZVORNA PORUKA: Hannah Hvala na odgovoru, drago mi je kad čujem da pomaže [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] U 6. sam mjesecu a već mi je ponekad jako teško hodati i sjediti. Maloprije sam baš gledala u apoteci i našla sam jedan ovakav kako si opisala. Još ću pogledati u chicco-u, pa onda najvjerovatnije uzmem ovaj. IZVORNA PORUKA: travnicanka Spas je vjeruj mi....stegne kosti i pravo umanji bol. Sto trudnoca vise odmice,beba ja krupnija i vise se kosti sire,i bol je sve veci....tako da je najbolje da ga vec sad kupis i pomalo pocnes stavljati kad se kreces i puno hodas. Praktican je i ne primjeti se ispod majice,a i kad se vidi sta ima veze. Pusica! IZVORNA PORUKA: leptiric ja sam taj pojas vidjela u prodavnici uz apoteku na ilidži (apoteke sarajevo). u imeniku sigurno imaju broj telefona pa probaj nazvati. sretno IZVORNA PORUKA: Gigana eh ovako, ja sam sebi kupila pojas za trudnice u Eurofarmovoj apoteci u velikom Merkatoru. Koštao je 73 KM, koliko me sjećanje služi, i isplatio mi se do posljednje pare. Pojas je u obliku kaiša, s tim da ima dio elastičnog platna koji dođe preko stomaka, a ispod je čvršće platno koje se na čičak stegne na leđima, a ide ispod stomaka. Bijele je boje, izrazito kvalitetnog materijala i mene je spasio. Leđa me više nisu boljela, jednostavno, pojas mi je davao podršku tamo gdje mi je i trebala, a to je ispod stomaka. Ovo je bila jedna od boljih stvari koje sam kupila, a pisala sam o njemu i na vom forumu, na nekoj staroj temi. IZVORNA PORUKA: Visnja RR steznik za trudnice imas kupiti u apotekama.. ja sam ga nabavila u eurofarmovoj apoteci (Merkator)...onaj jeftiniji jer mi je to savjetovala apotekaraka .. kaze, isto je to samo razlicita marka diktira razlicitu cjenu... kostao je oko 30 km... i zaista mi je mnogo pomogao... evo fotka [image]http://img19.picoodle.com/img/img19/3/1/30/f_Photo0557m_13f0d1e.jpg[/image] IZVORNA PORUKA: taze_mlada kupila sam juce u eurofarmovoj apoteci kod merkatora, cini mi se da je isti kao ovaj gore sto je postavila Visnja RR, jutros sam ga stavila prvi put, pa cemo da vidimo hoce li ublaizit blage patnje....28. sam sedmica i juce kako spomenuh doktoru da inace imam krivu kicmu rekao je da je to vazno... moguce da su mi bolobvi i od toga .... IZVORNA PORUKA: miracle ja sam upravo kupila ovaj pojas kao kod višnje...trenutno košta 25 KM ,apoteka eurofarm mercator imaju neki od 45KM i ovi od Anite 70 i kusur KM...al mislim da ni ovom ništa me fali..čak su mi oni drugi komplikovaniji....ima neki kaiš,pa čičak itd...ovaj mi je baš jednostavan hvala višnja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|