Medić* -> RE: Sretne kućanice prebrojmo se :-) (2.7.2010 12:47:21)
|
Evo jos jedne privremene kucanice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image], sretna sam sto imam divnu porodicu, dobrog i vrijednog muza i zlatno dijete, ali s druge strane kako kucanica nemogu da budem sretna u potpunosti iz razloga sto sam prije trudnoce i tijekom trudnoce do kraja skoro radila, pa mi sada jos samo taj posao fali. 20 punih mjeseci nisam radila i zeljno iscekujem dan kad cu poceti aBg a to vrlo brzo. Uvijek sam za to da zena radi makar njena zarada bila kakva bila i simbolicna u odnosu na suprugovu. Tada mora da izadje iz kuce, upozna drugaciji krug ljudi, prosiri sopstvene vidike, ima obavezu da se dotjera, obuce - sredi ..., a ako bolje pogledamo oko sebe moze se primjetiti da se vecina zena koje ne rade zapuste u svakom pogledu (cast izuzecima ali je malo takvih). Pocela sam da radim kao student volonter, pa nakon diplomiranja za mizernu svotu novca a nisam morala s obzirom da su moji rahmetli roditelji bili u veoma dobrostojecoj finansiskoj poziciji, ali oduvijek sam volela i cijenila svoj dinar, tek nakon dvije godine rada dosla sam do jedne danas sasvim normalne plate u privatnom sektoru, drzavne poslove nisam mogla ganjati pa ni dan danas jer sam drzavljanin RSrbije . Svasta sam preturila preko glave kao i vecina nas. Sada kada imam dijete ono je razlog vise da radim jer niko ne zna sta zivot nosi, a to govorim iz razloga sto smo nas 4 djece mladi ostali bez roditelja i nakon njihove smrti zivot se promijenio iz korijena, morali smo se samii boriti i hvala Bogu dragom uspjesno se izborili, predeverali svasta nesto. Trenutno zaradjuje samo muz, u danasnje vrijeme poprilicnu svotu, ali ja nisam zadovoljna u potpunosti ne sto se novca i materijalnih potrebstina tice, vec iz razloga sto nisam navikla da ne radim i to je ono sto mi najvise nedostaje trenutno, mogla bih se vratiti na mjesto na kojem sam radila, ne mogu se jos odluciti jer razmisljamo o privatnom biznizu totalno nevezano za moju profesiju ali to mi ne smeta jer zelim probati nesto novo pa se nadamo i uspjehu kad god samo da se radi. Nikada ne bih mogla biti sretna kucanica, podrzavam, cijenim i divim se zenama koje to mogu, ali ja sam zato da zena radi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|