malena sharena -> RE: Sretne kućanice prebrojmo se :-) (2.7.2010 2:44:31)
|
Sad kad sam majka, ne bih ponovo radila posao koji sam radila, NI ZA KAKVE PARE, a kamoli za 700 KM kolika mi je bila plata, jedino da ne daj Boze moram. Bez radnog vremena, sa zadatka na zadatak, dezure jednom sedmicno do neka doba ( sa rizicnom trudnocom sam jednom morala ostati do osam navece na poslu). A ne bih radila ni za 1000 KM u drzavnoj sluzbi, prvo zato sto bih mislila da me neko zafrkava jer su tamo plate dosta vece, a drugo, kad bih platila tetu cuvalicu, prevoz, hranu i kafe koje se u drzavnoj sluzbi jako puno piju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], odjecu, ostalo bi mi taman 200 KM. Pa to je pravi dzeparac, a toliko mogu zaraditi radeci honorarno u rahatluku svoga doma. S druge strane, moja najbolja prijateljica se slomi radeci kod privatnika za manje pare nego sto sam ja radila jer kako kaze, ne moze sjediti u kuci, ona jednostavno nije taj tip. Ja te razloge ne mogu da shvatim, OK da im treba dodatna lova, da ne mogu izgurati s jednom platom, ali samo da nije u kuci, to je meni stran osjecaj. Ali ako ce ona tako biti sretnija i raspolozenija, bice i svi oko nje i taman.
|
|
|
|