mama75 -> RE: Sretne kućanice prebrojmo se :-) (2.7.2010 13:39:16)
|
Ih Visnja nista od komsija po zgradama, sve ozenjeno ili nam muzeve gledaju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Moramo kakve kucice kupiti pa vrtlara zaposliti... Ja stvarno moram reagovati na neke postove: sretna sam kao kucanica i majka prije svega. To ne znaci da sam neuredna, da nigdje ne izlazim, nemam prijatelje i sl. Naprotiv. Pa ja sam 3 dana nakon poroda izasla u grad na kafu jer nisam vise mogla u kuci da budem!!! Isto tako mislim da ce mi biti tesko ponovo poceti da radim, odvikla sam se skroz. Ali evo uzmite npr majku 2 djece i saberite: vrtic 150KM teta cuvalica 350KM (za malu bebica koje nije za vrtica) prevoz na posao 50KM (grasom) dorucak, kafa i sl 50KM min troskovi "amortizacije" (sminka, odjeca, cipele...) bar 50KM dodatni troskovi oko vrtica (pape, pidzama, trenerka... ) opet nekih 30KM Eto ja nabrojah skoro 700KM. E pa recite vi meni, isplati li se onda ici a posao za 800 i jos misliti sta ti teta radi kuci sa djetetom. i onda se dijete razboli a ti ni na bolovanje ne mozes npr. Lako je za mame ciju djecu cuvaju mame, tetke, svekrve.. I svakako smo sve mi kucanice htjele to priznati ili ne, samo je nekima to "dodatni posao".
|
|
|
|