HNF -> RE: Anksioznost?? (1.12.2013 14:19:58)
|
Pa i mene je to isto strah, eto vidis da nisi sama. ja rekoh da tablete nisam nikad pila, jesi li ti isla na psihoterapiju sta ti kaze psihijatar.Ja se tako trudim da ne razmisljam sta ako, sta ako ovo, sta ako ono, ne postavljam sebi pitanja na koja nemam odgovor, a tako i ti. Samo dragi Bog zna, sta ce biti sa nama . Zabavi se necim drugim, samo da ne misilis o tome, i upamti, da "ludilo" nije svejstan cin, ne mozes ti znati hoces li poludit ili nesto uradit, ti nemas zelju za tim, ti imas samo misli, a misli nikom nisu nastetile. Zamisli sad kazes joj ne smijem napolje STA AKO me auto udari, ili neku tako glupost, tako je i sa ovim mislima. Zapamti, da te misli nisu odraz onoga sta si ti, misli su tu samo zato sto izazivaju snaznu emocijonalnu reakciju kad ti se jave i kao tekve se lijepe za um,mozak, da drugacije ne kazem. Sto je ta emocionalna reakcija jaca na neku misao, ona se sve vise i vise udubljujue u nasu svijest. Zato kada ti se ta misoa javi, pusti nek pluta po tvojoj glavi, nemoj dozvolit da izaziva bilo kakve reakcije kod tebe, i vremenom ces vidjet da ce misao nestati, jer vise ne uspjeva da te preplasi :)
|
|
|
|