|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
4.8.2012 17:35:34   
brinetyca
NADEZZ CESTITAM TI OD SRCA NA MALOM user posted image user posted image SUPER, NAPOKON NEŠTO LJEPO !
JA U ZADNJE VRIJEME I NE MISLIM PUNO O OVOME ISKRENO, MADA SE DOGAĐA.. NEKAKO VIŠE MI DOPIZDILO PA KAO DA GA IGNORIRAM.
INATIM SE SAMA SA SOBOM.
BILA SAM NA MORU 2 TJEDNA S MOMKOM, BILO MI JE ODLIČNO. DAN NOĆ VANKA I SUPER, TU I TAMO PO KOJI LOŠ NALET. NPR KAD ME OSTAVI SAMU NA MINUT DVA JA SE USPANICIM NEZZ STO, IMAM OSJECAJ DA CU PODIVLJAT I POGUBIT, JEDVA SE SKULIRAM..
VECERAS IDEM U SVATOVE, I TI BOGA DRAGA TREBA STAT NA ŠTIKLE UH.. :/ A JEDVA I U RAVNOM GAZIM. ALI OBUT ĆU IH DA CU CRKNUT. PSIHOLOGINJA POMOGNE TU I TAMO, NISTA POSEBNO SAD ZASAD ALI NIJE NA ODMET, VJEROJATNO TREBA VREMENA. A MENE I DALJE UBIJA STRAH OD SPOLJA, JEZA ME NEKA KROZ TIJELO PROLAZI, PROPADAM, MANTAM, PODEM KORAM PA KOČIM BOJIM SE ITD. ZNATE VEC, ALI IZLAZIM SVAKI DAN. PREKO DANA MOGU.. ALI UVEECER... JA SE BOJIM 10 X PUTA VIŠE !

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4576
4.8.2012 21:32:51   
Mirela_sa

IZVORNA PORUKA: BlackMagicWoman

ja sam iz Sarajeva i raspitivala sam se za sve moguce psihoterapije, prije nego sto sam pocela sa lijekovima, i jedino gdje se ne placa je Porodicno savjetovaliste, ali tu imas samo psihologa, ides jednom sedmicno po 45 minuta ... necu da kazem da je lose, naravno da nije, super je izbaciti iz sebe sve pred nekim ko te nece osudjivati, ko ce te razumjeti, a ne reci ma daj sta se glupiras, ili kao u drzavnoj dati ti tablete i cao ... mada licno ja cim skupim pare idem kod dr. Sandic koju smatram najboljim strucnjakom za ovaj poremecaj na nasim prostorima, i jako mnogo slucajeva je spasila ... nazalost jako je skupa, ali ko moze, ja bih mu toplo preporucila ... ( izvinjavam se na reklami :P ) ... mi smo samo u preiodu kad smo jako osjetljive, neke su pune problema u braku, sa djecom, sa kreditima,s a fakultetima, ili kao ja nece d aodrastu i preuzmu odgovornost, pa je stres ucinio svoje ... a nas priprosti mentalitet nas je doveo vecinu do lijekova, jer nam niko nije vjerovao ili smo morali glumiti da nam nije nista, dok nije otislo predaleko i lijekovi su potrebni ... ja sam bila veliki protivnik lijekova, ali sad, nakon samo dva mjeseca pijenja istog, ja mogu reci da napokon imam bar sat dnevno kada sam nasmijana i kada nemam strahove, trnjenje i bolove, i zahvalna sam i samo na tom satu ... a psihoterapija uz to je samo slag na tortu, ako je dobar dr kome se mozes otvoriti, jer nisu svi isti, nekom jednostavno ne mozes sve reci ... evo ja sam za da cujem gdje ima ta besplatna psihoterapija, pa da i to pokusamo, nece odmoci, naravno ... ako je jos neka iz sarajeva, eto nam mogucnosti da se i sretnemo ... pusaaa

Pored porodicnog savjetovalista imas:

Trauma centar (Grbavica-Zagrebacka 18)- individualno i grupno- besplatno kontakt 033-812-242-Dragica
Hope-mislim da su i oni ga grbavici tj- Vraca, ne znam broj , ali mogu nabaviti

Znam da super rade- eticni su sto je najvaznije i povratne informacije klijenata su pozitivne......

Nadam se da sam malo pomogla...Pusa

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4577
6.8.2012 14:38:45   
biba26
Evo i mene drage moje, lajlac baš mi je drago da si nam se javila!! Bit ćeš ti dobro, sve je to ova anksioznost kja nam ne da mira. U ovim paklenim danima pogotovo, vrućina i sparina samo pogoršava ovo stanje, jedva čekam zimu. Iako, moram priznat da dok sam bila na moru, bilo mi je super, bez strahova, crnih misli, i simptoma. Vidim da je i drugima bilo lakše na moru, ha onda se moramo preselit živjet na more hihihiuser posted image user posted image , par dana sam dobro, pa par dana koma, i tako u krug. No, kad me počne hvatat, uzmem nešto radit po kući, ili čitam knjigu ili bilo šta samo da skrenem misli. Puno pozdrava svim dragim članicama!!user posted image user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 4578
6.8.2012 15:20:09   
dana123
Ja sam dobro već duži period, nepamtim kad sam popila tabletu za smirenje.A što se tiče mora tamo nije bilo ni jednog simptoma samo sam uživala i uživala,kao što biba kaže mogla bi se tamo preselituser posted image user posted image .Pozdrav svimauser posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 4579
6.8.2012 20:56:18   
mili021
Dano123 kako si to uspela,bravooouser posted image user posted image user posted image ,mene tek ceka more nadam se da cu tamo biti ok.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4580
6.8.2012 21:54:21   
dana123
Joj mili ja ti pijem antidepresive,mada sam i uz njih imala krize,ali jako kratke čak sam morala uz to i popiti koju za smirenje.Neznam nekako sam se i ja promjenila, ovo stanje me promjenilo.Postala sam drugčija jača,što mi nije pravo kažem,naučila sam reći ne.Već sam rekla kako na poslu imamo pacijenticu sa onom gadnom dijagnozom,tad me počela hvatati kriza,čak sam pomislila da više neidem radit,ali eto sama sam sebi rekla da se moram suočit sa tim stahom,i evo jednostavno me prošlo mogla bi radit sa sto takvih.Nemogu reći da mi baš ne naiđe ono joj šta ako se desi ovo, ono,ali jednostavno kažem sama sebi ma nek se desi šta hoće ,i nek bude šta hoće, ja nedam da strah upravlja sa mnom,ja hoću uživat u čemu sam nekad uživala i ono prođe.Evo sad ponovno uživam u onim stvarima što sam nekada uživala,sada znam što želim od svog života.Dok sam bila u stanju anksioznosti i depresije nije me ništa zanimalo,niti mi je išta imalo smisla.Zato drage moje uživajte sve će to proći, ja sam mislila da neće nikad,da ću do kraja života biti takva,ali evo prošlo nadam se da se neće više vratit.

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4581
6.8.2012 23:52:01   
mili021
I ja sam ih pila vise od godinu dana i nisu mi u opste prijali,cak mi je bilo i lose od njih. Menjana mi je terapija par puta i nista nije delovalo,sad idem na psihoterapiju,citam razne knjige...ima dana kada budem manje vise ok.a ima i ovih groznih kada mi se nakace simptomi,kao sto je glavobolja,propadanje ili upravo kao sto me steze u grudima,pa mi dodje da crknemuser posted image .Svaka cas_t,ja zivim za dan kada ce mi biti DOBRO

< Poruku je uredio mili021 -- 6.8.2012 23:53:06 >

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4582
7.8.2012 16:37:27   
jana mk
Ljubim kolegi ...user posted image user posted image i mene ceka more jos nisam bila na odmoru.cekam supruga za koji dan stize i kako se blizi dan za polazak ja sam sve gora i gora,ko i uvek ja baksuz ko baksuz user posted image user posted image ,naletim ti na jednu statiju u neki dnevni pecat odmor i depresivci pa krenem da citam jer smo mi anksiozni ljudi vrlo slicni depresivcima pa cak i isti po nekim simptomima i ja sva radosna cekam da procitam kako se taj odmor preporucuje za nas kako je to dobra promena ,kad citam na sam pocetak kaze depresivcima se odmor ne preporucuje jer najvise samoubojstva su pocinjena nakon vracanja s godisnjeg t.j s mora ,da su se tamo ko kul osjecali i kad se vracali kuci najvise su radili to samoubistvo...nadalje nisam htela da citam pocela sam sva da se tresem a tako sam zeljno iscekivala odmor sad je u meni takav strah da nemogu da opisem ..nisam se nadala da cu takvo nesto procitat ...crko da bog da onaj ko to napisa ..upropasti mi zelju za odmoruser posted image user posted image user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4583
7.8.2012 20:33:40   
mili021
kad bi ba stako bilo svi bi se mi vec odavno ubili,glupost...mi smo anksiozni, mozda depresivni ali nemamo misli o samoubistvu,tako da draga moja uzivaj u predstojecem odmoru i ne razmisljaj o tome, pa najveci broj suicida se desava i pred praznike ako se gleda neka statistika. i ja znam da se opteretim crnim mislima i samo sebi da pogorsam stanje i mene ceka odmor za 10 dana i zato stavimo ruzicaste naocare i da nam sve bude lepouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4584
7.8.2012 21:38:15   
dana123
Jao Jano zašto to čitaš,ev ja se vratila sa mora pa sam čitava napunila baterije za cijelu godinu.Zadovoljnija sam,sretnija bar imam lijepog materijala za razmišljat kad me uhvati krizauser posted image user posted image

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4585
7.8.2012 23:56:58   
jana mk
mili 021 ,mila moja ja bas taj strah najvise imam strah od samoubistva ,nekad nisam mogla ni da ga napisem toliko sam se bojala ,mene je taj strah od samopovredzivanja i nabacio u depresiju i nikako ga nemogu pobediti.sve simptome i strahove sam presla nekih se i otarasila ali ovaj strah o tome da necu mozda jednog dana vise moci da podnesem i da cu se roknuti jos nisam uspela da prevazidzem...tako da taj strah je moj najveci problem ...user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4586
8.8.2012 0:09:37   
mili021
nemoj da tako razmisljas,da li si pokusala da o tome pricas sa nekom strucnom osobom,ja sam imala veliki strah od smrti koji me je uvodio u velike panicne napade, ali sam uspela uz pomoc psihoterapija da ga se resim,nije bili lako,moram priznati...sama rec samoubistvo zvuci tesko, a ne o tome misliti...draga moja zivot je jedan i dat nam je da u njemu uzivamo i da mu se radujemo, nije lak i to sto nam se desava nije razlog da mislis o samoubistvu,makni te misli iz glave...znam da zvuci tesko i ja se svaki dan borim sa siptomima ali hocu ,zelim i mogu da izadjem kao pobednik,mozes i ti..ma niko nije jaci od tebe...tako da te misli zaboravi i ne dozvoli da vladaju tobom...

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4587
8.8.2012 1:48:46   
jana mk
razgovaram s mog psihijatra ,pijem AD vec 3 pune godine ali nesto mi puno ne pomazu ...zelim i ja da se izvucem i da nemislim na to ali nekad mi dodze sve preko glave jako se borim ...i nadam se da cu i ove misli prevazici ...sta je tu je moram se boriti ...doktor mi kaze da necu to uraditi da je to samo deo ove anksioznosti ali malo mi je teze da se uverim u to ...

(odgovor članu mili021)
Neposredna veza do poruke: 4588
8.8.2012 2:08:09   
mili021
naravno da neces to uraditi...glavu gore,kad god ti dodju crne misli,ti pisi na forumu...borimo se zajedno protiv ovog djavolauser posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4589
8.8.2012 13:22:32   
koka i po

IZVORNA PORUKA: jana mk

mili 021 ,mila moja ja bas taj strah najvise imam strah od samoubistva ,nekad nisam mogla ni da ga napisem toliko sam se bojala ,mene je taj strah od samopovredzivanja i nabacio u depresiju i nikako ga nemogu pobediti.sve simptome i strahove sam presla nekih se i otarasila ali ovaj strah o tome da necu mozda jednog dana vise moci da podnesem i da cu se roknuti jos nisam uspela da prevazidzem...tako da taj strah je moj najveci problem ...user posted image user posted image

joj jano jano....
hajmo ovako...
bojis se samopovredjivanja jer volis sebe i nikad to nebi ucinila.
oni koji to urade toga se ne boje nego im to predstavlja jedini izlaz.
ti drugih mogucnosti imas i svjesna si toga,previse volis sebe da bi to uradila zato se i bojis.
prema tome...od toga nema nista.
i kad god pocnes razmisljati o tome sjeti se mojih rijeci.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4590
8.8.2012 15:55:38   
BlackMagicWoman
moja jano, ajd proslijedi meni taj godisnji, ja bih rado pjeske otisla ... na zalost ove godine je mala mogucnost da cu otici na more, jbga, ne radim vec skoro dvije godine, pa je teze, malo to baca vise u depru ... zato brzo u kupovinu, neki tigrasti hebacki kupaci i na more, cim prije ... kakve misli, kakve gluposti, uzivaj kad ti je Bog dao ... otidji na nudisticku plazu za mene jednom, znas da sma ja njihov ljubitelj user posted image user posted image ... ljubim te puno i potrudi se, molim te, da sto vise uzivas ... user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 4591
8.8.2012 16:25:48   
dana123
Jano i ja sam imala takve misli odmah na samom početku.Bojala sam se biti sama kod kuće,jednom sam to u suzama rekla suprugu da imam jaki strah da ću si nešto napravit,ali samo strah ,a ne da to hoću.To tvoje je samo strah,vjerujem da je to grozno tako osjećat,ali ti si jako hrabra osoba,i kao što koka kaže previše voliš sebe da bi tako nešto napravila.Isto tako slažem se sa kokom onaj tko to želi nema straha jednostavno napravi.Samo idi na more i uživaj.user posted image

Neposredna veza do poruke: 4592
8.8.2012 17:26:24   
jana mk
Duse moje ,uvek oni mene utese ,nikako da se ja vama skinem s vrata sve kukam i kukam 2 godine me ove misli muce strasno je tesko da ih prozivljavas ne bi ih pozeljela ni najvecem dusmanu,nedo bog nikome da oseti taj strah da mislis eto gotovo sad cu da puknem i valjda cu uradit nesta sto netrebam da se gusis u strahu ,ali popijem ja jedan lorsilan 1mg i bude malo opustenije ,najvise sam se zadnjih 7 8 meseca mucila s pitanjem dal bi ja to uradila il ne bi pa udubljam se jos vise kao da vidim mogu li ja osmislit to rokanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,ma svakakve horore u glavu ,malo mi je mozda bolje s eliceom ali jos ih se nisam skroz resila,a borim se verujte mi da se jako jako borim ponekad nemogu da se prepoznam jesam li to ja odakle mi ta snaga da sam vec 2 god u konstantnoj borbi s ovim mislima user posted image user posted image ,evo sad sam pricala sa supruga kaze mi ajde evo ti zadatak tvoj je izbor ovaj odmor ako zelis uplati u hotel ,ako zelis idemo u privatnu reziju koju destinaciju ti odaberes tako ce i biti a ja sve trazim sto je najblize do makedonije ...u grcku neidem user posted image user posted image user posted image znate zasto da ne lupetam hahahahhaahohrid sam bila lanske godine nesto mi se bugarska mota u glavi ali imam vremena do 16 dok mi moja ljubav stigne da odlucim ...dajte neka iskustva gde ste se proveli fino ...ali uslov je da ima ducana za shoping da se ja mogu setat satima i da je velika guzva ..guzvu obozavam ...recite neka svoja iskustva ..mozda mi i pomognete sve vas ljubimmmmmmmuser posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4593
9.8.2012 11:55:49   
blur 77
Jano, zao mi je sto se toliko dugo boris sa vjetrenjacama, ali moras nesto za sebe uciniti. Ti nijesi depresivna, samo imas najgore simptome anksioznosti. Najbitnije je shvatiti da misli ne upravljaju nama, nego mi njima. Prosla sam to, za mene najgore iskustvo, jedva se izvukla, sad se i rijetko sjetim pakla u kom sam zivjrela. Mene je beba spasila. Pretpostavljam da imas previse slobodnog vremena, ne radis, imas velku curu, oko nje premalo obaveza, muz koji nije stalno kuci,, ni rucak ne mora svaki dan, tako da dajes prostora crnim mislima. Ljekovi ti ne pasu, onda ih baci, reci sebi da mozes sama, 2 mjeseca organizuj sebi svaki dan da nemas vremena ni kafu popiti, pa da vidis kako ce se lagano sve povuci. Sad brzo organizuj ljetovanje i uzivaj sa svojim najmilijim, i uvijek imaj na umu sta imas pored sebe, A crne misli ce proci, kao i drugi simpptomi, nego im dajes previse znacaja zato su tu. Koka je divno rekla, poslusaj je. I jos nedto, mogla bi nas i ti obradovati sa jednom bebicom kad se vratis sa mora
Pozdrav mojim dragim curama

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4594
9.8.2012 13:28:56   
BlackMagicWoman
bluuuuuuuuur user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... e, da pitam moje zenice, je li neka od vas od ovog stanja dobila totalnu averziju od braka i djece, tj da ne zeli to u zivotu ... ni prije nisam bila bas neki pobornik toga, ali eto ono mislila sam ima vremena, pozeljecu bas, ali eto stanje sto se toga tice je gore ... da neko pogresno ne shvati, jako volim djecu, ali nemam zivaca da ih sama imam, tj brzo mi dosade ... nekako mi se sve vise gadi ta ideja ... moze li to biti od ovoga ili sam ja jednostavno takva ? pusaaa

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 4595
9.8.2012 15:30:15   
brinetyca
a joj black, ja baš to priželjkujem...:) aiii, meni je to velika želja ali i bojažljiva sam oko toga, iskreno.. radi crnjaka u glavi kad bi ostala sama kući s bebom, ili radi toga kako bi je čuvala nosala šetala.. hmm, neznam ni sama user posted image kako si ti sada ? izlaziš?? terapija?..napreduje li šta.. ja i dalje idem na kbt..još ne korisitim nikakve ljekove, pričamo samo.. izlazim svaki dan.. preko dana budem oke, uvečer nekad jedva se natjeram d aizađem, strah.. nestabilnost ovo ono..ipak sam češće vani nego kući.
borim se sa prelascima ceste to me jeako strah ali inače sve oke, uspaničim se tu i tamo, dok hodam zgrčim se ko budala na momente, ali ima i dobrih dana. mo girl, kako si ti ? šeta li se draga :)) ljubim vas sve punoooooooooooooo !!!! user posted image

Neposredna veza do poruke: 4596
9.8.2012 18:06:01   
jana mk
blur duso moja ,jako jako mi je drago za tebe sto si konacno ovaj pakao ostavila iza tebe secam se tvojih postova kad si bila puna strahova cak pamtim da si jednom napisala da te strah bilo stajati do prozr user posted image user posted image ,i jako mi je drago da toga vise nema tebe je ta malena ljepotica spasila ovog pakla ,kad bi znala da bi i moj spas bio u bebu iako sam veliki protivnik za jos jedno djete pristala bih,medzutim ja pijem vec 3 god AD sto znaci nemogu raditi na bebu jer sam pod lekovima,a drugo i da prestanem da ih pijem trebami puno vremena da ih se otarasim i 3 najbitnije ja mislim da ja nebi izdrzala ni 10 dana bez lekova a kamoli 9 meseca ,mission impossibleuser posted image user posted image user posted image user posted image ,BLACK duso moja ako te strah tamo dodzi da ja tebe udam u komsiluk ovde u toplije krajeve user posted image user posted image user posted image user posted image pa deca cemo zajedno da cuvamo srecice moja to ti je nesto tako bezveze doslo pa ti se sad mota po glavi ,ma kad ugledas to malo bespomocno stvorenje nista ti nece vise biti vaznije ,tako da nemoj se sikiriki za dzaba user posted image user posted image user posted image ,ja odlucila za odmor OHRID opet jer neidemo sami ovaj put ,idu snama i jos neki parovi pa da nekvarim odluku pristala sam ....sve vas ljubim

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 4597
10.8.2012 10:29:02   
lajlac
Samo da vas pozdravim i da kazem da mi je drago sto nas cure, koje su van ovog zacaranog kruga, i dalje posjecuju i upucuju nam rijeci utjehe i razumijevanja, Blur i Dano i RAbi i Koka, vi ste nase heroine! Black, vidim napredujes malo po malo, drago mi je. Jano idi u Ohrid ili cu te ja roknuti :) Meni se desilo neki dan da me je, nakon dugog vremena izbivanja, pogodio panicni zbog niza crnih misli i napetosti i stresa, ali me je iznenadilo sto sam to sve znala iskulirati, ali je ostao nemir neki u meni koji svakodnevno tinja. Nakon svega toga padnem u neke dubioze i preispitujem sve, mnoge stvari u zivotu mi nisu jasne, i postane me strah svega i svacega i scenariji su tu. Kao da sam u nekom vrtlogu bunila iz kojeg se panicno nastojim izbaviti jer me polako gusi. Voljela bih da vise vjerujem i u Boga, da po tom pitanju nemam nikakve sumnje, ali ja ih imam i dalje i nemirna sam po tom pitanju, citam postove povodom Ramazana, zavidim ljudima koji s entuzijazmom govore o tome, koji podnose zrtvu, koji cekaju na taj mjesec sa zarom i radoscu, ja kao i da ga ne osjecam i to mi tesko pada, bas radi toga jer ga ne osjecam. Mozda bih trebala prihvatiti da nisam vjernica u pravom smislu rijeci i da ne pokusajem nista na silu. Padnem i u depresiju i u tim trenucima mi niko i nista nije bitno, preplavi me osjecaj besmisla i beskoristi i pustim da taj osjecaj prodje, ne borim se vise s njim, jednostavo mu dam prostora da se pojavi i da se izivi. I primjetila sam da je tako sa svim ovim osjecajima, pustimo ih, prihvatimo ih, ugostimo ih i ponavljajmo da ce proci, jer ce proci. Znam na sta mislite sada, i meni se poljulja vjera, ali je i to dio svega ovoga. Preplasim se svojih misli i osjecaja koje ponekad navru, kao da u meni postoje dvije osobe koje su stalno u sukobu. Javi se osjecaj zavisti, druga je osoba usutka, javi se osjecaj mrznje i gadjenja, druga osoba ga razbije, javi se osjecaj i misao besmisla, druga nastoji ponovo uspostaviti ravnotezu. Bojim se da se ne pogubim u svoj toj halabuki, u razmisljanjima i dubiozama. Ali opet koracam dalje, iako mi je tesko, puca me sve i svasta ja i dalje hodam prema naprijed, ne dam se koliko god mi nekad bude tesko. Naslusam se svakakvih prica o zlim i pokvarenim ljudima, o sihirima o ovome o onome...jeza me spopadne. Ali vidim da sve mi imamo nocne more, nesanicu, misli koje se ponavljaju pa mi bude lakse i eliminisem takve gadosti. Ali Boze dragi, kakve samo misli naviru, hiljadu puta se ogrijesim o druge i pitam se jesam li losa osoba ili sam na putu da to postanem. Bojim se da preispitivanje i analiza i razmisljanje ne postanu navika u mom zivotu...
Black, sto se tice udaje i djece, i ja se toga bojim, znam da mi je vrijeme, nazirem ga i kao da ga mogu dohvatiti ali osjecam da jos nisam spremna. Strah me da ne izgubim osjecaje koje gajim prema decku, da se nesto ne promjeni da ja sa svojom anksioznoscu ne userem sve, ne znam se postaviti nikako. Ko da nemam dovoljno volje ni snage. Znam da tu snagu moram povratiti, ali ne znam odakle poceti, ne znam kako. Mnoge strahove sam eliminisala, i dalje imam strahove od depresije, patnje mene i drugih, gubitka kontrole i razuma, ali se ne dam i nastojim sebi reci da je sve to normalno.

Lajla

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4598
10.8.2012 10:30:43   
lajlac
Boze koliki je ovo post! STa je meniiiiiiiiiiiiiiiii??????????????user posted image Pozdravljam sve moje cure, znane i neznane i obavjestavam vas da jos uvijek moj kompjuter ne radi, Interneta nemam i grozno se osjecam zbog toga...user posted image

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4599
10.8.2012 11:00:32   
jana mk
Lajlac sreco moja necu da odugovlacim samo cu ovo da kucnem :DALI BI NEKO OVAKO ISKREN POPUT TEBE ,NEKO NEISKVAREN I NEKO KO ZELI DA SVOJU MUKU PODJELI S DRUGIMA I ISTOVREMENO SASLUSA I NJIHOVE JADOVE ..MOGAO BITI ILI POSTATI LOS COVJEK.....????????Ne Lajlac ti nisi los covjek, ti si samo jedan preveliki emotivac ,jedno predivno stvorenje koje je kao i svi mi ovde dopustilo da ga te emocije i sva ta suosecajnost s drugima koji imaju problema dovede u ovu gadost u koju se nalazimo,TI NEMOZES BITI LOS COVEK I DA HOCES ,ja sam svih tvojih postova procitala vec osecam ko da se godinama znamo i mislim da sam u pravu ,losi ljudi nemogu biti anksiozni jer STOLI IH BOJKO za sve oko njih ,a mi svacije probleme dozivimo ko licne ....pa se pitamo onda sto se mi stresiramo ...a jbg mozda bi bolje prosli u zivotu da smo LOSI LJUDI .....A I nemojte da mi kazete da necu da dolazim na svadbu u Bosni jer cu vas ja roknuti i ti lajlac i ti black ...cekamo svadbeee halo devojke...

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *