|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
20.11.2011 16:54:18   
lajlac
To je cinjenica. Nista se ne moze uraditi preko noci. Cinjenica je isto da se ne treba jos dodatno uvlaciti u svo ovo stanje, izbjegavati price, forume, literature i stresne situacije koliko je god moguce.
Koka tvoja prica je dirljiva, zaista jeste, ali svi mi imamo pricu i za sebe, koja je za nas um, unutrasnji svijet potresna. Kad bi ja sad govorila sta mi se sve desavalo a tek mi 26godina. Mogu ti samo reci, da sam u zadnjih godinu dana mirna, ovo je prva godina u mom zivotu da sam ko mirna, smirena bez recimo "problema i stresa" i kad sam opustena pucaju me glupi strahovi i to vecinom mojom krivicom, iscitavanjem i slusanjem svakakvih prica. Dosla sam do te situacije da sumnjam u svoju struku (psihologija), kajem se sto sam je ikad upisala, stid me reci da sam psiholog, a kamoli jos da odem na psihoterapije, gdje cu od bruke... to me isto toliko pogađa koliko i sve ostalo. Kako cu ja ko psiholog po struci otici kod drugog psihologa na psihoterapiju? Tesko bih se i tesko se nosim s tim. I nemate pojma koji je to teret kad spoznate da niste toliko jaki koliko ste mislili da jeste a od vas, kao psihologa se ocekuju da to budete, smireni i kategoricni u stavovima, bez ikakvih strahova? a ja sam sve suprotno...kako me samo to boli, dodje mi da pocijepam diplomu...nego se tjesim da sam psiholog orijentiran na rad u prosvjetiuser posted image

Ali me zanima koliko uistinu pomaze psihoterapija? zelila bih cuti vasa iskustva! Sto mislite o tome da psiholog posjeti psihologa? koliko je to glupo?

Ali sto se ostaloga tice, slazem se koka i jaco s tobom. Nikad mi vise necemo biti iste, neke ce biti jace, neke ce uvijek biti pod "nesto zdravijim" pritiskom i strahovima, a neke ce biti mnogo pozitivnije licnosti.
Da mi se otarasiti strahova od toga da cu izgubiti razum, da cu vegetirati, da cu zapasti u stanje da sebe povrijedim ili drugog sve bi bilo drugacije. Hobi trazim, ali zasad se ni u cemu ne pronalazim, to mi je najgore, hocu da se borim, ali ponekad sam ko u oblacima, glava mi je u vakuumu, uvijek nesto iscekujem, nemam cvrstu vjeru ni u sta i predajem se raznoraznim dubiozama.
Ali znam da ce i ovo proci, u dubini duse, iako nekad gubim nadu i vjeru, znam da ce proci, bar se nadam. Tuzno je da trebam zapoceti zivot, udati se a mene strah i toga, kako, sta, hocu li naici na razumijevanje, a tek trudnoca, moze li mi osteteti dijete i ako je to drugo stanje, hormoni i sve se mijenja, mogu li skrenuti s uma? sta ako me budu hvatale panike itd? Ne znam, kako mi je glava u oblacima, ne mogu ni da mislim...svega me vise strah ko da se gubim, svijest, identitet, sve...toliko se nekad izgubim da mislim to je to, zivot bez zivota, zivot kroz strahove, patnje, stalna preispitivanja i etikete...

Lajla

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 3376
20.11.2011 16:59:10   
lajlac
Ja cu se malo odmoriti od pisanja, renoviraju mi kucu tako da necu biti dostupna nekoliko dana, ali molim vas da napisete par redaka o vasim iskustvima s psihoterapije, koliko ste cesto isli ili idete, koliko pomazu i u mom slucaju sta mislite s obzirom na moju struku?

Ne zamjerite na dugim postovima, jednostavno izgubim kontroluuser posted image Hvala svima na podrsci i vidim ivanai da si se javila, drago mi je cuti da si bolje, zaista jeste, da bog do se jave i druge forumasice koje se dugo vec ne javljaju, black magic, nova, blizanac, elmasa...blur

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3377
20.11.2011 20:44:50   
mo girl
redovno vas citam pa evo da i ja kazem par rijeci.moja borba traje 4 god vec i juce sam imala strah da se vratilo jer sam ujutro ustala i mantalo mi se tokom dana al nemako popodne mi muz kaze:hajmo kupit namjernica i ja nekako nemisleci na mantanje se spremim i odemo i setajuci potpuno zaboravim na onaj strah koji me cjeli dan mucio da opet špocinju muke.eh lajlac da ti kazem da je meni strasnio smetala recenica i sad mi smeta:trzni se moja sta si se pustila ko tikva niz vodu!!!!!uh ja popizdim na taj komentar jer niko nezna kroz kakve muke prolazim i dadne sebi za pravo da mi pametuje(pri tome mislim na moju okolinu ne na vas cureuser posted image ).ivana je u pravu tek kad sam digla ruke od svega i rekla sebi ma nek bude sta ce biti ko ga jebe ako cu umrijeti nek odmah umrem tek tad se malo pocelo smirivati.naime mi strahom hranimo anksioznost i ona tada uzima maha i valjda joj treba pokazati da je se ne bojimo i onda ona se nema cime hraniti(to sam procitala u panic away ) i meni to pomaze jer tek kad necemu pridajemo toloko paznje ono se uvecava i uzima zamaha.nije pametovanje cure nego eto nekako da docaram valjda st ja primjenjujem.i sigurna sam koliko god se mi borile il prepustile jedini lijek je vrijeme jer ja vidim kako godine prolaze da se i moji strahovi smanjuju naravno da bi volila da to ide brze al nekako isto kao da se psiha sama prezasiti tih strahova pa se sve manje boji toga.evo primjer moj:
1 god:uzas ma cisti horor nisam smjela izaci iz kuce,nisam isla na posao nit izlazila jer sam se bojala javnih mjesta pogotovo je ljeto kriticno
2god:strah od bolesti i vadjenje svih mogucih nalaza opsjednuta bolestima i osluskivanja simptoma na sebi,al polako uz tudju pomoc povremeno izadjem al zaobilazim guzve i trzne centre
3 god:nakon povadjenih nalaza napokon sam se suocila da je problem na nervnoj bazi i citam panic away koji mi daje puno odgovora.pocinjem lagano bistrije gledati buducnost i imam neke ciljeve u zivotu koje prije nisam imala jer nisam mislila da cu doziviti bilo sta fino u buducnosti.ponekad nakratko udjem u trzni cenntar samo u prizemlje jer dalje nesmijem
4 god:to je ova god i napokon uspjevam obici taj nedostizni trzni centar i izaci bez pratnje u grad,malo manje gledam na bolesti jednostavno kazem i prije me je bolilo pa sam evo ziva al u biti me drzi sreca i cinjenica da mi se mantanje puno smanjilo i prorijedilo i da smijem izaci bez ikoga i meni je to dostignuce nemoguce.za sve to je zasluzno VRIJEME jer nepijem tablete neidem psihologu nego neznam jednostavno sebi vise ne nabijam pritisak kako dugo mi ovo traje kad ce proci itd.
zato draga lajlac nek traje koliko traje prepusti se kad vidi da te vise ne uznemirava anksioznost ce se jednostavno samo povuci nedaj joj materijala da te muci al se ne opterecuj proce to draga .nisam njo ja nesto posebno radila na sebi jer neznam ni kako to da radim al jednostavno PREPUSTANJE I SAMO PREPUSTANJE mi pomaze i dan danas kad pomislom boze hocul moc izac danas jednostavno lrenem pa sta god bude

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3378
20.11.2011 23:26:21   
lajlac
Hvala  moja draga mogirl, moja sugrađankouser posted image

Samo da se ne desi ono najgore, da se moji strahovi ne obistine, a najveci je strah od gubitka kontrole i razuma, strah od nestvarnog, halucinacija, nestvarnih silueta i glasova....uzas...strah od depresije, suicidalnih misli i vegetiranja...
Borim se, izbjegajem stresne situacije, nastojim pronaci sebe, upoznati sebe, ono u sto vjerujem, nastojim pronaci bar neko vjerovanje kojem cu biti dosljedna. Jos uvijek ne znam ko sam ni sta zelim, ponekad nemam volje ni za sta, sumnjicavim i preispitujem se, razmisljam o pitanjima svakakvim, filozofskim do najbanalnijih, dubioziram...ali se zasad ne dam...
Hobi jos uvijek trazim, ali zasad se ni u cemu sene pronalazim, sve mi bezveze, mada jedno volim, TELENOVELE hahahhaha bar nestooo

Dvoumim se oko psihoterapije, gdje cu ja ko psiholog ici psihologu...muci me moja profesija, ali sta cu. Valjda cu na kraju sve ovo prihvatiti, nadam se da ce jednog dana ovo sve iza mene biti i da necu izgubiti volju i snagu da se borim...

Lajla

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3379
20.11.2011 23:33:53   
lajlac
i oprostite mi cure moje, danas sam nesto uznemirena i nervozna, a sve zbog prica moje komsinice koju sam otpilila danas, naravno kulturno, i imam potrebu da pisem...a mo girl ako imas knjigu, ili bilo ko, panic away ako mozes da mi proslijedis na pp...

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3380
21.11.2011 9:24:36   
Rabi
Meni, kad sam bila lose, nije znacilo kad mi neko kaze trzni se...radi nesto, misli pozitivno, izlazi, druzi se.....Nije mi znacilo:(( Jer nisam znala sta znaci ''trzni se'', jer sam radila a bilo mi isto...misli tu pa  radila ili ne radilauser posted image ! Jer sam zaboravila kako misliti pozitivno!!!  Druzila sam se , ali ipak sam bila anksiozna i u SVOM SVIJETUuser posted image Koji me lomio, a nisam znala sta je!!! Ono sto je pozitivno u svemu, jeste vase priznanje sebi samima da je TO TO, da nije neka bolest i da sebe ubjedjujete da je bolest....vec da je anks. potakla sve ove simptome!

Meni je tada znacilo, a znaci mi i sad, kad vidim da neko prolazi kroz isto kao ja ili jos bolje, prosao kroz isto i izasao kao POBJEDNIK!!!Mene je ovo ohrabrivalo!! Pa zasta sluzi grupna terapijauser posted image Bas da covjek uvidi mnogo toga sto prolazi i prezivljava da nije sam!! Na grupnoj terapiji smo svi isti, imamo iste tegobe, iste strahove(donekle)...i niko nikome ne govori trzni se, daj misli pozitivno....vec svi govore i pricaju o svojim strahovima i sta rade u kojim situacijamauser posted image
Lajlac, sve ovo sto si navela...ali bukvalno SVE ja sam prosla!!! Od ovih dubioza u razmisljanju do najsitnijih detalja, manjak vjere u apsolutno sve, preispitivanje od 0-24, raznoraznih strahova, manjka samopouzdanja, straha od ludila......beskonacno.........Vidi koliko nas ima sa istom boljkomuser posted image i koliko nas se izvuklo iz ovog s....

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 3381
21.11.2011 9:39:59   
Rabi
lajlac prvo bih ti savjetovala da izbjegavas tu svoju komsinicu, koja na tebe samo lose utice...pa htjela ti to ili ne!!!
Nemas razloga da imas takvo misljenje o sebi!!!!! Iz svih tvojih postova moze se izvuci zakljucak da si jako pametna osoba  i vidjeces da kad aBd izadjes iz ovog...koliko ces biti iskusnija...koliko ce ti ovo sve sto prolazis znaciti u tvom poslu!!! Ja bih sad voljela da upisem psihologiju, bas zbog svega sto sam prosla, sto mi se izdessavalo, voljela bih da drugima mogu pomociuser posted image   I veliki korak naprijed bi bio da se obratis psihologu, vjeruj mi!!! Nema potrebe da te sramota, svi smo ljudi, niko nije imun...svakoga moze strefiti, pa bio on psiholog ili ne....Pa po nekakvom, psiholozi bi trebali biti dobri odgajatelji, ali kad dobiju svoje dijete naprave milion gresaka, jer su i oni ljudi kao i svi ostali!!! Nemoj tako da razmisljas i da ponizavas sebe!! Otidju dr. vidjeces, posel prvog razgovora, ti ces biti laksa 100kg....ja sam imala osjecaj da sam skinula neki tret sa ledja!!!
SAMO NAPRIJED!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3382
21.11.2011 9:54:52   
dana123
Draga lajlac da ti kažem kako je kod mene počelo.Ja sam imala gin. problema i naravno kopanje po internetu naišla sam na jedu dijagnozu koja me bacila u bed.I tako počinju moji strahovi da nedaj bože imam kakvu boleščuru i postajala sam opsjednutija time iz dana u dan i nikako se nisam mogla smiriti.Tada sam počela biti svjesna da sam si neke simptome umislila i nikako ih se nisam mogla riješiti i tako sve veća nervoza i napetost da sam počela misliti sad dolazi ludilo ,sad ću završit u ludari,pa onda šta ću moja djeca moj muž ma užas iz dana u dan sve gore i gore nije bilo dana da nisam oplakala.Tada sam na nagovor muža otišla kod dr.i ona meni to nije ništa strašno odi kući i pokušaj se sama trgnut ,a ja naravno to trpila mjesec dana i više nisam mogla to izdržat i sve je to više kumovalo zato što sam kopala po internetu i svega pročitala.Tada sam došla kod psihologa i sve joj ispričala.Ona je meni rekla da svako ko pati od anksioznosti ,ali svako ima te strahove od ludila i od psihijatrije i da neće biti ništa od toga i to me malo smirilo.I da ti kažem da ja i danas imam strah od toga ,ali sama sebi kaže pa nek poludim ako moram ionako neću biti svjesna toga,i mogu ti reći da se sada trenutno uopće toga ne bojim ,a da ti kažem da sam imala sve ama baš sve simptome anksioznosti sada neman skoro ništa,i dalje pijem ad,ali zato uopće nepijem misar koji sam pila ujutro i navečer mogu reći da mi je sada dosta bolje.Nadam se da će tako i ostati.Isto tako da sam na tvom mjestu ja bih posjetila psihologa nema te šta biti sramota što si psiholog,pa i doktori ako su bolesni moraju otići doktoru,a i psiholozi moraju imati svoga psihologa to sam čitala u nekom časopisu.Još nešto da ti kažem na jednom forumu sam naišla gdje je jedan psiholog patio od anksioznost i izlječio se tako da je na tom forumu davao savjete drugima i pomagao im,i naravno radi svoju struki i presretan je što može pomagati drugima.Uopće se nemoj bojati braka,i djece jer kad to sve dođe ti ćeš biti najsretnija na svijetu to ti garantiram,jer djeca su velika snaga.Budi sigurna da sam ja isto tako razmišljala kao ti,ali sada više ne nadam se da će tako i ostati.Eto cure moje veliki pozdrav od mene i nedajte se!!!!

terapiju pijem ,ali meni je dr. rekla da bez obzira ako pijem terapiju da ako sama sebi ne pomognem da od nje nema ništa.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3383
21.11.2011 10:05:59   
dana123
Rabi sad vidjeh tvoj post i naravno sve je tako kako si navela.I još nešto lajlac ja da imam mogućnost ja bih posjećivala psihologa jer ovdje kod nas u bolnici moraš čekati tri mjeseca da dođeš na red.VJERUJ ti bi bila ko nova da ga posjećuješ zato što ne trošiš nikaku terapiju mislim da bi brzo došla k sebi zato ako imaš kome odi nema te šta biti stid misli na sebe a ne na to ko će šta reći jer od takvih nemaš nikake koristi.Ja ti se divim što to trpiš bez terapijeuser posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3384
21.11.2011 12:31:08   
biba26
Veliki pozdrav drage moje! Lajlac draga, čitajući tvoje postove u svakom pronalazim sebe. I ja imam 26 godina, a eto pogodila me ova grozota. Meni je sve počelo ovog proljeća, nakon gubitka posla, nakon obiteljskih problema, slušajući razne priče o kako je netko na psihijatriji itd. Strah, strah i samo strah... Sada kada su se neke stvari koliko-toliko dovele u red, mene je zaskočila anksioznost. Također me strah ludila, gubitka razuma, smrti, udaje, trudnoće, poroda, pa kako ću ja to, hoću li ikad moći raditi u ovom stanju, ma grozno. I, da te komšinice se svakako kloni, meni je ovo ljeto jedna "prijateljica" nabijala osjećaj krivnje što ju nisam zvala na more, svakakve stvari mi je rekla, a onda sam ja na nagovor sestre i mm odlučila ju otpilitz, i nakon 3 mjeseca kako se to dogodilo, osjećam se sretnije: Pa neće meni u takvom stanju jedna sebična i egoistična koza govorit šta trebam, a šta ne user posted image , u našem stanju trebamo se klonit loših osoiba, to je prva stvar! ne pijem ad, jer kako većina njih kaže, ad samo pomognu trenutno u tom stanju, ali stvar je u nama samima, ne posjećujem psihologa jer živim u malom mjestu i udaljen mi je poprilično, a u bolnici treba čekat po nekoliko mjeseci. Borim se sama, kad me uhvate crne misli i strahovi, uzmem knjigu poa čitam (ljubiće), rješavam križaljke, igram igrice na kompu (pomaže)!!! Trudim se družit s pozitivnim ljudima, tada od anksioznosti ni a! Jako puno mi pomažu postovi od Rabi, Rabi pusa! E, da, i često svratim na www.anksioznost.net pa pročitam Zoranovu priču. I ono što me ohrabruje u svemu je rečenica: VRIJEME LIJEČI SVE! Zato drage moje, budimo ustrajne i hrabre u ovome, i borimo se svim silama. i PROĆI ĆE nama ova strahota! Budimo uvjerene da hoće!!!! Pusa svim članicama!

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3385
21.11.2011 12:49:42   
dana123
Ma Biba, i tebi se divim ,i svim curama koje nepiju tablete,ali divim se i meni i drugim curama koje piju tabletae jer stvarno treba podnet grozne nuspojaveuser posted image user posted image user posted image konačno i od tebe jedan pozitivan tekst bez kukanjauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3386
22.11.2011 17:31:21   
Rabi
IZVORNA PORUKA: biba26

Veliki pozdrav drage moje! Lajlac draga, čitajući tvoje postove u svakom pronalazim sebe. I ja imam 26 godina, a eto pogodila me ova grozota. Meni je sve počelo ovog proljeća, nakon gubitka posla, nakon obiteljskih problema, slušajući razne priče o kako je netko na psihijatriji itd. Strah, strah i samo strah... Sada kada su se neke stvari koliko-toliko dovele u red, mene je zaskočila anksioznost. Također me strah ludila, gubitka razuma, smrti, udaje, trudnoće, poroda, pa kako ću ja to, hoću li ikad moći raditi u ovom stanju, ma grozno. I, da te komšinice se svakako kloni, meni je ovo ljeto jedna "prijateljica" nabijala osjećaj krivnje što ju nisam zvala na more, svakakve stvari mi je rekla, a onda sam ja na nagovor sestre i mm odlučila ju otpilitz, i nakon 3 mjeseca kako se to dogodilo, osjećam se sretnije: Pa neće meni u takvom stanju jedna sebična i egoistična koza govorit šta trebam, a šta ne user posted image , u našem stanju trebamo se klonit loših osoiba, to je prva stvar! ne pijem ad, jer kako većina njih kaže, ad samo pomognu trenutno u tom stanju, ali stvar je u nama samima, ne posjećujem psihologa jer živim u malom mjestu i udaljen mi je poprilično, a u bolnici treba čekat po nekoliko mjeseci. Borim se sama, kad me uhvate crne misli i strahovi, uzmem knjigu poa čitam (ljubiće), rješavam križaljke, igram igrice na kompu (pomaže)!!! Trudim se družit s pozitivnim ljudima, tada od anksioznosti ni a! Jako puno mi pomažu postovi od Rabi, Rabi pusa! E, da, i često svratim na www.anksioznost.net pa pročitam Zoranovu priču. I ono što me ohrabruje u svemu je rečenica: VRIJEME LIJEČI SVE! Zato drage moje, budimo ustrajne i hrabre u ovome, i borimo se svim silama. i PROĆI ĆE nama ova strahota! Budimo uvjerene da hoće!!!! Pusa svim članicama!

HVALA DRAGOM BOGU!!!! BRAVOuser posted image user posted image user posted image Pa ja mislim da si ti vec krenula naprijed!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
BRAVO; BRAVO; BRAVO.............
P.S. Bilo me strah i udaje, trudnoce, porodjaja, djeteta....i evo, sve hB prosla...rodila dvoje djece,.....SRETNA SAM!!!ma sta sretna...PRESRETNA!!!!!! A jbg, svi ljudi imaju neku muku, pa mora nas uvijek nesto handriti u zivotu!!!!user posted image user posted image user posted image POLJUBAC ZA SVEuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3387
23.11.2011 12:40:40   
nadez
evo i mene dragi moi bas sam se iznacitala u svemu sta ste napisali i kod mene dugo traje ovo ja sam pocela sa strahom da cu umreti pa da cu zavrsiti na psihijatriju...pa to probadanje oko srca da cu dobiti srcani udar,pa dobiti raka neznam jos sta ne,kod mene je bio zivot puno stresan(semejno nasilje tatko alkoholicar)ali borila sam se i sa AD i bez AD evo uz ta borba sam se udala i imam predivnog coveka,imam jos te simptome na anaksioznosti,kod mene je uticala citava sredina ja sam se puno ponizavala na svi da ugodim(a to ne ide tako)kasno sam skontala ja to porodica(rodbina)na svi probleme sta smo imali kuci ioni su na sve to ismejavali,a ja sam se toliko sekirala pa zasto su ovo rekli zasto su ono rekli,tek sada godinu ipo od kada sam se udala i malo sam na mira vidim da svi su bili ljubomorni a niko ni je bio bolji od mene,ja uvek kazem ne stavljam se u onim savrsenima ali ne dozvoljavam vise niko da me PONIZAVA I ISKORISTAVA,zato treba da se borimo svi do kraja zivot je takav kakav je ja posle osam godina jos se nisam otkazala i nadam se da ce jednog dana sve ovo proci pozdravljam sve vas i ljubim vas sve na ovaj nas ljepi forumuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3388
23.11.2011 12:56:04   
biba26
Samo da svratim da kažem kako cijeli dan otežano dišem i fali mi zraka (jel imala kad to neka osim Rabi?) al neka da, govorim sama sebi PROĆI ĆE, od kukanja nemamo ništa, moramo se zbilja borit i biti ustrajne u tome!!!! I ja bih jako voljela da se jave one cure koje su isto to prošle nova, elmasa, blur... Pusa svima!!!!

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 3389
23.11.2011 12:59:09   
biba26
Lajlac nema nigdje tvoje poruke?? Napisala si da si mi poslala poruku na pp

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3390
23.11.2011 13:08:55   
dana123
Ja sam to imala prođe pa se vrati,i evo i danas me steže kao da mi neko sjedi na plućima nemoj davati važnost tome,znam da je teško,ali ignoriraj

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3391
23.11.2011 18:22:33   
blur 77
Evo i Blur! I ja ovih dana ulazim u 3-cu godinu od kad se druzim sa ovom bestijom, Jano imamo isto stazauser posted image . Meni je bolje kako je bilo, ne zelim se ni sjecati, ali i sad imam losih dana, jos ne mogu reci da sam izlijecena, borim se, idem dalje. Jako su mi poznata sva ta preispitivanja o kojima Lajla prica, osluskivanja simptoma, pada samopouzdanja i gubitka vjere u sebe i svoju snagu, u nadu da ce sve jednom proci. Ali evo ziva sam, sretna sa svojom bebicom, uzivam u svakom danu sa njom. I neka ne bude nikoga stah od trudnoce, ja sam bas tada imala anks na maximumu, pa imam zdravo, veselo i predivno dijete. Sto vise sam se trudila da smanjim anks, ona je rasla i rasla. Svaki dan jedne te iste misli koje se roje, i konstantni obruc oko glave. A da ne pricam o svojim strahovima! A sad se mnogo brze rjesavam toga, imam mnogo obaveza i manje vremena za sebe i svoju anks. Kad je zaboravim, nema je, cim je se sjetim eto nje!
Podjite do psihijatra, pocnite i sa tabletama, nije strasno, mnogo se brze rjesava ovo stanje. Ja bih im se davno vratila, ali trudnoca, sad dojenje, tako da moram sama da se borim.
Htjela sam svasta nesto da pisem, ali mi se ljuti beba, odoh je nosati, hehe kako je snasla mamu
ljuuuuuuuuuuubim sve moje prelijepe curice i zenice

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3392
23.11.2011 20:14:16   
jana mk
Pusa cure ,evo i Janu ,i ja jos koji mesec slavim ulaz u 3 godinu s ovom grozotom kako se druzim,iako pijem ad jos uvjek se nemogu pohvaliti za koji veci napredak ,ali mislim da je malo bolje,inace kad citam lajlac najvise se pronalazim,strah i strah ma da podnosim smirenije,izbacila sam heleh skroz ,nepijem ga vise pa videcemo ,nadam se da ce biti bolje ,imam jaku volju da se ovoga resim ,ali malo je teze strah od ludila povredjivanja strah od suicidne misli ko lajlac i ispitivanje dal ih imam me je gurnulo na dnu pa sad se malo teze vadim ali nadam se da cu uspeti...sve vas ljubim i grlim ,,bice ovo jednog dana ko ruzan san za sve nas...

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3393
23.11.2011 22:03:25   
nova_
Pusa drage moje zenice!
Ja vam nemam vremena stalno navracati na forum jer sam nedavno promijenila radnu sredinu i radim od jutra do sutra, hahaha. Kad dodjem kuci nije mi ni do cega.
Malo sam citala sta ste pisale, nisam sve ali vidim da neke traze da se javimo, pa rekoh da vam ispunim zelju ;))
Drage moje, sve simptome koje pominjete sam imala. Bibo, to tesko disanje i nedostatak vazduha je bilo svakodnevno. Da ne nabrajam sve ali isto kao sto i vi pisete. Ne plasite se, sve je od anksioznosti. Poludjeti necete, necete izgubiti kontrolu i nikome nauditi. Kad nisam ja, necete ni vi.
Pisala sam da ja nisam mogla ni da spavam, mjesecima sam bila kao zombi, a nisam ni dana bila na bolovanju. Znaci sve se moze izdurati samo se trebate boriti. Obavezno idite doktoru, meni je mnogo pomogla psihoterapija. Zao mi je sto sam se mucila sama 5 mjeseci prije nego sam otisla dr. Ja nisam imala hrabrosti otici i moram priznati da sam se osjecala porazeno zato sto mi se sve to desava. Ali nakon prve posjete psihijatru i razgovora sa njim bilo mi je puno lakse. Nije odmah prestalo ali je svakim danom bivalo bolje. Zato kazem da je bolje potraziti pomoc nego se muciti. Za mene je tih 5 mjeseci prije odlaska dr bilo samo zivotarenje, nista me nije interesiralo, nista me nije moglo usreciti, konstantno sam plakala i jednostavno mislilada vise nikad necu biti sretna. Hvala dragom Bogu ali i mom dr ja sam sada kao i prije ove kucke. Povremenoj neurozi ne pridajem znacaj, guram dalje.
Pomislite drage moje kako ima mnogo gorih bolesti od ove nase, i ljudi se ipak bore i ne posustaju. A ja sam svojevremeno govorila da bih voljela da imam bilo koju drugu bolest samo ne ovu. Koja sam glupaca bila.

Drage moje, pitajte sto god vas interesuje, bice mi drago ako mogu pomoci svojim iskustvom borbe sa ovom bestijom. Slobodno pisite i na pp ako vas uhvati kriza, tamo cu prije vidjeti poruku preko emali-a jer nisam svaki dan na forumu.
Sada vas sve puno ljubim, pozdravljam i saljem velike user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3394
24.11.2011 8:57:00   
dana123
Nova drago mi je da si se javila.Čitajući od početka tvoje postove postove u tebi sam se našla.Negdje sam pročitala da si imala osjećaj tjeskobe po cijeli dan,i ja sam to imala užasan osjećaj,i naravno gušenje po cijeli dan.Evo i danas to imam ne uvijek nekada.Isto tako sam pročitala da ti je trebalo četiri mjeseca da dođeš sebi tako da se nadam da će i meni tada biti bolje.Uvijek kad mi dođe kriza ja krenem čitati tvoje postove i odmah mi bude lakše.Eto pozdrav cure moje moramo se boriti.

Neposredna veza do poruke: 3395
24.11.2011 8:58:28   
dana123
Pozdrav lajlac vidim da si tu kako kod tebe stanje?

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3396
24.11.2011 20:33:53   
mo girl
drage moje kako ste mi? ja sam zasad ok ovih dana me glava boli navikavam se na novu dioptriju naocala pa mi se malo manta al se necu uzrujavati jer znam od cega je.sto se ostalog tice povremena nervoza al se pokusavam obuzdati i smiriti koliko god mogu.nadam se da ste makar malo bolje poljubac za sve cure i zene nase

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3397
26.11.2011 20:15:21   
mo girl
sta ovo nema nikoga

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3398
27.11.2011 14:02:07   
nadez
evo i mene cure moje ja danas nesto nervozna svaki put kazem ne cujem sta drugi kazu ali evo nekad ne mogu biti tako veliki imun na to,opet ssam cula neke price od moje rodbine za mene i to me bas uznemirilo,kao da su oni neznam sta najbolji na svetu a samo znaju pricati o drugima,i ljubomoriti,of lele probacu malo da izacem sada sa muza i da zaboravaim sve pozdrav do svi ljubim vasuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3399
28.11.2011 16:56:03   
biba26
Evo i mene, vidim da se nešto slabo javljate drage moje. Ja jučer bila kod sestre na ručku i pokazivala mi svoj novi dom, toliko sam bila zaokupljena tima da se nisam ni sjetila na snksioznost, nego danas me nešto muči vrtoglavica: I to u zadnje vrijeme mi se često vrti, može li to biti od niskog tlaka, budući da mi je nizak? I je li kad neka patila od vrtoglavice, je li od anksioznosti to?? Pozdrav svima

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 3400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *