RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

selebriti -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (4.5.2015 20:34:12)

IZVORNA PORUKA: bebaa

pošto ovo moje djete neće da kaže,moram ovdje pitati....[sm=smiley36.gif]
kakva je situacija danas bila,...šta su jeli......[sm=smiley1.gif]
vidim da je gladan kao vuk...pomete sve po kući,mašala....

Kriske, supa, narandze

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (4.5.2015 20:41:26)

IZVORNA PORUKA: selebriti

IZVORNA PORUKA: bebaa

pošto ovo moje djete neće da kaže,moram ovdje pitati....[sm=smiley36.gif]
kakva je situacija danas bila,...šta su jeli......[sm=smiley1.gif]
vidim da je gladan kao vuk...pomete sve po kući,mašala....

Kriske, supa, narandze

hvala....[sm=smiley1.gif]

delfin -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (5.5.2015 1:04:26)

moja voli makarone, i kaže samo nije bilo makarona[sm=zz_banghead.gif]napravi mi makarone

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 10:27:10)

sada slušam na radiju....neka teta iz inspekcije kaže da centralna kuhinja ostaje zatvorena do okončanja "svih analiza" kao i vrtić Lastavica.
očekuju da će sve analize biti završene krajem mjeseca. da li su oni normalni? mjesec dana djeca da budu na kriškama hljeba???

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 10:32:42)

Ovo je previse,zaista[sm=smiley13.gif]

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 10:33:13)

grozno. treba trazit da snize cijenu vrtica za maj a djeca koja ne idu jer su se zarazila ne placaju nista ovaj mjesec

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 10:36:19)

Sta oni misle, kako se roditelji snalaze i ostavljaju djecu koja inace idu u taj zatvoreni vrtic....ni krivi ni dyzni...
Jasno mi je da postoje procedure...ali ina i druga strana,koja su njihova prava?

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 10:44:27)

ovdje se otvara dosta drugih pitanje....jasno mi je da menadžment JU Djeca Sarajeva ne može donijeti nikakvu odluku ali Vlada KS može.

prije svega, djeca koja ne idu u vrtić jer su se otrovala i imaju medicinsku dokumentaciju za to, trebali bi biti oslobođeni plaćanja vrtića za mjesec dana, koliko neće ići u vrtić. otrovani su u vrtiću a ne negdje drugo.

šta je sa djecom koja će više od mjesec dana jesti hljeb i supe? ko vodi računa o toj djeci i njihovoj prehrani?
i ovdje se pojavljuje pitanje plaćanja. niko neka umanjenja ne spominje. daju im 3 obroka šta li pa smo "egal"?!

u gradu postoji toliko velikih kuhinja koje mogu praviti taj jedan obrok za djecu u vrtićima ali niko ne priča o alternativnom rješenju.

bebaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 10:57:30)

Ko moze pokrenuti to pitanje?predstavnici roditelja ili?

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 11:06:13)

lb, jesi li ti u savjetu roditelja? ako jesi, mozes li postavit gore navedena pitanja. ako nisi, neko ko ovo cita nek ih pita

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 11:11:12)

IZVORNA PORUKA: teacher75

lb, jesi li ti u savjetu roditelja? ako jesi, mozes li postavit gore navedena pitanja. ako nisi, neko ko ovo cita nek ih pita

ja nisam u vijeću roditelja. u biti, Vijeće roditelja tu ne može puno uraditi dok inspekcija i tužilaštvo ne završe sa analizama tj. istražnim radnjama.

ovo oko plaćanja bi možda trebalo pokrenuti. nisam se sjetila da kažem na sastanku.

selebriti -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 11:13:10)

Ma podnijela je izvjestaj predstavnica njihovog vrtica sa ovim pitanjima, predsjedniku Vijeca roditelja.

gvendolina -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 12:18:39)

Mi smo se zbog svega ovoga juce ispisali iz vrtica, zaista je nedosputivo da djeca budu na ovakvoj hrani a rijesenja ni na mapi [sm=smiley13.gif] srecom mi imamo alternativu za cuvanje i ne mora ici ali sta ej sa djecom koju roditelji nemaju gdje ostaviti i moraju u vrtic

ninuska -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 14:15:24)

grozno. treba trazit da snize cijenu vrtica za maj a djeca koja ne idu jer su se zarazila ne placaju nista ovaj mjesec

Bas tako. Stvarno previse dugo traje.
a, da li ce roditelji zarazene djece dobiti neku odstetu? Mislim, nije dovoljno samo umanjiti iznos [sm=zmeden.gif].

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (6.5.2015 22:25:40)

http://direct.avaz.ba/clanak/176515/roditelji-zarazene-djece-spremaju-tuzbu-protiv-vrtica

Blue rose RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.5.2015 19:04:32)

"Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora JU Djeca Sarajeva KS usvojen je prijedlog da se zbog vanrednih okolnosti zbog trovanja velikog broja djece omoguće umanjenje u plaćanju, prenosi novinska agencija Patria.

Sva djeca koja se nalaze na zvaničnom spisku epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo KS potpuno će se osloboditi plaćanja obaveza za mjesec maj.

- Od 21. do 20. aprila za tu djecu za svaki radni dan odsustva djeteta 6, 40 KM za cjelodnevni boravak i za poludnevni 4,60 KM. Za ostalu djeca koja su boravila u vrtićima a zbog režima suhe ishrane predviđeno je smanjenje za 1,50 posto mjesečne cijene boravka za svaki dan boravka u kojem je primjenjivana suha hrana počev od 24. aprila. To umanjenje iznosi 2,10 KM cjelodvneni borvaak i 1,50 KM za poludnevni boravak - navod eiz ustanove Djeca Sarajeva.
"

Izvor: http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=11601

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (11.5.2015 22:44:24)

http://depo.ba/clanak/130573/odjednom-muk-sta-je-sve-presuceno-i-sakriveno-u-aferi-salmonela

i ostaju i dalje, nakon svega, dobavljaci [sm=hudicek1.gif]

mamin_zivot -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.5.2015 9:56:20)

Evo nama kontrolni nalaz opet pozitivan, jako sam tuzna, ljuta, razocarana na sve ovo, ne znam ni rijec vise kojom bi opisala kako se osjecam gledajuci svoje dijete, bespomocno, OTROVANO I NIKO NECE ODGOVARATI ZA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Sta mame dajete osim probiotika? Da li je neko probao ukljuciti nesto po necijoj preporuci?

M kao Mama -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.5.2015 10:49:53)

IZVORNA PORUKA: mamin_zivot

Evo nama kontrolni nalaz opet pozitivan, jako sam tuzna, ljuta, razocarana na sve ovo, ne znam ni rijec vise kojom bi opisala kako se osjecam gledajuci svoje dijete, bespomocno, OTROVANO I NIKO NECE ODGOVARATI ZA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Sta mame dajete osim probiotika? Da li je neko probao ukljuciti nesto po necijoj preporuci?

baš mi je žao, jeste li u kontaktu sa ovim sa Infektivne šta oni kažu,

ja sam jučer ostala frapirana činjenicom koliko je roditelja potpisalo kolektivnu tužbu, o tome će se narednih dana pisati u medijima, ali brojje poražavajući.

mamin_zivot -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.5.2015 11:00:30)

Ove sedmice cemo na kontrolu na infektivnu. Pozitivan je na salmonelu i eserihiju. Pije samo linex, pazimo sa ishranom to nam je terapija. Mislis malo roditelja je potpisalo? Ali evo protiv koga podici tuzbu, kad kriju krivca??!!

M kao Mama -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.5.2015 11:02:45)

Ove sedmice cemo na kontrolu na infektivnu. Pozitivan je na salmonelu i eserihiju. Pije samo linex, pazimo sa ishranom to nam je terapija. Mislis malo roditelja je potpisalo? Ali evo protiv koga podici tuzbu, kad kriju krivca??!!

nije moje da sada iznosim neke detalje, ali ako te zanima mogu ti dati kontakt osobe koja po pravnom osonovu devera oko toga

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.5.2015 12:06:32)

mojima je dat antibiotik ustvari antimikrobik tj.blazi antibiotik esbesul. nakon sto ga popiju moraju cekat 7 dana pa vadit kontrolne nalaze. tako da cemo tek krajem mjeseca znati jel pomoglo il odmoglo[sm=smiley13.gif]

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.5.2015 12:07:03)

piju i biogaia probiotik kapi

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.5.2015 14:53:52)

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pavlaka-uzrok-trovanja-u-vrticima

ladyblue RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.5.2015 14:55:14)

antibiotik svakako mora zbog ešerihije a ako salmonela nije izašla sa probiotikom, dobro će vam antibiotik doći da je izbaci.
sretno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>