hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (30.5.2012 12:29:33)
|
Da spustimo svi loptu. Najbolje je. Nije samo problem u vrtiću Kekec....problem je u svakom vrtiću. I ne samo u vrtiću. Škole nam nisu ništa bolje. Domovi zdravlja Bolnice.... Samo se treba sjetiti gdje sam djecu rodila. Ne treba nam bolje, jer šutimo, i prihvatamo, nismo bolje ni zaslužili. Svoj stav o stanju u vrtiću sam rekla kad sam vidjela slike. Znam da ne mogu ja kao pojedinac dignuti vrtic na noge, i promijeniti sve, ali mogu zastiti svoje dijete. I ne da mogu, nego i moram. To je moja obaveza kao roditelja. Znači, moje dijete sigurno ne bi išlo dalje u vrtić ovakav kakav jeste, i kako sam rekla tražila bih da je prebace u drugi. E da mi kažu da u drugom nema mjesta, e tada bi me čuli. Sve i jednu inspekciju bi im dovela da mi kažu da li je takav vrtić uslovan za boravak djece. Odluku direktorice da zatvori vrtić, taman ni nemali novac za rekontstrukciju, nego da bi zaštitila djecu za mene je jedina ispravna. I tu ne vidim da se roditelji imaju šta pitati. Vrtić je neuslovan, djeca ne mogu pohadjati isti, alternativa je premještaj u druge vrtiće. Niko ne krši ugovor, i zdravo djaci.
|
|
|
|