RE: SPIRALA (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Seksualnost

Poruka

Visnja RR -> RE: SPIRALA (19.4.2018 8:54:51)

u biti svako treba da sluša svog ginića
on vas najbolje poznaje

mi možemo ovdje pisati naša i tuđa iskustva ali pravo rješenje će samo vaš ginekolog ponuditi

Visnja RR -> RE: SPIRALA (19.4.2018 8:57:07)

nego da se ispravim (zaboravljam)
spiralu sam ipak ugradila nakon prestanka dojenja (kada sam dobila prvu M....dakle možda 3 mjeseca nakon porda ....mjesec ipo sam išla na konsultacije

bejbibi -> RE: SPIRALA (19.4.2018 8:58:58)

Ama zeno niko te ne trga na proste faktore samo pricamo [sm=smiley36.gif] svaka svoje misljenje daje .zato i jest tema . Ne bi ni ja da zacatavam i pricam sad sa vjerskog stajalista.nije to tema.ja sam rekla svoje na to .
A sto se dojenja tice nije mi nista ni oko toga spominjala dr[sm=zmeden.gif] joj sve mi se cini da hoce pare da izvuce pa kako bude[sm=smiley36.gif] grozna sam [sm=smiley36.gif]inace je jako fina dr i vjerujem joj bas bas ..
A sto se trudnoce tice to je istina da moze preko spirale zatrduniti. Moja sveki zanijela mm tako[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: SPIRALA (19.4.2018 9:01:33)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

spiralu sam ipak ugradila nakon prestanka dojenja (kada sam dobila prvu M....dakle možda 3 mjeseca nakon porda ....mjesec ipo sam išla na konsultacije

Al ja sam dobila M nakon 4mj od poroda ..jel to sad znaci da mogu staviti spiralu[sm=smiley36.gif] al mi kasni puno .zna i po 10 dana [sm=zmeden.gif] znam da je to sve od dojenja pa mozda i nije pametno spiralu metnuti .. ma haj svakako mecu odmh ,mislim se konsultovati prvo . Al et da vidm iskustva i to .

Visnja RR -> RE: SPIRALA (19.4.2018 9:03:58)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Al ja sam dobila M nakon 4mj od poroda ..jel to sad znaci da mogu staviti spiralu[sm=smiley36.gif] al mi kasni puno .zna i po 10 dana [sm=zmeden.gif] znam da je to sve od dojenja pa mozda i nije pametno spiralu metnuti .. ma haj svakako mecu odmh ,mislim se konsultovati prvo . Al et da vidm iskustva i to .

spirala se stavlja po pravilu (al čujem da neko i ne radi tako) kada se dobije M...jer tada si malo otvorenija i spirala lakše ulegne... svaki puta sam je stavljala 3. dan M.... kad mi stavi spirali opet pogleda na UZ kako leži.... obavezna kontrola za mjesec dana da vidi jel sve ok...naglasi da dođem ranij ako osjetim bilo šta čudno...
i vozi Miško [sm=smiley36.gif]

aidana -> RE: SPIRALA (19.4.2018 9:04:29)

Meni je Divanovic na informativnom razgovoru rekao da se spirala ne preporucuje kod kracih ciklusa obzirom da produzava krvarenje za koji dan. Meni se ciklus skratio na 25 dana, menstruacija mi traje oko 5 dana. Jednostavno bi bio prekratak period izmedju 2 krvarenja.
Mozda kome znaci nesto i ta informacija.

Ja licno nisam za hormonske preparate ( pilule, implantati, hormonska spirala) a eto ni strano tijelo u meni mi nije privlacna ideja. Tako da je kod nas kondom+rikverc pa dokle ide. Nije idealno ali izgleda nijedna metoda nije.

LieToMe RR -> RE: SPIRALA (19.4.2018 9:06:14)

ja i mislim da je ispravnije staviti nakon dojenja ne iz razloga da utice na dojenje nego zbog maternice i hormona, jer jos uvijek nije uspostavljenja ravnoteza.
u principu ginekolog ce postaviti zavisi kako ce se ponasati.
primjer moej drugarice eto njoj ej ipak ispala pa je pricekala kad je prestala sa dojenjem, ponovo uradila nalaze i postavila. mislim da je kod nje hormonalna. nismo spominjale vise temu spirale [sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: SPIRALA (19.4.2018 9:06:36)

i naravno obje (bakrena ili horonska) imaju svoj vijek trajanja... sad mislim da bakrene mogu na 10g ako sam dobro razumjela moju dr...sla svakako ti dr. na svakoj uobičajenoj godišnjoj kontroli podnosi izvještaj i o spirali
prije su se bakrene morale mjenjati svakih 5 g.

hormonske će prestati djelovati kad dobiješ M....što zači da ideš po novu...ako se dobro sjećam šta mi je drugarica pričala ...al opet kažem samo ginić zna najbolje šta ti paše

LieToMe RR -> RE: SPIRALA (19.4.2018 9:10:37)

IZVORNA PORUKA: aidana

Meni je Divanovic na informativnom razgovoru rekao da se spirala ne preporucuje kod kracih ciklusa obzirom da produzava krvarenje za koji dan. Meni se ciklus skratio na 25 dana, menstruacija mi traje oko 5 dana. Jednostavno bi bio prekratak period izmedju 2 krvarenja.

Ja licno nisam za hormonske preparate ( pilule, implantati, hormonska spirala) a eto ni strano tijelo u meni mi nije privlacna ideja. Tako da je kod nas kondom+rikverc pa dokle ide. Nije idealno ali izgleda nijedna metoda nije.

Znaci i ti si kod Divketa [sm=smiley1.gif] [sm=bravo.gif]
Meni je Divke stvarno majstor svog zanata. Lijepo posavjetuje, kaze pa ti vidi sta ces i kako ces [sm=smiley36.gif]
Meni je tema spirale u stvari uopste kontracepcije isto sto i vakcinacija postala [sm=smiley36.gif] jel se upustis u malo dublju debatu nadrapaces [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
jednostavno radis ono sto smatras da je najbolje za tebe/dijete i ne ubjedjujes druge zasto je nesto dobro ili nije dobro [sm=smiley36.gif]
Ubila sam se za politike [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ijaa -> RE: SPIRALA (19.4.2018 9:13:59)

Ja to po osjecaju, jednostavno nisam ni za jedno...a i muz noje vidim...ide rokverc vise od 3 godine smo se sacuvali sa rikvercom i kondomom a cim smo prestali odma sam i zatrudnila....ocejfi evo 9 mjeseci kaze nadopunjava i onda opet isto 😂😂😂

bejbibi -> RE: SPIRALA (19.4.2018 12:52:15)

IZVORNA PORUKA: ijaa

Ja to po osjecaju, jednostavno nisam ni za jedno...a i muz noje vidim...ide rokverc vise od 3 godine smo se sacuvali sa rikvercom i kondomom a cim smo prestali odma sam i zatrudnila....ocejfi evo 9 mjeseci kaze nadopunjava i onda opet isto 😂😂😂

Ma vala nije mi vise ni ta rikverc zanimljiva.hocu fino da se opustim [sm=jezicek.gif]
Iako totalno vjerujem mm al ipak bi oboje da uzivamo kako treba [sm=jezicek.gif]
Ja odmah zatrudnim ,znaci plodni ne pldoni dani nema toga kos mene .ja mislim da bi i preko spirale zatrudnila [sm=smiley36.gif]
Jooj da mi ke odlucit se za jedno a za koje [sm=smiley13.gif]

bejbibi -> RE: SPIRALA (19.4.2018 12:55:16)

IZVORNA PORUKA: LieToMe RR

Meni je Divke stvarno majstor svog zanata. Lijepo posavjetuje, kaze pa ti vidi sta ces i kako ces [sm=smiley36.gif]
Meni je tema spirale u stvari uopste kontracepcije isto sto i vakcinacija postala [sm=smiley36.gif] jel se upustis u malo dublju debatu nadrapaces [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
jednostavno radis ono sto smatras da je najbolje za tebe/dijete i ne ubjedjujes druge zasto je nesto dobro ili nije dobro [sm=smiley36.gif]

Ma fino je cuti razlicita misljenja ,sto da ne [sm=smiley1.gif] logicno ,necwmo glave otkidati sada ako se ne slazemo oko necega[sm=smiley36.gif]
Ja zelim cuti i tvoje iskustvo sa pilulama i Visnjino sa spiralom (vas sam samo onako uzela za primjer [sm=smiley36.gif] )
Trebam se odluciti za jedno a izgleda da cu morati cekati da prestanem sa dojenjem [sm=smiley13.gif]
A vjeruj da mi ke STVARNO DOSADILa rikverc metoda[sm=jezicek.gif]

Visnja RR -> RE: SPIRALA (19.4.2018 14:41:47)

Ma fino je cuti razlicita misljenja ,sto da ne [sm=smiley1.gif] logicno ,necwmo glave otkidati sada ako se ne slazemo oko necega[sm=smiley36.gif]
Ja zelim cuti i tvoje iskustvo sa pilulama i Visnjino sa spiralom (vas sam samo onako uzela za primjer [sm=smiley36.gif] )
Trebam se odluciti za jedno a izgleda da cu morati cekati da prestanem sa dojenjem [sm=smiley13.gif]
A vjeruj da mi ke STVARNO DOSADILa rikverc metoda[sm=jezicek.gif]

Giekolog će ti najbolje reći...
u svakom slučaju za tablete ćeš morati povaditi neke nalaze (mada znam doktore koji prvi put daju tablete ko tik tak bombone a trebali bi da se urade ti neki nalazi u vezi hormona i bla bla)
a za spiralu moraš biti 100% ok kad je u pitanju grlić materice.... svaka moguća ranica je razlog da se soirala ne stavlja dok se sve ne zalieči i bude tip top (za hop) [sm=smiley36.gif]

eto svašta ti mi napisasmo... čika doco najbolje zna [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: SPIRALA (19.4.2018 22:45:35)

Ahahah cuj tip top za hop[sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif] znam,znam ..zato prosli put kad sam bila u Sa kostalo me skoro 500 km jer sam radila tusiranje 3dana .spremila gospoju za spiralu [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: SPIRALA (20.4.2018 8:23:10)

Ahahah cuj tip top za hop[sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif] znam,znam ..zato prosli put kad sam bila u Sa kostalo me skoro 500 km jer sam radila tusiranje 3dana .spremila gospoju za spiralu [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
znaci, oplakah i prvi put a i sad ovako na rano jutru [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
morala sam, izvini [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

vedada -> RE: SPIRALA (20.4.2018 9:20:03)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
znaci, oplakah i prvi put a i sad ovako na rano jutru [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
morala sam, izvini [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ko Suzana mančić orošavanje vagine, da je pomladi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: SPIRALA (23.4.2018 9:56:54)

IZVORNA PORUKA: vedada

Ko Suzana mančić orošavanje vagine, da je pomladi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
e tacno mi popravi dan, ovo i onaj smak svijeta

manuela RR -> RE: SPIRALA (23.4.2018 9:59:20)

Prosvjetlite me ...
Ja ne znam za ovo[sm=zmeden.gif]

LieToMe RR -> RE: SPIRALA (23.4.2018 10:02:06)

IZVORNA PORUKA: manuela RR

Prosvjetlite me ...
Ja ne znam za ovo[sm=zmeden.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
sad ce bejbibi pa da nam objasni proceduru
ja sam iskreno prvi put cula a jebi ga sa ginekolozima sam na ti od 19te godine [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: SPIRALA (23.4.2018 10:03:10)

sad je u modi ono djevicanstvo.
usiju te pa ti bude prvi put, opet [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
majke mi, tacno ne mogu da shvatim zensko koje je spremno na takvo nesto

Daenerys -> RE: SPIRALA (23.4.2018 10:10:17)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Sta ja radim po nekim tamo temama, kad ovdje imam toliko toga za naučiti [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: SPIRALA (23.4.2018 10:13:18)

moderni estetski zahvati: opriosavanje vagine, djevicantvo, zatezanje misica (ima naziv i za to) i evo ovo tusiranje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

vedada -> RE: SPIRALA (23.4.2018 10:24:12)

i ja bi trebala svoju orosit, puno je prešla dvoje djece[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: SPIRALA (23.4.2018 10:32:54)

IZVORNA PORUKA: vedada

i ja bi trebala svoju orosit, puno je prešla dvoje djece[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ma nije samo do djece...puno je presla u ovih 10 godina, treba i to orosavanje i tusiranje a ne bi to zatezanej bilo na odmet
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

manuela RR -> RE: SPIRALA (23.4.2018 11:12:45)

E jeste lude[sm=jezicek.gif]
Da to nije ispiranje ono kad neko ima puno sekreta[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 14 [15] 16   Sljedeća stranica >   >>