LieToMe RR -> RE: SPIRALA (18.4.2018 13:15:33)
|
IZVORNA PORUKA: vedada nudžejma jesi li riješila išta? LTM ti mene prepadaš baš, ja se taman opustila, nit se cuvam nit brojim plodne dane, nit rikverc koristim, Ja ko hanuma uživam, Koji dok ti je rekao da nije baš tako dobra zaštita? LTM ne bi trebalo biti tako skupo. Ja sam u Sa kod Lačevićke papa test, kolposkopiju i ultrazvuk oko 150 platila. Kodnas sam stavljala spiralu i piše da je 40, al ja sam trazila da oni sve pripreme i platila 100 spiralu i ugradnju [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Doduše obićna, nisam Mirenu. Divanovic [sm=smiley1.gif] meni kad on nesto savjetuje i toplo preporuci ja ga poslusam a toplo mi je preorucio da ne stavljam spiralu jer imao je 10ak slucajeva u zadnju godinu.-dvije gdje su zene ostale trudne preko spirale i gdje su spirale same ispadale (ja njemu oplacem od sege svaki put kad se vidimo, malo nam pola sata bude da se ispricamo [sm=smiley36.gif]) Nisam se trudila ni da guglam, ja njemu stvarno vjerujem. Vjerujem jer mi je doktor vec dobar niz godina, vodio mi je dvije trudnoce, pedantan je, temeljit, nista ne prusta slusaju i nikad dok sam ziva necu zaboraviti strah u 7om mjesecu trudnoce kad mi je grlic totalno nestao. rekao mi je tad da sam mu drugi takav slucaj u cjelokupnoj njegovoj karijeri koja je stvarno pozavidna s obzirom da je covjek radio i u Zagrebu. Ma nismo se razumjeli, ne plasim ja nikoga [sm=smiley36.gif] nema 100% sigurne zastite ali eto na osnovu ovog sto mi ej doktor rekao veca je vjerovatnoca da se ostane trudan preko spirale nego da zaboravis da popijes tabletu (i to mi se desavalo) popijem samo ujutru i navwece popijem redovnu i to bude ok. Ovo drugo si vjerovatno mislila na bejbibi ja stvarno ne znam kako se krecu cijene spirala, mislim da one neke skupkje idu cak i do 300 Km a da se "ugradnja" posebno nplacuje. To stvarno ne znam ali mogu se raspitati.
|
|
|
|