Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.5.2012 23:09:12
smarija
cure hvala na lijepim rijecima i zeljama i ja se nadam da ce biti sve ok e moja VTO ja sam vec usla u hiperstimulaciju imam na oba jajnika po 7-8 folikula koji se prate zbog velicine jer su oni najveci a malih je kao u prici,ali sta je tu je vec sam jednom to prosla
vto kako si ti ima li kakvih simptoma ili promjena kod tebe bjese beta u petak,drzim fige do tad
< Poruku je uredio smarija -- 23.5.2012 23:13:43 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.5.2012 9:46:57
ms_do
VTO-ako je bar malecna utjeha, i ja sam osjecala "nemir" tokom cekanja bete. Mislim da to podsvijest radi 100 na cas i "nosi" nas. Ja sam i mnogo vise sanjala nego inace, narocito zadnjih sedam dana do nalaza. Divim se zenama koje su smirene u periodu cekanja! Ne daj se VTO, sve ces zabroaviti kada na nalazu vidis trocifreni broj! pozdrav!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.5.2012 17:49:41
VTO pacijentica
hvala ti ms_do, bas! inace, skontala sam sta je, pa evo da kazem curama i ovde. mnogim zenama u vto se preporucuje unos magnezijuma (i B6 i B12 vitamina), a ja to nisam znala uopste. uglavnom, taj nemir, lupanje srca, zatvor, grcevi u misicima, listovima narocito, su simptomi manjka magnezijuma. e sad, moja komsinica mi kaze da mi to ove silne bebe u stomaku vuku moj magnezijum, iako ja uopste ne verujem da je od toga, lepo je cuti, priznacete. eto, ljubim vas puno i po casu donata mg dnevno slobodno pijte, kazu da puno znaci.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.5.2012 11:22:28
ms_do
Pila sam ja femibion (svi vitamini pa Mg, folna) dva mjeseca prije i tokom postupka pa me opet "drmalo" na sve strane. Svako to nekako na svoj nacin gura. Nadam se da si ti smirenija danas. Navijam i za tebe i za Rijadu
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.5.2012 21:51:16
lejla1
Pozdrav za sve .ja sam nova.vidim da je bilo zainteresovani za Genesis Novi Sad,pa da vam ispricam svoje iskustvo sa fzo.Prvo sam otisla u fzo i oni mi dali papir sta treba da prikupim od dokumenata i da naglasis u kojo bolnici zelis da radis ivf.Ja sam sve to pripremila i predala u fond 18.5.2012 u 8 i 30,da bi mog supruga nazvali u 10i 30 i rekli mu da mozemo da dobijemo samo 30%sredstava za Genesis i ako zelimo tako da salju za Banja Luku .Mi smo pristali na to i cekali smo odgovor do danas kad nam je javljeno iz fzo da je stiglo rjesenje i da nam je odobrena Mediko s a da je raskinut ugovor sa Genesisom.U meduvremenu dok smo cekali odgovor od fzo mi smo bili u Novom Sadu krenuli sa nalazima sledece sedmice idemo na konsultacije za dalje.POSLE OVOG NEMAM STA RECI ZA FZO DVA MESECA NAS VOZAJU KAZU JEDNO RADE DRUGO
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.5.2012 9:57:35
ms_do
Lejla1 - to sto su napravili je citava zbrka a i nedopustivo za instituciju koja upravlja javnim (NASIM) parama. Jako mi je zao sto ti se tako izdogadjalo sa FZO, pored sve VTO-muke jos i to! Da ne pricam da poslovnice Fonda nemaju azurirane informacije, a cini mi se da niko nece da kaze otovreno sta je to bilo sa Genesisom, strasno! Ako imas snage, mozda se jos mozes izboriti pravnim lijekovima (ne znam sta pise u rjesenju od Fonda - mozda da konsultujes pravnu pomoc u opstini iz koje si)-da ne zatrpavamo, ako zelis javi se na pp. smarija-srecno!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.5.2012 21:48:26
smarija
cure evo i mene konacno .danas u 14h je bila aspiracija 30 folikula je izvadjeno posto jako lose podnosim anesteziju i kako sam zakacila HS iz ordinacije sam izasla tek oko 17h.dosla sam kuci naravno komirana i maloprije se probudila pa rekoh i da sa vama podijelim svojdogadjaj od danas
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.5.2012 23:03:41
sanisa
svaka cast smarija, proci ce to sve, samo da uspije na kraju. Nego nesto mi se slabo javljaju curke sto uskoro idu da vade betu?? Kako ide, ima li kakvih pozitivnih simptoma?? Stvarno ovo iscekivanje bete ubija, svaki dan razmisljanje hoce li biti ili nece. Ne puno simptoma osim sto imam osjecaj da cu dobiti ponekad i natekle grudi bas. Beta u subotu, pa sta bog da, samo se nadam da necu dobiti do tada. pozzz Svaki dan gledam sta vi pisete, i nadam se bice nesto.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.5.2012 23:26:52
smarija
hvala cure ma nema sta kao kokos sam sto se tice proizvodnje folikulica
sanisa sta bude bice probaj se opustiti koliko si to god u mogucnosti,jer svi simpromi koje si navela mogu znaciti i jedno i drugo.mada ja drzim fige za mi tu nista promijeniti ne mozemo ma koliko to zeljeli.Da li je to tebi prvi postupak i jesi li ga isto radila kod Dr.Sanje posto viidim da si nova bar po pisanju jer nas redovno citas
< Poruku je uredio smarija -- 27.5.2012 23:30:32 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.5.2012 9:16:06
rebeka777
smarija, svaka ti čast što izdržiš vađenje toliko folikula bez anestezije. Kod mene bude između 10 i 12 folikula, ja mislila ja imam najviše al bez anestezije ne bih mogla. Pretpostavljam da će čekati da ti se razviju blastice. Držim ti fige, kao i svim curama koje čekaju betu!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.5.2012 10:30:11
smarija
rebeka hvala nije radjeno bez anestezija ali posto ja jako lose podnosim i posto imam hiperstimulaciju ostala sam kod njih 3 sata. nisam ti j bas neka hrabrica punkciju bez anestezije no-no
prosli put su mi vracene blaste e sad ne znam sve zavisi od HS idem danas kod njih na infuziju pa vidjecemo i dosta zavisi od mojih jajnika...ma sve prepustam dr.kako ona kaze tako ce biti
< Poruku je uredio smarija -- 28.5.2012 10:33:16 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.5.2012 12:26:15
sanisa
Pa ovako ovo mi je drugi pokusaj, prvi put mi nije uspjelo iako je bilo dosta folikula, sada je bilo jako puno ali su bile nezrele, tako da su mi vratili samo dvije i to drugi dan.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.5.2012 21:56:00
mia81
Eh drage moje, ja to vam sutra ako Bog da idem na embrio transfer. U subotu sam imala aspiraciju i imala sam 5 js od toga 4 su oplodene i danas mi na tel. kazu da se dvije dobro razvijaju i vjerovatno ako bude sutra sve ok da ih vracaju. Nisam bas nesto obdarena sa folikulima al sta je tu je. Ovima sto cekaju betu ove sedize zaista zelim sve sto i sebi u narednom mjesecu a to je velika pozitivna BETA. POZDRAV!!
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.