Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.4.2012 8:41:54
Rijada
VTO patijentice ja popila svoju zadnju tableticu microgynon,odmah mi je lakse jednu sam stepenicu blize cilja ako bog da.Jeli i tebi danas zadnja tabletica?Kad budes ti trosila menopur koliko ces nadan trositi?meni pise 3 praha 1 voda pa nezam da nije malo 1 voda za 3 praha jer nekako malo vode ima.Sta ti veli jeli ko trosio tako?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.4.2012 14:48:13
VTO pacijentica
Rijada, popila sam danas poslednju i dobila odmah, doduse oskudno, ali curi. Nerviram se jer je to ipak par dana ranije, a prv menopur treba da primim tek u cetvrtak, ja primam pola dekapeptila, i dve menoura, al ja taj menopur jos videla nisam, nemam pojma to o prahu i vodi, nemoj da me plasis sad, jedva sam i ovaj gotovi dekapeptil naucila da dajem sebi..
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.4.2012 16:05:16
Rijada
Eh VTO patijentice moces ti i menopur jaka si ti bogami,ja vala ne smijem ni ove sama,a ja sam odmah dobila od nji cijelu terapiju sto mi treba do 10 maj.A bas cudno da ti se prvi dan odmah javilo to meni je prije tak 3 ili 4 dan javilo.A ja se bojim da meni nebude kasnilo moze svasta da bude.Lijep pozdrav.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.4.2012 8:47:51
VTO pacijentica
Danas ovo malo primirilo, ne lici na uopste, tako da nema potrebe da panicim, cak i ako danas dobijem, to je u ocekivanom roku.. Videcemo sta nosi cetvrtak!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.4.2012 9:45:18
Tanja2
Ja sam to sve trosila,3 praha i jedna voda,izgleda da ima malo ali nije.Do duse meni je suprug injekcije davao.Sve ce vam objasniti kako da to izmjesate.
Tanja 2 Ej tanja demi jos samo reci dali tu idu one igle male kao za inzulin sto se daju?I dali se i te daju samo pod kozu?Posto ja necu ici njima jer sam dobila terapiju.Juce sam sebi kupila spricu i igle male i velike,ali i te sto su male igle nekako izgledaju velike,ali od ti nema manji samo imaju te skroz male sto su za inzulin.A ja trebam poceti sa menopurom u cetvrtak i ja idem u hitnu dami daju.ok
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 1.5.2012 12:23:15
ivanai
rijada jesu to te male igle za inzulin sto idu pod kozu imaju one skroz male a imaju jedne malo vece ja sam sebi davala sa tim malo vecim jel nije bilo onih skroz malih. sretno
E, evo i mojih vesti, dobila sam juce, sutra pocinjem sa stimulacijom. Citam sta pisete, meni su rekli da dodjem po terapiju u kliniku, je l to znaci da treba sama da kupujem te igle i spriceve, ili ce mi oni dati sve? Nije mi problem da kupim, nego sam ja sebi dekapeptil davala u 9 ujutru, pa da znam da ga kupim na vreme, jer prvu moram da primim kod njih, da ne bih kasnila zbog toga..
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.5.2012 13:08:19
Rijada
VTO pacinentice.Pa kupi ti 1 spricu 1 veliku iglu i 1 malu iglu za svaki slucaj.mozda ti dobijes od nji a mozda i ne dobijes ali da bar imas te za sutra,pa ces ope vidjeti sa njima,ja nism dobila igle i sprice od nji.Ja nisam jos dobila a danas mi 3 dan kako ne pijem mikroginon...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.5.2012 13:44:56
london77
Cao Dijana, dugo se nismo cule. Ja sam dobro, bila sam malo i na Paprikovcu, krenulo neko krvarenje, vise braon, ali su me zadrzali. E to je bilo pravo mirovanje, dobro mi je doslo. Sad sam dobro, punih 10 nedelja, tiba raste, beba je ok. Malo setam, malo odmaram, jos sam na bolovanju. Idece nedelje na UZV. Kontrolisala sam TSH u bolnici i pao je sa ovom terapijom na 0.63.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.5.2012 19:32:12
ivanai
cure dali je neka od vas imala mucnine od mikroginola? neznam dali od njega imam mucninu pijem ga sest dana i vec pet dana osjecam mucninu ujutro me prestane i posle podne kad ga popijem krene i traje uvece dok nezaspem.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.5.2012 20:25:22
VTO pacijentica
ivana, vrlo moguce, mnogo nas ga je jako lose podnelo. navici ces se, al ako je bas neizdrzljivo, pitaj dr sta da radis, mozda da prmenis vreme uzimanja tablete..
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.5.2012 22:25:28
sladja77pd
hvala ti Dijana,želim ti puno srece meni je ovo sad treci pokusaj pa se jako bojim ja nisam prije strogo mirovala oni su mi rekli da nema potrebe sad sam isto odlucila strogo mirovanje
IZVORNA PORUKA: dijana85
evo i mene drage moje nije me bilo neko vreme ,prehlada i uz to mucnine 24h ,usla sam u 11 nedelju bebice napreduju i stomacic raste Sladjo 77 jesam mirovala sam posle transfera, prvih 5 dana sam isla samo do kupatila, mamu sam preselila kod mene na 15 dana i sve vreme sam lezala sa jastucicem ispod guze to sam procitala negdje na netu i sada je to moj srecan jastuk,kasnije sam izlazila malo ispred stana na kratko i do kuhinje po sok i tablete ali uglavnom 90 posto vrremena sam lezala ispred TVa i ako su mi u Medicosu govorili da nema potrebe da lezim ja sam se bojala jer prvi pokusaj mi je zavrsio biohemiskom i tada sam rekla da cu drugi put samo lezati.Kazu da tu nema pravila ali ja sam se ipak odlucila za lezanje ,samo pitaj sta god treba tu sam,puno srece svima
VTO pacijentice Jesili isla kod nji,jesuli ti dali igle i sprice za menopur?Bogati jesuli male igle one kao za inzulina?kod nas ti nema nigde mali upiti,a ove sto sam ja kupila bogami i nisu toliko male,i jeli oni kad daju nakose malo iglu ili ravno?Ja cu danas u pola dva poceti ako bog da sa menopurom,a da izvines jutros sam i dobila.Pa javi se kad stignes ok.i sretno ti sa menopurom...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.5.2012 10:13:36
dijana85
London i meni se bilo pojavilo nesto braon u subotu i posle toga hvala Bogu nista,odma sam zvala dr.Sanju rekla mi je da mirujem i nastavim sa terapijom i u utorak idem na ultrazvuk.Sve ce to biti uredu jos malo i ulazimo u 4 mjesec tad ce biti sve opustenije,cuvaj se i cujemo se posle UZ,pusa!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.5.2012 10:31:27
VTO pacijentica
IZVORNA PORUKA: Rijada
VTO pacijentice Jesili isla kod nji,jesuli ti dali igle i sprice za menopur?Bogati jesuli male igle one kao za inzulina?kod nas ti nema nigde mali upiti,a ove sto sam ja kupila bogami i nisu toliko male,i jeli oni kad daju nakose malo iglu ili ravno?Ja cu danas u pola dva poceti ako bog da sa menopurom,a da izvines jutros sam i dobila.Pa javi se kad stignes ok.i sretno ti sa menopurom...
dali su mi prve injekcije tamo, i uzorak igala i spriceva da znam sta da trazim u apoteci. muz je vec trazio, ali nigde nema 16-ice igle (jeste ona za insulin), ima 19-ice, kazu apotekarke da nije velika razlika, pa potrazi ovde. isto se daje kao dekapeptil, samo ono mixanje praska i vode malo smara. ja sam bila na dugom protokolu, vec 14 dekapeptila sam primila, sad svako jutro primam prvo po pola dekapeptila, pa onda jos dva menopura, i tako narednih nedelju dana, onda ce posle ultrazvuka da mi kazu kako dalje.. srecno i tebi, od srca!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.5.2012 14:36:20
VTO pacijentica
Evo, nasla sam igle koje trebaju, znaci insulinske, 0.45x16 mm, u Crvenoj apoteci u Stepe Stepanovica, preko puta skole Branko Radicevic, u onim zgradama, izmedju kafica Robinzon i Manje, u centru muz nije nasao tako male, imaju samo vece.
sad sam prvi put sama mixala ovaj menopur i vodu, i u obe ampule mi je ostalo po trun tecnosti, jednostavno nema sanse da sve pokupim spricom, moze li neka iskusnija da mi kaze da li je to veliki problem?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.5.2012 11:08:09
Rijada
VTO pacijentice Znas kako da izvuces sve iz doze uzmi kljesta sa spicem i skini taj sivi cep sa doze i tako ces uzeti sve,jer je vazno da sve uzmes.Tako je meni juce radila u hitnoj ova sestra sto mi je davala,bilo ostalo u jednoj dozi i ona tako skinula cep i tek je tada mogla sve izvuci.Gdje dajes sebi inekcije jeli u stomak?
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.