Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 19.11.2014 17:39:04
nina 79
Ne znam sta da ti kazem na sve ovo.Znam kako se osecas,ja sam pre 6 meseci radila inseminaciju i kad sam videla da je test negativan...sok za nas.Ipak ti sacekaj betu ko zna.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 19.11.2014 17:39:29
harmonika
vjeruj mi da više ništa ne znam. trebalo je da dobijem juče. ali s obzirom da uvijek dobijem 14 dana poslije ovulacije a imala sam aspiraciju prije 14 dana po tome bi trebalo danas da dobijem. pretpostavljamda je aspiracija=ovulacija. opet mi se pojavilo braon,ne mnogo ali... još nisam pravo procurila. vidjeću šta će biti sutra. ma samo da mi je da ovo već jednom završi pa kako god bilo. otplakaću,oporaviću se za dva-tri dana,život ide dalje. ali me ubija ova neizvjesnost.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.11.2014 17:08:45
harmonika
cijeli dan ništa,ni tačkica,ništa...ja se jadna ponadala...kad maloprije zavirih ono opet braon,čak čini mi se da prelazi u krv,tako da očekujem sutra definitivno da krene. više nemam snage nizašta,ni za plakanje. neka bude šta će biti. krivo mi što ako sam već trebala dobiti što ne dobih odma u ponedjeljak kada je sve krenulo,ovako se mučim 4 dana.živa nisam. život mi se ovih dana pretvorio u pravi pakao. ne znam kako funkcioniše to za sledeći postupak. mogu li se odma naručiti na konsultacije ili će me sad malo zavlačiti pa neću doći na red do novembra sljedeće godine. i još na to kad dodam vjerovatno laparaskopiju jajovoda... dobro,reci mi molim te je li strašna ta operacija? najiskrenije! za koliko dana si u funkciji? kad možeš na posao i to. kad sam ležala u bolnici,imala sam cimerku koja je operisana i odmah drugi dan išla kući i to autobusom,300 km daleko. kukavica sam nevidjena!!!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.11.2014 18:21:15
kolač
Harmonika,nedaj se!Samo da si danas uradila betu,da skratiš sebi muke.Tu laparaskopiju sam i a ja radila zbog endometrioze.Nije ti to strašno i stvarno ideš kući drugi dan.Ali ako je tebi uklonila taj hidrosalpinks,valjda se tako kaže,što bi ti sad morala da sklanjaš jajovode.Oni su zapušeni,ne trebaju ,niti smetaju u vto..Nemoj se sad s tim opterećavati,polako ,vidjećeš,korak po korak.Pa i ako se pojavi vještica,nije kraj svijeta.Vjeruj ima i gorih stvari,nedaj bože nekih bolesti i sl.Moramo tako razmišljati i šta god da se desi moliti se za snagu da to prebolimo i da idemo dalje,normalni i svjesni i da izdržimo,ma šta god odlučili dalje.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.11.2014 19:31:48
dobro
Harmonika..lapariskskopija nije nista strasno..ja sam vec sledeci dan isla kuci..a na posao posle pet dana..a bila sam se toliko uplasila da sam u operacionu salu usla placuci..ne znam sto mislis da ces morati otklanjati jajovode..ja nisam spremna da se odreknem svojih iako ne valjaju..ono sto ja planiram uraditi prije ivf jesu imunoloski i hematoloski testovi za utvrdjivanje uzroka steriliteta..jer imam ovu prokletu endometriozu koja je i imunoloska bolest..sta god da sutra bude ti glavu gore..sanse po ciklusu u vto zacece su 45% tako da ce ti iz treceg puta upaliti sigurno.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.11.2014 20:02:42
harmonika
cure hvala vam,imati vas je pravo blago. sigurno mislite da pretjerujem ali ja stvarno imam traumu od paprikovca. ne znam šta mi je bilo gore. prljavština,bakterije,hrana,nadrndane sestre ili pohotni doktori. pa taj hidrosalpings imam na jednom jajovodu,drugi je ok. dr mi je prilikom aspiracije punktirala tu tečnost koja se nakuplja u jajovodu. to je u stvari proširen jajovod koji je začepljen na samom vrhu,pa se tečnost koju epitel luči ne može izlučiti u trbušnu šupljinu nego se vraća u matericu i navodno ne dozvoljava implantaciju. to je ono što sam čitala. pitala sam dr da li je to istina,ona je samo rekla da se ne opterećujem sa tim. ne znam zašto mi nisu rekli prije ove prve vto da ga uklonimako smeta. uradila bih to,nerado ali ako povećava šansu za uspjehom morala bih stisnuti zube. ipak mislim da ću ga morati capnuti prije sljedeće vto,ako ova ne uspije. ali što rekoste,misliću o tome kad za to dodje vrijeme. nisam danas radila betu,cijeli dan imam nekoga u kući. mužek mi je stalno na poslu a ja kukumačem što sam sama pa je angažovao sve moje drugarice da se mijenjaju jer i sam vidi da sam zrela za psihijatra. uglavnom u subotu idem u bl procurila ili ne. a vi,gospodjice moje.mogle ste navratiti kraj menena kafu kada budete išle u bl!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.11.2014 20:02:52
mionab
Pozdrav cure! Evo i mene ponovo.Harmonika žao mi je ako dobiješ.Prošla sam 2 puta kroz to.Voljela bih da ti to ne osjetiš i da uspije.U svakom slučaju, odradi sve što treba ako ne uspije i biće to ok. Ja sam juče radila nalaze hormona, sve trombofilije,inzulinemiju.U ponedeljak će biti dio nalaza.U utorak radim brisveve i ultrazvuk.Nadam se da će to biti ok i krećem ponovo u postupak.Da li ću stići za decembra ili februar ne mogu se sekirati.Treba i tijelo pripremiti za sve jer sam u junu radila postupak a i ovaj put plaćam pa i novac treba obezbijediti.Grad Banja Luka nema novca, zvala sam opštinu, nije konkurs raspisan za treći postupak.Kao imam pravo ali nemaju para.Da pratim pa kad bude otvoren konkurs da se prijavim.Računam u ZG kupiti terapiju. Navijam za sve cure u postupku Harmonika javi se i nema predavanja.Poznajem cure kojima je uspjelo iz drugog, četvrtog pa i šestog postupka.Sve je ovo borba i poražavajuće je što je sve više parova sa problemima.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.11.2014 20:15:47
harmonika
mionab srećno!!!! neka bude treća sreća! koliko u suštini košta postupak sa svim lijekovima,pregledima,aspiracijom i transferom,odnosno koliko sve ukupno košta?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.11.2014 20:35:26
mionab
Harmonika hvala! Postupak,aspiracija, folikulometrije su oko 2500 km.Terapija zavisi od žene do žene.Od 2500 km pa na više.Dr Brankica mi je reka da bih mogla proći sa 5 500 km.Ja računam između 5000 i 6000 km.Pa ćemo vidjeti.Pisaću vam sve u detalje u toku priprema i postupka, sve cijene.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 20.11.2014 20:58:13
dobro
Harmonika..ti me podsjecas na mene i ja sam veliki panicar.. m ..mislim da prije vto treba odraditi sve moguce testove i otkloniti sve prepreke koliko je u nasoj moci..ne znam samo sto nam dokrori to sve ne kazu..nego moramo sve samoincjativno..citala sam da se u svijetu npr.u toku pripreme za vto daju empirijski kortikosteroidi..odakle si harmonika..mozda smo u istom gradu?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.11.2014 8:36:40
harmonika
jutro cure. procurila još nisam,vjerovatno ovaj silni progesteron ne da da se to dogodi pa samo tačkica po tačkica i tako već 5 dana. uradim jutros u 5 test. minus ko kuća. stvarno nema smisla nadati se nečemu. otići ću sutra u medico pobetu čisto da mi savjest bude mirna. nisam loše. valjda me ovih dana to sve toliko izmučilo da nemam snage,ili će me stići kasnije,ne znam,nisam pametna. ne brinite,preživjeću,i gore sam,nije smak svijeta. imam 31 godinu i tek mi je prvi put.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.11.2014 8:52:39
harmonika
baciću se na prirodne radove pa ko zna... a u medjuvremenu ću insistirati da uradim sve moguće nalaze. i trombofilije i tu insulinsku rezistenciju. u pravu si,dobro. ne znam zašto nam prije postupka ne urade sve moguće nalaze,da se iskljuće svi faktori koji mogu da ometaju uspjeh. nego treba da se traumiramo,sami tražimo informacije i uputnice pa te onda pogledaju kao da si sa marsa pala. nema logike. ja sumnjam i na te trombofilije jer sam imala pobačaj i vanmateričnu a to je karakteristično za tu bolest/stanje. dobro,mila,ja sam iz prnjavora a ti? eto semberke,kada budete isle u bl javite se,ne možete a da ne prođete kroz moj grad. ljubi vas vaša (dosada) harmonika
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.11.2014 9:16:02
nina 79
Jutro cure evo za sve vas po jedna .Poslala sam sve nalaze za BL,pa sad opet cekanje.O Harmonika pa rado cu da prihvatim poziv za kafu,kad budemo isli.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.11.2014 15:22:51
dobro
jao harmonika ne mogu vjerovati da nisi radila test na trombofiliju prije vto s obzirom na tvoj spontani.vrlo sam razocarana povrsnim pristupom ljekara prema pacjentu,,imam osjecaj s obzirom na dosadasnje iskustvo da samo gledaju kako da prodaju sto vise svojih usluga i da im je samo profit bitan..al dobro..izadjoh ja iz teme..ja cu sve moguce testove odraditi,bez obzira sta mi bilo ko rekao..harmonika iz derv.sam
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.11.2014 15:53:07
harmonika
oh pa mi komšinice :-) nije mi niko ni spomenuo te nalaze. ja sam za te trombofilije sasvim slučajno čula u friz.salonu pričala jedna žena koja je imala spontani i vanmateričnu i zbog godina (37) preporučili joj vto. ona uradi i uspije joj ali opet rani spontani. na kraju kad je uradila taj nalaz ostane trudna prirodno i sada ima curicu. i tako ja to čujem i još pročačkam po netu i imam šta da vidim,pa to je jako čest razlog spontanih. ne znam zašto neam ne kažu šta da odradimo da eliminišemo sve faktore. čemu ući u postupak ako ne provjerimo sve? kome to ide u prilog??? ali s obzirom da smo kao na traci niko nema vremena da ti se posveti pa onda nije ni čudo što se takve stvari dešavaju. ja sam jednom prilikom pitala svog ginekologa ovdje u svom mjestu nešto vezano za uzroke mojih spontanih a on meni kaže "kad si tako pametna,dodji pa ti budi ginekolog" i poslije svaki put se sprda samnom kad dodjem. prvo pitanje je "šta si sad pročitala na internetu?" e sad će harmonikica da pokaže zube. ima da mi daju uputnice pa neka se puše. ovako se stresiraš i ispucaš ove postupke koje ti plati fond pa se onda slikaj kad ti stradaju živci a i novčanik.utom dodju i godine i šta onda? ja sam blizu,a svejedno ne možeš nateći novca za svakodnevne odlaske u bl. 5 folikulometrija u 7 dana??? mogu misliti kako je vama koje ste dalje. uh,ljuta sam,strašno...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.11.2014 16:56:08
biljka
Ziniceeeee, evo i meneeeee!
Racunar mi stalno steka, ali vas pratim redovno,taman napisem poruku, a ne mogu je poslati. Iz financijskih razloga idem jos jednom u mediko. Na kratkom sam protokolu. Harmoniko drzim ti fige.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.11.2014 17:05:44
harmonika
biljka hvala ti ali ja ipak mislim da je uzalud jer 2 testa su mi pokazala minus a i ovo lagano prljanje traje od ponedjeljka tako da se ničemu ne nadam. ne znam zašto uopšte idem raditi betu. valjda da guza vidi puta nakon 15 dana ležanja u kući. da li je moguće da mi utrogestan ne dozvoljava da procurim? tebi biljka želim sreću,neka te ovaj put Bog nagradi za svu patnju. dabogda rodila trojke!!! javim vam se sutra u svakom slučaju.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.11.2014 19:40:54
dobro
Cure..imam par pitanja?sta znaci dugi a sta kratki protokol?da li i prilikom drugog pokusaj medico s zamrzava jajne celije koje ostanu od prvog puta ako su dobre ili sve mora ponovo kao i prvi put? Ako neka zna koji se testovi rade za ispitivanje steriliteta da nam napise..harmonika..moguce je to za utrogestan a i stres kroz koji si prosla ima svoj udio..