|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  265 266 [267] 268 269   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.11.2014 16:34:21   
harmonika
pa nisu mi rekli,štaviše embriolog mi reče da seponašam kao da se ništa nije desilo. dr je rekla da prvih par dana odmaram a onda polako u hodanje ali poslije vidim da je na onom otpusnom pismu napisala strogo mirovanje do bete
znaš da mi se zamanta kada ustanem,nikako mi ovo ne odgovara.

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6651
11.11.2014 16:36:58   
ringer
Onda odmaraj koliko možeš.Mislim da šetnja nikome ne škodi.Nemoj sama nikad ako ti se manta

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6652
11.11.2014 20:43:04   
mrmot
Drage moje evo i ja da se javim. Kao sto Aleksandra rece osjecaj je toliko prazan i tolika tuga da vam ne mogu objasniti. Juce sam tek uvece zaplakala, valjda vise nisam mogla izdrzati a danas sam totalno unistena. Aleksandra mislim da smo ti i ja u slicnoj situaciji bar sam to skontala na forumu. Nisam sigurna da cu ici dalje, ko zna, mozda tako razmisljam jer je sve svjeze ali jednostavno mislim da ovakve stresove vise nisam spremna dozivljavati. Harmonika svim srcem zelim da nas obradujes. Veliki pozdrav za sve

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6653
11.11.2014 22:38:01   
Nova 86
Drage moje zene,borci danas sam vam pisala,ali nisam uspjela da posaljem poruku.Bas sam vam roman napisala,a posle nisam imala vremena da je ponovim.user posted image Upravo je poruka sadrzila i pitanje 3.VTO.O tome sam citala u novinama,sestra u Mediku i radnik Fonda su mi to potvrdili,tako da neko misli i na nas.
Danas sam citala par stranica unaprijed pa mi se kraj price Aleksandre i Mrmot pretvori u horor! user posted image Ne daj te da vas to slomi,inatite se jos vise tim zivotnim samarima, docekacemo i mi jednom da nas pomiluje.user posted image
Harmonika drzim ti fige i da nam ti zaustavis ovaj negativni niz.user posted image
Ja sam vam sad u fazi trazenja klinike,posto su nam rekli da trazimo neku koja zamrzava tkivo testisa,za svaki slucaj da nam to bude osiguranje ako ne nadju nista u TESI.Po ovome sto smo do sad se raspitali najbolji je Maribor,ali i najskuplji.Ako neko ima savjet neka mi javi.Do sledeceg potupka malo cu se posvetiti samoj sebi,skidanju kg i regulisanju prolaktina.
Puno pozdrava i mislim na vas iako me nema cesto!user posted image

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 6654
12.11.2014 8:43:11   
harmonika
drage moje,šta reći a ne zaplakati.ovakav rasplet nisam očekivala ovih dana. nova,draga hvala ti na podršci. a tebi svaka čast na snazi,istrajnosti i ne znam čemu sve ne,poslije tolike patnje. imam u okruženju 2 žene koje su svojevremeno išle na VTO i obe su nakon treće odustajale. uvijek sam ih osudjivala,ne znajući kroz kakvu golgotu su prolazile. sada ih razumijem. čak još i ne mogu da ih razumijem ali ih ne krivim.
ja sam na početku svoje borbe. znam šta znači pozitivna beta,ugledati mrvicu na ultrazvuku,čuti joj srce... zato ću da se borim koliko god mogu. kada se okrenem iza sebe u proteklih mjesec dana život mi se sveo na boce,ultrazvuk,forum,banja luku,medicos... sada na neizvjesnost i čekanje. nervozu. plač za vama koje ste doživjele novi krah,plačod straha da me i samu čeka isti scenario.
ne znam više šta da napišem,suze idu kao lude...hormoni ili šta je već u pitanju.
nadam se da ću zaustaviti ovaj crni niz ali nekako nemam više optimizma kao prije par dana. nekako mi se sve čini da ću svaki tren da dobijem da betu ni dočekati neću.

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 6655
12.11.2014 9:15:15   
artist
drage moje ja vam sutra idem za bl da uradim FSH pa sacekam nalaz pa onda na UZ a sve to drugog dana ciklusa.Interesuje me jel to neko od vas radio mislim jel se to radi vaginalni uz fuj kako cu ja to

Neposredna veza do poruke: 6656
12.11.2014 9:39:39   
harmonika
artist možda jeset fuj ali je to doktorima normalno. ja lično nisam radila ulz u toku ciklusa ali znam da se u svim klinikama u procesu vto OBAVEZNO radi 2.dan ciklusa,nemam pojma zašto. staviš tampon pa ćeš vidjeti sa dr kako ćete to odraditi. ništa se ne brini. znači li to da krećeš u protokol?
navijam za tebe

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 6657
12.11.2014 12:00:02   
kolač
Harmonika ti moraš malo da se opustiš,da ne misliš o drugima.Znam da je teško kad vidiš da nekom nije uspjelo,ali ti ne smiješ da se nerviraš i plačeš.Misli pozitivno.Artist,ja sam radila uz drugi dan.To njima ništa ne znači,sve im je normalno.Tako i ti,koristi što i uvijek koristiš u to vrijeme.SRETNO,da ti počne bockanje.A što se tiče odustajanja,ja sam ta koja je rekla da neću više posle 3 puta i onog jednog polovičnog.Jedan smo mi platili.Ali sad ako bude i taj treći besplatni,možda i to iskoristim.Ne znam.Stvarno je teško prolaziti kroz sve to.Vi to najbolje razumijete.Vidjećemo.Mrmot,drži se.Znam da ti to liči na kraj svijeta,tuga je neizmjerna,ali gledaj da uvijek ima nešto gore.

Neposredna veza do poruke: 6658
12.11.2014 13:41:10   
artist
draga harmonika ja ti uopste neznam jesam li u protokolu meni to niko nista nije rekao,znam samo da kad sam prosli puta bila dr.mi je rekla pa pocnem piti microgynon od treceg dana ciklusa pa kad sledeci ciklus dođe da drugi dan moram biti tamo da mi urade FSH i UZ . E sad ja popila tu 21 tabletu zavrsila u subotu i sutra idem u bl , a jesam li ja u protokolu ja stvarno neznam niko to meni nista nije rekao, ja uradim sto mi kazu pa vidjecemo sutra sta ce mi reci kao povisen mi je FSH. Javim ja vama sutra kad se vratim iz bl

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6659
12.11.2014 14:12:07   
ringer
Sretno Artist.Pa valjda jesi čim piješ mikroginon.
Pozdrav svima

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 6660
12.11.2014 14:14:46   
ringer
Nova jeste li do sada radili tesu i gdje?
Moj muž je radio biopsiju,ali nažalost ništa nisu našli

Neposredna veza do poruke: 6661
12.11.2014 14:54:30   
kolač
artist,ako je dobar fsh i uz,ti ćeš početi sa bockanjem već sutra.

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6662
12.11.2014 15:48:58   
harmonika
znam kolač da moram da se opustim,tako mi je i Milica,embriolog rekla da je to najbitnije ali svaki dan je drugo raspoloženje i prosto se čovjek ne može boriti protiv toga. uglavnom,biće bolje.
artist pa to je onda to,uskoro postaješ čekalica user posted image user posted image user posted image srećno!

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6663
12.11.2014 16:40:24   
kokouli

IZVORNA PORUKA: artist

draga harmonika ja ti uopste neznam jesam li u protokolu meni to niko nista nije rekao,znam samo da kad sam prosli puta bila dr.mi je rekla pa pocnem piti microgynon od treceg dana ciklusa pa kad sledeci ciklus dođe da drugi dan moram biti tamo da mi urade FSH i UZ . E sad ja popila tu 21 tabletu zavrsila u subotu i sutra idem u bl , a jesam li ja u protokolu ja stvarno neznam niko to meni nista nije rekao, ja uradim sto mi kazu pa vidjecemo sutra sta ce mi reci kao povisen mi je FSH. Javim ja vama sutra kad se vratim iz bl

Koliko ti je povisen FSH ,a zna se povisiti i od kontraceptivnih pilula samo da znas .Sretno s nalazom .user posted image

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 6664
12.11.2014 16:49:43   
artist
vidjecu sutra mada mislim da od bockanja nema nista jos neko vrijeme, zadnji FSH je 14.0 lU/L pa cu vidjeti kakav ce biti sutra

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 6665
12.11.2014 20:18:02   
kolač
artist,treba da ne pređe 12 za postupak.biće to ok.sretno!

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 6666
12.11.2014 20:27:19   
artist
hvala vam cure javim se sutra

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6667
12.11.2014 22:15:31   
ema38
drage moje cekalice i trudilice nove i stare pratim vas kad ulovim a nisam mogla da vam dam podrsku nije mi isla prijava na RR sad sam uspjela zao mi je moje drage Mrmot i Aleksandre user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tacno znam kako vam je isplacite se i krenite naprijed posle svake tuge dodje neka radost izdrzite uz vas smo cure koje cekaju betu zelim od srcauser posted image user posted image ineka se nesto lijepo desi na ovoj temi vrijeme je sve vas puno pozdravljam

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 6668
12.11.2014 23:49:25   
Nova 86
Draga Harmonika nemoj da se uznemiravas i da tudji neuspjesi budu kao su tvoji.Nadam se ce ti sad uspjeti,da ne moras osjetiti da je II put mnogo lakse,bar meni. Ako toliko lose podnosis sve ovo,otidji na forum za trudnice,pa se raspituj za trudnicke simptome....ima da se sa ove nase agonije odmah prebacis na vedriju stranu.user posted image A sto se tice odustajanja to kod mene nema! Lakse mi se bocati svaki godine,nego prihvatiti misao da necu imati djece.Meni kao vodilje sluze sve one zene koje su isle i po 12puta,pa na kraju docekaju svoju srecu. Cak sam se bila cudila kad sam cula da je na klinici bila zena '58.god.(god.moje mame) i da joj je to 12put.Sad razumijem sto....lakse je raditi ista, nego prihvatiti poraz. A ti pocni da gledas slike trudnih zena,da ti podsvjest salje informacije maternici. user posted image user posted image

(odgovor članu ema38)
Neposredna veza do poruke: 6669
12.11.2014 23:55:01   
Nova 86
Ringer njemu su svaki put spermice vadili tesom.Zbog zacepljenih kanala ne mogu da izadju vani.Do sada je ubadan 7-8puta,sto na klinici sto kod dr.u Beogradu koji ga je operisao,svaki put su nalazili sta treba.Sta se ovaj put desilo to samo oni znaju.Gdje ste vi radili biopsiju i sta dalje planirate?

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 6670
13.11.2014 0:03:37   
Nova 86
Harmonika zaboravim te pitati sta je uzrok tvojih spontanih?

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 6671
13.11.2014 8:16:19   
harmonika
draga nova baš si mi dala dozu pozitive pa mi je današnji već vedriji nego jučerašnji. za prvi spontani su mi rekli samo -eto desi se,loša sreća a drugi pobačaj je bio vanmaterični. to je bila prava agonija. ležala sam na paprikovcu 20 dana. kasnilo mi 7 dana uradim test on pozitivan.odem kod dr kad šok -nema ničega u materici. uradim betu ona 1300. drugi dan prokrvarim. i tako 7 dana u bolnici svaki je doktor imao svoju dijagnozu a nećeš vjerovati te dijagnoze su se kretale od toga da je sve u redu,da nosim blizance pa do na kraju košmara zvanog vanmaterična. malo srculence se čulo u jajovodu,nije bilo spasa. primila sam metotrexat i prošla bez operacije ali sam gore provela još 2 sedmice jer su morali da prate da li beta pada. kada sam preživjela to i ovo ću bez obzira na ishod.
jutros sam prvi put od subote izašla iz kuće,išla da otvorim bolovanje. porodični doktor mi je otvorio bolovanje do kraja mjeseca a ja kažem da cu sljedeće sedmice znati na čemu sam i da se vraćam na posao kaže on: ovo je meni "mašala"nećeš se ti vratiti na posao još 2 godine. rekoh iz vaših usta u božije uši.
ma znate šta mene uznemirava?sad ćete se smijati. ja kad treba da dobijem svaki mjesec na istom mjestu na licu mi se pojavi neka prokleta bubuljica i jedna na leđima i evo ih došli đavoli juče pa sam odma klonula. a sike me bole još i od prije ET. to mogu opravdati utrogestanom ali ove dvije bubuljice me baš nerviraju.
ja sam ovih dana najdosadnija jer ležim,laptop mi je kraj mene i nemam drugog posla nego da čačkam po netu.
pozzzzz veliki za sve

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 6672
13.11.2014 13:22:25   
ringer
Nova biopsija je rađena u Sarajevu,ništa nije pronađeno.Pio je 8 mjeseci fertil plus pa su nađena 4 defektna spermatozoida(bez glave ili repa).Neki dan je radio spermogram,opet ništa nema.Čekamo uputnicu da radi kariotip,da mu provjere hromozome.Sve što nam kažu radimo.Samo da jedan živ i normalan nađu,borimo se evo 3 godine

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 6673
13.11.2014 13:24:02   
ringer
Harmonika nasmija me sa ovom bubuljicom.Ne opterećuj se.Odmori nekolika dana i od foruma.Radi što voliš.Opusti se malo

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6674
13.11.2014 20:34:29   
artist
evo mene i nista od mog protokola visok fsh sad je veci nego prosli puta, kazu ja nisam reagovala na microgynon sto uglavnom sve zene reaguju ali eto ja nisam.Propisala mi sad neke cyclo-progihova ali tih tableta uopste nema kupiti kod nas, obisla milion apoteka kazu nema ih vise a neznaju da li ce ih biti, i tako ja opet baksuz odem ponovo u medico s i tako kazem pa mi daju neku zamjenu ali kazu one i nisu bas dobre.Sestra iz medica mi rece ove cycloprogihova ima u hrvatskoj a ja ih trebam pocet piti u nedelju pa ako uspijem nabaviti za dva dana bice dobro, eto tako vam je to kod mene

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  265 266 [267] 268 269   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  265 266 [267] 268 269   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *