Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.5.2014 19:45:08
wery
Tasa, srecno zelim ti uspjeh,sto se tice aspiracije meni nisu ni nudili opciju bez anest.plasila sam se uzasno,ali vjeruj nije nista strasno,zaspes za tren daju ti injekc.i budis se veoma brzo,saopste ti br.j.ćelija lezis satak i ides kuci.Mene jeste bolio stomak taj dan i narednih nekoliko bio mi je jako napuvan.Drzim ti palčeve. Majuša draga,cestitam juce si mi uljepšala dan,trebalo je to izgurati,od pomisli mi nije dobro.Ja se borim 4 godine i nekad mislim da cu poludit,ako uskoro ne rijesim problem,ali covjek nije ni svjestan sta sve moze da izdrzi.Srecno u trudnickim danima :-)
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.5.2014 22:29:38
Mozda Jednog Dana
Tasa, sretno na aspiraciji
Eva, da nas i ti obradujes uskoro
Ja sam danas dobila informaciiju da krecemo od septembra, naravno ako uspijem da spustim fsh koji je trenutno 17 :( Htjela sam da vas pitam koliki je vama bio fsh kada ste kretale sa postupkom ?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.5.2014 8:57:34
eva30
moj fsh 6,7.ne brini bice sve ok,pitaj da uzimas do septembra nesto za snizenje( Uzeti suve smokve staviti ih u dobro opranu staklenu teglu i preliti sa maslinovim uljem. Maslinovo ulje mora da prekrije svaku smokvu. Dobro zatvoriti teglu. Ostaviti da odstoji četrdeset dana. Nakon toga svaki dan ujutru na prazan stomak pojesti po dve smokve. Predlažemo da pripremite dve ture tako da kada ste jednu potrošili odmah možete nastaviti sa drugom a pripremiti treću i četvrtu. Nus pojave nisu poznate. Mogu ga upotrebljavati muškarci i žene.) ja sam cula za ovo a ti pokusaj saznati sta jos
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.5.2014 10:23:34
majuša
Evo limunići, čajići,supica(pijevac podravkin), poći će to.Nije to mjerilo.Ja sam prvi put bila zdrava kao dren pa ništa a sad vjerovatnoća da uspije od stresa 1%.Ne brini.Oni ako hoće, a hoće, oni će se zakačiti. Tašo moja sve je individualno.Prvi put kad sam išla na aspiraciju dogovorili smo se sa anestezijom.Doktor je malo kasnio.Žene ulaze i izlaze sa osmjehom (odradile bez anestezije) i kažem sebi odoh i ja.Mene je jako bolilo.Vrisnula sam dva put pa su me svi u hodniku čuli.Posle me malo bolilo.Sada kada sam išla sa anestezijom ja se lijepo naspavala, ma milina(koji sam ja ludak), prijavila posle da me boli malo, dobila bocu i ništa.Ja lično dajem prioritet anesteziji a znam 5 cura koje su protiv.Zato ne brini. Gdje ste ostale curke?Javite se da pravimo društvo ovim budućim trudnicama.Jako je teško biti sam.Ja sam bila jako sama.I da; meni je 34 godine a mužu 45(matori se uhvatio piletine) P.S. Moram ovo uraditi.Kako sam samo željela da vam stavim ovog smješka pa od uzbuđenja zaboravih.Ja sam .Ljubim vas
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.5.2014 10:53:33
Mozda Jednog Dana
Eva draga, hvala ti puno. Smokve koristim vec neko vrijeme i jedan mjesec spustih amh na 8, sledeci nalaz 17...pitala sam ih sta da radim pa cekam ciklus da uradi ponovo davide koliki je Fsh pa ce mi po tome ukljuciti nesto..vidjecemo. Ti se ne brini zbog te prehlade, sto vise supica , nije to nista :)
Majusa, trudnice nasa, ja sam starija godinu dana od svog dragog i cesto se zezamo kako sam ga mladog prevarila :) uzivaj ti sa svojim dragim i sa svojim stomacicem :)
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.5.2014 12:32:11
ringer
Eva ne daj se.Ne pregoni isto tako ni sa čajevima ni sa supicama.Uglavnom ženama opane imunitet poslije hormona. Ostalima sretno i pozdrav. Ja imam 31 godinu, a muž 29.Borimo se evo 3 godine.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.5.2014 12:49:24
toncica
Drage moje dobar vam dancic. Kako ste mi sve redom ? Sinoc sam isla na kontrolu . U sustini nije losa situacija . Posteljica se vratila na mjesto , ali je i dalje nisko i na zadnjem zidu materice je , sto nije bas najbolje . Ostalo je sve ok . Bebica je dobro . DR je rekao da ce me poroditi u 37 - oj sedmici trudnoce zbog posteljice . Definitivno ce mi raditi carski rez . I dalje moram da lezim i mirujem da sacuvam svoju mrvicu od prijevremenog porodjaja . Uradila sam i cervikalni brris. Za 15 dana opet kontrola . U zavisnosti od situacije mozda me opet ostavi u bolnici . DR mi je rekao da cu morati do poroda najvjerovatnije dva puta ostajati u bolnici da bih primala nekakve injekcije da bih beba bila spremna za porod. Nije mi nista tesko samo da sacuvam svoju mrvicu od prevremenog porodjaja . Eto drage moje takva je situacija . Sve vas volimo i ljubimo .. Sretno svima sta god radile . 22601.html] [/url]
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.5.2014 16:58:59
harmonika
tončice draga,kod tebe usitnilo! odmaraj i slušaj doktora. eva ne daj se,to što si bolesna ne mora da znači da nećeš uspjeti. koliko čujem kada se tako nešto desi više je ženica baš tada uspjelo nego kada je sve savršeno. možda jednog dana do septembra ćeš valjda srediti,imaš 3 mjeseca,uživaj u ljetu i ne nerviraj se. ima nas za septembar puno,valjda će se barem nekom posrećiti. nadam se da ćete nastaviti sa podrškom. ja sam na ovom forumu našla mirnu luku. stalno sam čitala nekakve crnjake i dolazilo mi je da sve ovo batalim ali otkad sam se učlanila bolje se osjećam. hvala vam drage moje saborke! sve vas ljubim!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.5.2014 18:32:09
tasa83
Hvala Majusa na savjetima...i na podjeljenom iskustvu Danas sam bila kod dr Sanje endometrijum 7,6 a bio je 7,3 malo spreta :) imam jedan od 16 mm jedam od 13 mm i jedan od 10,5 opet u nedelju....kaze da zbog mojih godina trebalo bi to malo bolje ali sta je tu je..rastu ali malo sporije
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 31.5.2014 7:29:04
ringer
Taša ananas ti je odličan i bezalkoholno pivo ako podnosiš,čaša dnevno. MJD iskoristi ljeto za odmor i koristi taj recept sa smokvama pa da se družimo u septembru. Pozdrav svima
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 31.5.2014 11:32:42
smarija
Ne stigoh ranije pisati bila samo opet malo u bonici i juce tek izasla. Toncice hvala ti na lijepim rijecima i zeljama jeste i kod mene konacno nesto pozitivno,dosta dugo sam cutila i nisam ni psla o tome cisto poucena prethodnim postupcima i dogadjajima.Citala sam i pratila sve ali se nisam usudila nista pisati,vidim kod tebe tece sve kako treba,izuzev malih trzavica koje su izgleda neminovne kod svih trudnica,ali najbitnije je da je sve dobro. Reci mi molim te da li si mozda uocila negdje oko 17-18 nedelje trudnoce da ti grudi nisu nesto nabrekle,previse bolne i da vene nisu toliko izrazene po njima.Ja sam jutros primjetila da nema tih vena toliko grudi su mi manje napete i malo su bolne,pa sam se nesto malo zabrinula.Da napomenem nadanas sam punih 18 nedelja.
Majusa cestitam na od srca i neka ti sve prodje skolski.I samo da vidim jesam li ja ono bila u pravu ,i da da ostaje ono obecanje dato Toncici i meni
< Poruku je uredio smarija -- 31.5.2014 11:34:47 >
ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot MM ''''''''78.g. Normospermia 1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0 1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0 4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 31.5.2014 14:40:17
toncica
smarija draga moja dobro nam dosla nazad . Vidim ja tebe nema . Skoro sve zenice koje ostanu trudne odu sa teme . Ja nemogu i necu . Ova je tema meni pomogla i sve moje saborke koje su bile tu dok sam se borila za svoju mrvicu a i sada me podrzavaju i nove i stare . Dugujem im svima jedno veliko hvala . Naravno i ja sam tu za sve njih da ih podrzim iz dubine svoje duse jer znam kako se osjecaju . Makar na ovakav nacin da im se oduzim . I ja sam draga moja bila u bolnici 7 dana . Odvojila mi se posteljica malo na jednom mjestu , ali sad je ok . Sto se tice grudi mene su u prvih tri mjeseca vise boljele nego sada . A i kod mene je isto tako . I kod mene su se mozda prije mjesec dana pojavile izrazenije vene, a i nisu nesto posebno nabrekle . Jesu , ali nije bas neka drasticna promjena . Nebrini nista sve je to normalno . Bitno je da je bebica uredu i da ste obadvoje sad dobro . Moraju nas makar neke male trzavice snaci , kao da nam nije bilo dosta godinama , ali etoo sve za nase mrvice . Ja sam danas 26+4 . Ljubimo vas oboje ja i moja mrvica
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 31.5.2014 15:09:05
smarija
Ma i ja mislim da ce sve biti ok,nezelim drugacije ni da razmisljam,jeste da uvijek nesto iskoci nenadano pa se malo prepadnem al dobro.Meni je za ovih 18 nedelja vec treci put da sam u bolnici,kod kuce ne mogu biti ni pun mjesec da ne zaglavim u bolnici.Ali dobro sve se da izdrzati samo da bebac bude ok.Prvo sam zbog hipera odmah ponpovratku iz Maribora morala u bolnicu i bila 40 dana,dodjem kuci nakon 18 dana prokrvarim pa hajde nazad,i sad olpet nakon 24 dana nadju mi bakteriju i ponovo bolnica.Bukvalno sam pola prelezala u bolnici a pola kuci za ovih 18 nedelja
ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot MM ''''''''78.g. Normospermia 1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0 1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0 4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 1.6.2014 13:26:47
toncica
Drage moje trudilice i trudnice zelim vam svu srecu ovog svijeta u ovom mjesecu junu . Svim trudilicama i zenicama koje su trenutno u postupku puno srece i da sto prije ugledate sve do jedne . Sve ste to zasluzile . Mojim dragim trudnicama da im trudnoce proteknu lako bez ikakvih problema . Da svoju trudnocu iznesu do kraja . Sve vas volimo i ljubimo ja i moja mrvica 180864.html] [/url]
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 1.6.2014 17:35:35
toncica
tasa83 sretno mila moja na aspiraciji . Zelim ti sto vise zrelih jajnih celija . . Za endometrijum ti je dobar ananas , bezalkoholno pivo , cvekla , banane i brazilski orascic 2-3 dnevno . Eva jesi li ozdravila ? Mozda Jednog Dana hvala ti mila na lijepim rijecima . I vi ste sve ovde divne i nikad necu zaboraviti podrsku svih ovih mojih saborki . Neizmjerno sam vam zahvalna na tome . Smarija kako si mila grebucka li bebica ? Uusa draga nasa trudnice javi nam se .sve ostale