no idea
|
Drage cure, ja sam ovdje nova tj. prvi put pišem, ali vas pratim već skoro dvije godine, koliko sam i pacijentica ordinacije MedicoS. Ja sam tek sad u stimulaciji za prvu inseminaciju, tj. na klomifenu i menopuru, pa ćemo vidjeti da li će išta biti od toga...Dr Brankica je moja dr, i ona je rekla da ćemo pokušati jednom IUI, a ako ne uspije, u decembru idem na vto. Do sada smo pokušavali prirodno, bez ikakvih stimulacija. Inače, i ja i mm imamo po 37 god., moji hormoni su ok, njegov spermiogram na granici (20 miliona, bez morfoloških problema, ali bez progresivno pokretnih ), meni su prošle godine histeroskopski odstranili polip, koji je stvarao probleme sa užasno bolnim,obilnim i neredovnim menstruacijama, a od operacije sam super- ništa me ne boli,normalne je količine i redovna gotovo u dan. ( By the way, dr B. mi je prva i jedina otkrila taj polip, svi doktori ranije su me ubjeđivali da je to PCOS, valjda zbog moje kilaže i maljavosti, a ona je rekla da su moji jajnici skroz čisti, da je polip problem, što se ispostavilo tačno, zato imam povjerenja u nju). Brisevi su nam svi ok. Jedino hsg nisam radila, ali dr pretpostavlja da je i to ok. Eto, to sam ja! Izvinite na dužini posta, ali htjela sam da se predstavim, i još bih htjela da svima vama pružim podršku i poželim sreću! Čujemo se redovno od sada, jer baš i nemam nekog bliskog ko bi razumio sve ovo, a znam da vi razumijete!
|