|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Torte
29.5.2012 13:53:29   
damma
seka87 ti si pravi majstor user posted image
Mom starijem djecaku je uskoro rodjendan. Njegova zelja sto se tice torte je bomba al s cokoladom, pa sam mislila napravit neku kombinaciju filova i kora.
Ako ima neko recept slican toj zelji ili ideju, nek se ocituje.

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1276
   RE: Torte
29.5.2012 13:56:28   
Hanady RR
damma kore iz recepta bombi

a krema žumnac na pari sa čokoladom i šećerom u prahu, u to puter i lješnnjake, orahe po želji...ili podjeli smjeu pa u jednu plazmu u drugu orahe...maži kombinovanouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1277
   RE: Torte
29.5.2012 14:11:55   
damma

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

damma kore iz recepta bombi

a krema žumnac na pari sa čokoladom i šećerom u prahu, u to puter i lješnnjake, orahe po želji...ili podjeli smjeu pa u jednu plazmu u drugu orahe...maži kombinovanouser posted image


i mislila sam nesto na taj nacin. gledala sam onaj recept sto si postavila za cokoladni rolat, dade mi ideju. a danas cu da pravim onaj tvoj rolat, pa cu izvuc iz tog. inace volim filove sa zumanjcima i cokoladom.

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1278
   RE: Torte
31.5.2012 8:04:23   
seka87
hvala vam, drago mi je da vam se svidjaju!!!!!

evo jos jedna

user posted image


_____________________________

nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm

prvi zubic dobila sa 8 mjeseci

prohodala sa 10mj i 20dana

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1279
   RE: Torte
6.6.2012 13:54:16   
damma
Blizi mi se rodjendan djecaku, pa se dvoumim izmedju dvije torte, milka torta od milenium i teodora od dush. Imala sam u planu i greta mozda al sam suzila na ove dvije. Sta mislite koju vise vole djeca?

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu seka87)
Neposredna veza do poruke: 1280
   RE: Torte
10.6.2012 11:18:43   
madam x
Palatschinken, koliko jaja-ili žumanaca ide u fil od one carske torte, ja sebi kopirala tvoj recept i sad čitam, ne pišu jaja nikako a u objašnjenju postupka se spominju jaja.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1281
   RE: Torte
10.6.2012 11:23:14   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: zinanina

Palatschinken, koliko jaja-ili žumanaca ide u fil od one carske torte, ja sebi kopirala tvoj recept i sad čitam, ne pišu jaja nikako a u objašnjenju postupka se spominju jaja.

korigovala je kasnije recept 5 ide :)

IZVORNA PORUKA: palachinken

do mene je :)
5 jaja

Evo recept ponovo, s jajima :)
Onaj gore ako mogu moderatori. nek izbrisu, da ne bude zabune

CARSKA TORTA    (ČOKOLADA)

                       Sastojci:
Tijesto:
8 jaja
180 gr šećera
100 gr mljevenih oraha + 80 gr brašna, pola praška za pecivo
30 gr kakao praha

Fil:
5 jaja
220 gr šećera
220 gr čokolade za kuhanje
220 gr margarina
1 zamrznuta narandža (može i bez nje)

Glazura:
100 gr čokolade za kuhanje, malo vode, šećera i margarina
(Zagrijavati dok se čokolada ne istopi)
1 kesica šlag pjene

                    Izrada:

KORA:
Ulupati bjelanca, dodavati šećer, zatim 1 po 1 žumance.
Izmješati orahe, brašno, prašak za pecivo i kakao, pa postepeno dodavati u šato.
Tepsiju obložiti masnim papirom, istresti tijesto i peći u zagrijanoj rerni na umjerenoj temperaturi dok se rub kore ne počne odvajati od tepsije.
Ohlađenu koru izrezati na 3 dijela.

FIL:
Umutiti jaja i šećer u gust šato.
Kuhati u šerpi na pari dok se fil ne zgusne.                                                            
Ubaciti čokoladu izlomljenu na komadiće i miješati dok se čokolada ne istopi.
U ohlađen fil umiješati margarin i izrendanu zamrznutu narandžu.
Kore malo navlažiti prokuhanom i ohlađenom vodom sa šećerom uz dodatak malo ruma ili soka od narandže.
Filovati kore i okolo.
Preliti ohlađenom glazurom, a kad se glazura stvrdne, ukrasiti šlagom.





_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1282
   RE: Torte
10.6.2012 11:33:01   
madam x
Hvala user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1283
   [Obrisana poruka]
13.6.2012 14:20:06   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 1284
   RE: Torte
13.6.2012 14:24:44   
Hanady RR
Iman evo ti dva posta iznad...
palachinken je nakon što je napisla receprt shavtila d anije stavil jaja za kremu 5 ide :)
evo uznad ja sma našla to radila po korigovanom a i zinanini sma precopirala tačan recept

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1285
   [Obrisana poruka]
13.6.2012 14:25:54   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1286
   RE: Torte
13.6.2012 14:30:32   
Hanady RR
da....
kora 8
krema 5

meni je super narasla kora pa sma rezala na tri i prekrila fondantom...nije bav bila vioka previše la nije ni premalo...
u principu moglo bi s ejoš od trećine mjere uraditi još jedna kora da bude efektija torta

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1287
   RE: Torte
13.6.2012 14:37:19   
palachinken
Evo hanady sve rekla, a ja napominjem da bi se za fondan trebala raditi makar 1 i po mjera ili još bolje, dupla mjera pa smjesu za koru popoloviti, peći na dva puta, a onda svaki od tih dijelova rezati na dva, da se dobiju 4 fine kore.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1288
   RE: Torte
13.6.2012 14:39:02   
Hanady RR
evo moje palachinko sa orginalnom mjerom
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3622799000927&set=a.3622751319735.2150076.1002520942&type=3&theater
nije ni niska tako...
još jedna ovako tanka kora ja mislim bila bi ok...
user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1289
   [Obrisana poruka]
13.6.2012 14:41:10   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1290
   RE: Torte
13.6.2012 14:44:03   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ma taman je ona Hanadyuser posted image

Nego, na koliko stepeni da je pečem....ja inače za kore koristim 180 step, kontam biće dovoljno?


i ja sam na 180 pekla...
treba joj malo duže samo malo jer raste pa da s eunutra isuši u donsu na one tanje kroe...jer baš mašallah izaže visoka ko torten pleh ( bar moj)user posted image

a i jest ti ova taman...
dosta joj tri koreuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1291
   [Obrisana poruka]
13.6.2012 14:44:35   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1292
   RE: Torte
13.6.2012 14:46:54   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

evo moje palachinko sa orginalnom mjerom
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3622799000927&set_=a.3622751319735.2150076.1002520942&type=3&theater
nije ni niska tako...
još jedna ovako tanka kora ja mislim bila bi ok...
user posted image

Pa jest, taman je! Ja se navadila raditi one turbo visoke user posted image
I da, jaja obavezno sa sobne temperature :) S korom treba ko sa ljubavnicom user posted image pažljivo, da ne stoji dugo, da se ne treska jako, da se rerna ne otvara user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 13.6.2012 14:53:54 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1293
   RE: Torte
13.6.2012 14:48:50   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

evo moje palachinko sa orginalnom mjerom
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3622799000927&set=a.3622751319735.2150076.1002520942&type=3&theater
nije ni niska tako...
još jedna ovako tanka kora ja mislim bila bi ok...
user posted image

Pa jest, taman je! Ja se navadila raditi one turbo visoke user posted image


one jsu efektnije nema govora...
al eto ja sma kad izađe onako ocjenila za ovu potrebu da mi je dovoljna i za broj gostiju i somišljeni izgled...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1294
   RE: Torte
16.6.2012 21:53:48   
Hanady RR
pomoć
ova torta bingo
http://www.coolinarika.com/recept/761956/
jeli na sve kako ide ispečeme još jednu koru pa prekrijem butter kremom i preko fondant...

zahoooooo...pomagaj...
i jel valja u kalup 28 ona...jel lijepo visokauser posted image

i jel može na nju ista malo manja...

da od nje fondatam dvorac...
zaho, bebacha i palachinken u vas se uzdamuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1295
   RE: Torte
16.6.2012 22:38:51   
Honey3
Hanady ja ne stavljam piskote,nego jos jednu koru umjesto piskota,a okolo ide zuti fil iz kreme svakako,ja preko njeg stavim fondant,a mozes ti i preko zutog fila puter kremu,kako zelisuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1296
   RE: Torte
16.6.2012 22:46:01   
Honey3
ja sam pravila u kalupu 26 i bude dobro visoka,ima nje fino i za kalup 28user posted image
a ja kad sam pravila onu na sprat za mladence,bila mi je bingo,tako da moze izdrzati spratuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1297
   RE: Torte
16.6.2012 22:53:43   
Hanady RR
zako ti si ginagt moj...
pa sve mi odgovore dadeuser posted image user posted image user posted image

nego još jedno pitanjce...šta ti misliš bil valjalo da je ja ostavim kakav jeste...znači i te piškote...pa žuat krema pa ispečem još koru jednu pa sve lijepo butter kremom okolo sredim...bil mi bila čvsta i tako il bi kora do piškota msetala...user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1298
   RE: Torte
16.6.2012 22:58:25   
Honey3
mislim da bi ti onda falilo malo jos kreme,mozda da umjesto puter kreme napravis neku dobru kremu,pa preko fondant,ali bi ti onda torta bila ko brdouser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1299
   RE: Torte
16.6.2012 23:02:53   
Honey3
ako se bojis da ce ti biti niska,samo u koru ubacis jos po jedno jaje,i ostale namirnice pojacas,jer sam ja tako pravila koru u onaj cetvrtasti pleh,i imala torta super visinu,ima nje dovoljno,ne briniuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Teta za ciscenje
salmy

Cistite li Vi stan ili imate tetu koja to redovno radi?

ja - naravno (81%)

teta (4%)

sedmicno to radimo ja i MM (15%)


Broj svih glasova: 106

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *