anidla -> RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? (23.1.2012 10:17:34)
|
uh...trema me puca...kako sve to..... stari godisnji cu koristiti zadnju sedmicu aprila, tad i mm ima proljetni raspust....znaci nekih 10-tak dana imamo fore..... sad moram ici traziti predracune.... nasla sam majstore za vodovodne instalacije ( ljudi se vise ne bave sa stanovima) ali direktor firme je dobar sa sveki pa ce to za nas uraditi....oni su radili sve vece trzne centre, tipa Mercator...kontam da ce bar to biti uredno..... sto se tice pregrade izmedju kuhinje i buduce sobice, necu stavljati nikakav zid pa da mi kuhinja izgleda kao tunel..-.-nego sam mislila jedan dio staviti fiksnu pregradu od mlijecnog stakla a izmedju tih kocki od mlijecnog stakla ce biti smedje drvo....takva ista klizna vrata....posto mi je suncana strana da ipak dopire svjetlost u kuhinju. ponudu smo dobili za stolariju,tj.prozore preko citavog balkona.....sa vanjskim roletnama....pristali smo na cijenu (jer je isto preko poznanika), pa nam je maksimalno snizio.... mene brine moj namjestaj, koji je nov, i bojim se da ce se sve unistiti od busenja.....kako ga zastititi? najlonima? bas smo radili naopako,ali eto, drugacije se nije moglo..... Pitanje: mislila sam masinu za ves izbaciti u americki plakar(zid nam dijeli americki i kupatilo) da dobijem na prostoru....mislila sam i bojler ubaciti vise masine za ves takodjer u plakaru....da li je to izvodivo? o tome sam prije jos razmisljala pa smo stavili plocice podne u plakaru. ako neko ima kakve preporuke gdje traziti elemente (ormaric, lavabo, kadu,solju i plocice) da je kvalitetno a ne preskupo neka pise plssss..... sva sam se sad zapetljala u ovom postu, sta ce tek biti kad krenemo u akciju :))
|
|
|
|