Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Koliko vremena ste rađale? 25.10.2009 15:58:00
seka87
vodenjak mi puo u 16h u bolmicu primljena u 15.30 bila otvorena 4-5 prstiju u 20h bila otvorena 7 prstiju i ukljucili mi kont. u 21.30h bia otvorena 10prstiju i premijestili me na stol za poradjanje i u 21.40h rodilo se nase malo zlato
RE: Koliko vremena ste rađale? 25.10.2009 16:25:14
n1kky
vodenjakm i pukao u ponoc, u bolnicu otisla u pola 5 ujutro, dok su papire zavrsili, dokt me pregledao, otvorena 6 prstiju...u salu usla u 5 sati...Laru rodila u 5 i 20...
RE: Koliko vremena ste rađale? 25.10.2009 16:38:29
_melina_
u 13h stogla u bolnicu otvorena 2,3 prsta...i sve trudove prespavala do 18h... predisala trudove do 20h i u 20h:10 min bila u sali u 20:14 rodila sveog dečkića... znaci porod je trajao samo 4 minute i takav porod bi svima poželjela... i trudnocu naravno...
RE: Koliko vremena ste rađale? 25.10.2009 16:57:38
MELLI
Prva beba: Sedam dana nakon termina hospitalizirana,idućih sedam dana primila dva gela i dvije boce dripa -otvorila se 1prst ,doktor se "ibretio" i rekao mi da u svojoj karijeri nije imao ovakav slučaj . Kako se više nije smjelo čekati predložen je carski rez ,međutim, u 7h dobijem bolove na 7 minuta,pregled,otvorena 2 i po prsta . Odrade mi pripremu i ponovo na sto,pregled, otvorena 8 prstiju Uključe mi drip i beba se rodi u 9:45h
Znači od prvog bola do poroda 2h i 45m
Druga beba:
Ponovo sedam dana nakon termina hospitalizirana,ponovo se predlaže gel, iako ja odbijam objašnjavajući prethodni porod Puštaju me još jedan dan. To veče rade mi ctg u 20:00h,nema bolova,kontrakcija... U 20:30h počnu da me rasturaju bolovi,sestra ne vjeruje,jer sam tek sišla sa ctg-a Dolazi doktor i onako mrzovoljan što ga prekidam,a tek me pola sata prije toga pregledao,ponovo me pregleda, konstatuje otvorena 8 prstiju
Pravac sala.Do stola sam se širom otvorila -ko prozor 21:00 rađam svog princa
RE: Koliko vremena ste rađale? 25.10.2009 17:08:48
R&T@
Prva beba: Pucanje vodenjaka u 3 ujutro, dan prije termina, bez bola. U bolnici mi stavili tabletu, ne gel u 10. Još nema bola. Otvorena 2 prsta. U 13.00 osjetila prvi bol pri dnu leđa. Šetala po hodniku do 16 sati, povremen bol, ništa strašno. Na stolu bila do 17.45, kad je bebara izašla. Druga cura: Sedam dana nakon termina stavili mi gel u 10.30 ujutro, bila skroz zatvorena. Tad počeli bolovi. Rodila u 15. Drugi put puno jači bol, sigurno zbog gela. Savjet:Pokušajte izbjeci gel ako nije neophodan. Sretno, trudnice moje!
RE: Koliko vremena ste rađale? 25.10.2009 17:34:12
lilix
Porod izazvan, ujutro malo prije 8 uključena indukcija, porodila se u 14:55, bolovi strašni, al sve je prošlo onog momenta kad sam ugledala svog malog mišura....... Ko ne mora na izazvan porod nek ga izbjegne koliko god je to moguće
RE: Koliko vremena ste rađale? 25.10.2009 17:41:46
Dida79
Prvi me maleni bas namucio pukao mi vodenjak negdje oko 12 na vece i poceli lagani bolovi koji su vremenom bili sve jaci i tako sve cijeli dan a porodila sam se tek u 7 navece isjekli me zivu nisam mogla sjesti naredni mjesec.Katastofa ziva A ovaj mladji se je rodio na carski ma nista lakse i kad bi se odlucila na trece dijete ja bi opet carski
< Poruku je uredio Dida79 -- 25.10.2009 17:42:12 >
RE: Koliko vremena ste rađale? 25.10.2009 17:44:09
teacher75
Zavisi sta podrazumijevas pod radjanjem:) blagi trudovi su trajali nekih 8-9 sati, zatim jaki trudovi nekih sat i po, i sam porod nekih 10 minuta + sivanje. sve ukupno nekih 10 sati. imala sam srecu jer sam prvorotk a jako sam se brzo otvorila bez ikakve indukcije, sve prirodno. za 3 sata sam se otvorila od 2 prsta do maximuma za porod:)) zelim svima da imaju takvu srecu:))