Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Meni je poceo curkati vodenjak u 4h ujutro 04.10...., javila sam se na kliniku i stavili su me na lezanje....curkao je citav dan i noc uz kontrakcije koje su se skracivale...05.10 dali su mi drip i rodila sam princezu za 20 minuta u 20 do 11h.
Prvi trudići počeli u petak, otvorena bila 1 cm. U subotu ujutru, trudići na 5 min, otvorena 1 cm U nedjelju, trudovi, malo jači, otovrena 1 cm. U nedjelju rano ujutru, probijanje vodenjaka, par sati kasnije, otvorena 1 cm Par sati kasnije-drip Par sati kasnije-pravi trudovi 13 sati ležala na lijevom boku. Tiskala 15 minuta, nije ništa boljelo, malac izletio ko metak. Rodila u 4 popodne. Pita sestra:" Možete li hodati do svog kreveta?" -Mogu i plesati, ako treba!
prvi put na cr nije beba bila okrenuta,drugi put otisla u 23 h u bolnicu i samo setala po bolnici sa mm do 2 30h i beba navalila da izade i brzo na sto i za 10 min.beba tu.treci put otisla u 9 h i u 11 i 10h beba se rodila i to samo bila neka mlada babica koja se obucava,jer je bio praznik tako da je babica bila pored mene i iznenadila se kad je vidjela beba na stolu i tako otrcala po doktoricu i kaze da to jos nikad nije vidjela ha,ha
hmm... otisla sam oko 5-6 predvece... poslala me babica da idem jer sam imala visok pritisak, bjelancevina u mokraci i otekla puno... Bolovi su mi poceli tu noc malo iza ponoci... ja racunam da sam se poradjala 4,5 sata... jer ovo ostalo i nako nisam nista osjecala a oni su mi pokrenuli porod.
Evo i ja da se javim na ovu temu.Trudovi poceli oko 13:30,nista strasno,oko 15:30 bili na svako pet minuta,u bolnicu otisla u 17:30,a u 17:45 mi prsnuli vodenjak i bila otvorena 7 prstiju,a rodila u 19.10,super sve
Bolovi me probudili u 4 i 30,kod kuce trpila do 7 i 30,potom otisla u bolnicu,bila 9 cm otvorena porodila se u 8 i 30.Sve ukupno cetiri sata od prvog truda.
otisla 10.7.u 6.30h ujutro. konstantno imala bolove,JAKE ali lazne. porodila se 11.7.u 3.40h. znaci skoro pa 24 sata
Nisi jedina ima nas , ja sam sve žene ispratila i gledala sve porođaje dok se napokon nisam porodila. Ne ponovilo se. Ne znam hoću li imati hrabrosti roditi drugo dijete.
Mene su primili u 17 sati iako je nesta curilo cijeli dan kazu nije to ono pravonista nije bolilo legli me nista strasno.Oko 20 sati poceli malo jaci al opet nista strasno.Oko 22 poceli ludacki bolovi zahvaljujuci svom dr.Puzicu koji se pojavio niodkud i nakraju porod u 23i30. Isto tako je bilo i sa prvim par sati bolova ali su se mogli trpiti,mislim sat pred porod da su bili oni pravi ludacli.....
prva trudnoća - primljena u ponoć 26.04. porodila se u 2 i 40 min... najljepši osjećaj u mom životu (vrlo kratak i fini porod- bolan al prezivjela sam ) druga trudnoća - primljena 28.04. oko 22h porodila se u 01 i 30 min 29.04.
ne znam da li postoje jači i najmanje opisivi osjećaji nego kad dobijete bebu! ja ga ne znam opisati jer mislim da za to jos nije izmišljena riječ