Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam se sa prvom trudnoćom napatila od5popodne do ujutro do9 na kraju carski nisam se mogla otvoriti a druga je bila odma carski a ti što si na carski
Prokrvarila u 2 h po noći,ali vratila se u krevet i osluškivala. Došla u bolnicu oko 8 h, oni me htjeli vratiti jer bolovi nisu bili jaki. Dr.me tada pogledala i rekla da sam već 4cm otvorena. Rodila u 14.10. Trudovi mi bili pravo podnošljivi, nijednom nisam vrisnula.Malo duže bila u rađaoni, jer je povelik, 4600g, 57 cm. Od prvog truda do izlaska bebe cca.12h.
u petak ujutru bila na pregledu(4 dana presla termin)doktorica me vratila kuci,posla osjecat bolove.boli su podnosnjivi i jako nepravilni.tek oko 21 su postali jaci.u 23:30 otisla u porodiliste,bolovi sve jaci.u 8 ujutru bila na stlu a u 11 se porodila.sve u svemu nekih 15-16 sati jaki bolova
Bolovi počeli u 21h-pregledali me, jer sam bila već u bolnici pošto sam prešla termin, 1cm otvorena. Pojačavali se i do jutra bili na svakih 7-8 minuta. Tad me opet pregledali i poslali u rađaonu. U rađaonu ušla u 9h, priključili mi indukciju u 9.30 i porodila se tek u 16.40. Znači sve ukupno nekih 20 sati dobrih bolova
Prvi porod : zabolilo me ujutro u 5 h porodila se u 11i45 ma stolu bila 40 min. Drugi porod:otisla na redovni pregled i otvorena 4 prsta uputnica na porodjajno gore dosla u14i30h i tad me pocelo bolit-porodila se u 15i 45h svakom bi pozelila ovakav porod kao sto je bio ovaj drugi a prvi je bio prilicno kratak al neponovilo se....jedva glavu zivu izvukli i ja moj haris
plodna voda krenula u 4h ujutro (kazem krenula jer je pomalo curila ), a porodila sam se u 16,43h popodne. Od pravih bolova pa do poroda je trajalo 7 sati.
RE: Koliko vremena ste rađale? 29.10.2008 13:48:16
Okarica
IZVORNA PORUKA: mama alma
e bogami ako računate od prve kontrakcije onda dva dana i dvije noći, ali to nije pravilno, mislim da se to treba računati kada navale pravi bolovi, oni svake sekunde, a te sam dobila kada su mi uključili infuziju i injekciju.
Ovako je i kod mene bilo. Nakon što su mi uključili infuziju, trpila sam bolove nekiih sat vremena i onda su me odveli u salu gdje sam rodila u roku od 5 min. Onda su me šili isto toliko. U sali sam super prošla, ali do sale patnja dva dana i dvije noći. Nakon toga ujutro oko 6h pukao vodenjak, spontano, a infuziju mi uključili tek oko 11h. U salu otišla u 12:10 h a rodila u 12:15 h.
RE: Koliko vremena ste rađale? 10.11.2008 23:55:13
amrab
Treći porod sve se iznenađujuće brzo završilo.U rađaonu ušla u 14:00,a porodila se 14:20,prije toga nisam imala skoro nikakve bolove.Uistinu nisam mogla vjerovati da sam tako prošla.Bez infuzije,dripa i ostalog,sasvim prirodno.
RE: Koliko vremena ste rađale? 11.11.2008 10:45:21
ziki
Lagani bolovi počeli oko 2:30, u bolnicu otišla oko 6:30 sa bolovima na 5 min bila otvorena 2,5 cm, na sto me stavili oko13:30 uključili indukciju jer nisam imala napona a bila skroz otvorena a Tarik se rodio u 14:20.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Koliko vremena ste rađale? 24.11.2008 22:21:57
MamaPutaTri
Ja sam sa prvim djetetom 16 sati, i to indukovani, a ono zadnje izbacivanje 2 sata. Drugi put takodje indukovano ali u odnosu na prvi put kad je bilo sedmicu dana poslije termina, drugi put dvije sedmice prije termina zbog preklamsije.
Pisala sam da je prvi porod trajao 3h i 14min,a drugi je trajao 4h od probijanja vodenjaka (naravno i ovu sam prenijela i nikakvih bolova prije toga nisam imala ) a vjerovatno bi rodila i prije da sam se kretala,ali nisam imala snage nego sam samo lezala u krevetu.Probili mi vodenjak u 18:30 a ja rodila u 22:29.Zavrsna faza tj. "izgon" je trajao svega 20min.Puno je lakse kad znas sta trebas raditi.Kao prvorotka i nisam bas znala