Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam prve bolove osjetila u 22h, u bolnicu dosla u 1h. rodila djevojcicu 3kg i 50 cm u 4h 15 min. U sali bila 15 min. Hvala Bogu sve dobro proslo. Nadam se da ce tako biti i sa ovom drugom
Svaka cast Enisa e to je brzi porod ,da znam da ce mi tako biti i ja bi sutra opet.
E ni ja još ne mogu da vjerujem a Saru rađala 13,5h uz drip Malo off topic, negdje sam čitala da si pisala da si je kćerku teško rodila jer si trenirala nešto. I ja sam gimnastiku 4 god. i isto bila "zabetonirana" al eto ovaj mali izletio za čas
Drugi porod - od početka pravih bolova do rađanja - 1h i 15 min.
Zaboravih ovdje napisati da sam od toga 30 min provela u autu , pregledi i ostale zeze 35 min. tako kad sve zbrojim nekako sam samo 10 min. bila svjesna "bolova" hehehehe.
Prvo dijete sam radjala sveukupno 10 sati i 20 minuta od cega je 10 sati proteklo u iscekivanju pocetka djelovanja neke vaginalete koja je trebala da isprovocira porod, a sam porod znaci bolovi i naponi su trajali 20 minuta... Moram napomenuti da su bolovi u stvari bila samo dva bola, dva napona i to je to... Princeza je rodjena
Moj porod je trajao nekih 7 sati od 8.30 pa do 15.45 od toga nisu sve bili jaki bolovi bas ono neizdrzljivo trajalo je od 12.00 do poroda 15.45 kako je prva bebica kazu nije strasno ali zamene je bilo film strave i uzasa hahahahha sa drugim cemo ipak sacekati!!!
Cao,evo moju pricu.Bila sam 3 dan u 9 mjesecu(znaci na pocetku).Citavi dan nesto zaangazovana.Popodne blaga sukrvica-ne obracam paznju,uvece setnja od 23h do 2.00.Dosla kuci i nikako da zaspim.Stalno sam isla u wc kao da imam klizmu,i svaki put sve jaca krv.U 3.30h,na nagovor MM i svekrvu otisla u bolnici bez ikakvih bolova.Rekli su da ce samo pregled, a oni da sacekaju.Pri pregledu dr ustanovio da se dete radza,pa pukao vodenjak.dva puta sam dala napon i moj decak je dosao na svet 3.55, 2950g-49cm.
Drugi porod- 7,5 sati, od toga jaki bolovi 1,5 Treci- isto kao i drugi, samo sam se mnogo teze porodila (bila 2x omotana pupcanica oko vrata, pa se beba nije spustila, i ja nisam dobila napone)
Sve u svemu, sa svakim slj. djetetom, bolovi su podnosljiviji, samo ako nema nekih komplikacija...
1,5 sat... Ali jos ga nisam zaboravila, a bilo je prije 3 i po mjeseca :):):) Kad citam gore ove mame koje su radjale satima i danima...pa jos odlucile i drugo dijete.... svaka vam cast :):):) Ja sam prosla super, sad to znam...a ni inace nisam nesto penjkava, ono da kukam za sve.... ali taj bol (kad su ukljucili infuziju) nikada necu zaborraviti.... Ono prije ne racunam uopce....samo tih sat i po infuzije i 5 minuta u sali :):):) Kazu zaboravis odmah cim izadje bebea....aha malo sutra
Brzi porodi Bogu hvala, MM naravno prisustvovao kod oba poroda i tako sam brzo zaboravila da palniram i III kolacica!!!!
Imam prijateljicu koja je izasla s casa ( radi u skoli ) jer je dobila bolove, a djeca radila kontrolni i jedva je dogurala do bolnice, umalo se u autu nije porodila. U bolnici je porodila babica jer dr nije stigao. Samo je uspjela skinuti hlace i gace, naravno! Kaze dr ne pamti takav slucaj u svojoj praksi. A to joj je drugi porod u 37.godini! Carica prava!