_Brown_Lady_
|
Unaprijed se izvinjavam što ću napisati malo više, ali moram podrobno da objasnim, možda je neka od vas imala slična iskustva, pa da mi pomogne, ili bar malo utješi! Ovo mi je prva trudnoća, za koju sam se trudila više nego uobičajeno. Rađena su mi četiri laparoskopska zahvata na maternici i jajnicima, izcrpili su me i i izmrcvarili maximalno (otklonili navodne prepreke na maternici, ciste, pročistili jajnike). Onda su mi rekli da su uradili sve što su mogli, da je na nama da se trudimo da čim pre zanesem. I trudili smo se godinu dana - ništa! Onda sam od sestre dobila neki recept (koji btw moraš sam pripraviti), navodno jedna gospodja nije mogla ostati u drugom stanju 8 godina, nakon što je to popila je postala mama. Inače sam skeptik u životu, tako sam i to prihvatila, ali eto pošto sam se toliko trudila, neće biti na odmet da pokušam i s tim. Drugi mjesec od početka konzumiranja te terapije mi je ciklus kasnijo 6-8 dana, ali se nisam baš nešto pretjerao veselila, to je bila uobičajena stvar kod mene. Onda mi se pojavilo kao nesto malo roskasto na donjem vešu, mislila sam da je ciklus. To je trajalo 2-3 dana, onda je prestalo. To sam računala kao ciklus za taj mjesec. Sedmicu dana nakon toga me je u jutro probudila mučnina, grlila sam školjku nekih sat vremena, ali sam mislila da je do hrane ili do mog zeludca s kojim imam redovito problema. I sljedece jutro opet isto...tako naredno. Četvrti dan je muž došao kući sa testom za trudnoću u ruci. Kada sam ga uradila, došlo mi je slabo, mislim da sam na tren izgubila svijest. Valjda reakcija organizma što je napokon ugledalo taj +, nakon bezbroj -. Odmah sam se naručila na pregled, gdje su mi potvrdili trudnoću, ali ne i otkucaje srca jer je plod jos bio mali, 5 tjedana. Na naslednji pregled su me naručii tek za tri tjedna. Od tada je prošao već jedan. Eh, sada ono glavno. Počeo me boljeti stomak pre dva tri dana, u predjelu jajnika, oko pupka, a i zeludac me ubija ( boli me i muka mi je). Sinoc šok. Odem na wc, na toaletnom papiru ne znam kako da opišem, nešto kao mješavina roskasto svijetlo smeđe sluzi. Preko noci je curilo, istina ne obilno, ali dovoljno da smokri gaćice. Jutros više nije bilo roza nego samo smedje, odmah sam nazvala doktora, kaže to je normalno, ne sekirajte se, dođite za dva tjedna jer će tada biti plod dobro vidan i sve ćemo vam lijepo razložiti. Malo me umirio, dok nisam počela čitati po ovom internetu da je ta smeđa izlučevina mogući znak vanmaterične trudnoće, kao i bolovi u donjem dijelu trbuha. I da se to najčešće pojavljuje kod žena koje su imale operacije na jajnicima isl., a ja sam ih imala 3, te da je to teško otkriti u niskom stadiju trudnoće. Zvala sam ponovo doktora, čovjek mi maltane reče da sam dosadna, da to nije ništa. A meni sada već bol prelazi i na bubrege. Interesuje me da li se kod neke od vas dogodilo, ili se dogadja slično, ako neka ima iskustva oko toga neka nešto napiše, ja crkoh od straha, bojim se šta će biti za ta dva tjedna. Ili je nabolje da idem u neku privatnu kliniku na pregled? Ili ja previše brinem, ili doktora nije baš nešto posebno briga? Hvala!
|