emy24
|
drage moje,evo citam ove vase postove i u mnogo njih se i ja nalazim....ovo mi je treca trudnoca,imala sam jedan spontani,pa sam rodila sina stim da sam u trudnoci sa njim primala progesteron i pila dabroston,i sve je bilo u najboljem redu,rodila sam zdravog i zivog djecaka teskog 3600gr ,i eto nakon 4godine odlucimo se za drugu bebu,zadnja menustracija mi je bila 26.1,kupim test 26.2 i on pozitivan dodouse jest bila jedna crtica tamnija jedna svjetlija ali bile su dvije znaci pozitivan test na trudnocu...ja se super osjecala,malo me bolile grudi,ali sve je bilo podnosljivo,nisam htjela da idem doktoru makar dok ne uđem u drugi mjesec...9.marta ja ustanem kad na gacicama smeckast iscjedak...uhhh prepadnem se i odem u bolnicu Travnik,oni me prvo pregledaju ginekoloski i kazu da je najvjerovatnije spontani pobacaj ali da ce me poslati na uz,odem na uz nema ploda ali nalaz na trudnocu pozitivan,ja zbunjena krvarenje nije obilno kao prvi dan menustracije ali ja uplasena i zbunjena niko nista ne govori...ostave me u bolnici na promatranju pet dana,daju mi terapiju progesteron svaki drugi dan,i dabroston tablete svaki dan po jednu,krvarenje smanjuje u petak,i preko vikenda onako slabo vise smeckasto,u ponedeljak odem ponovo na uz,i kaze doktor ima nesto malo,i kaze sve dok je nalaz na trudnocu poz.to cemo nazivati trudnocom,a moze biti i samo zgrusana krv,ja se osjecam super mene nista ne boli...evo od juce krvarenja uopste nema,ja opet trebam u petak abd na kontrolu,nadam se da ce moja mrvica jos uvijek biti tu snazna i zdrava eh imam jos jedno pitanje posto su mi u bolnici davali dabroston,i propisali mi ga da ga kupim,a njega nema kupiti nigdje,ginekolog mi je rekao da kupim utrogestan i da pijem2x1,sad za sad sam ok...i nadam se da ce tako ostati...eh sad mene zanima dali je normalno da menustracija preskoci jedan mjeseci da prokrvarim a da je gravindex pozitivan