M kao Mama
|
Dogovorila se ja sa prijateljicama da vodimo djecu vani i požurim ja Lajlu da spremim, da se ja istuširam, a dobila, joj majko mila, uzmem dvoje gačica, jedne normalne i jedne kao bokserice da mi se uložak ne vidi, i u neko doba prošlo sat vidim ja nešto nije OK, ja zaboravila uložak staviti, majko moja, a jednom sam u školu otišla bez grudnjaka, sreća zima bila. A, sada malo na o likovima, iza mene haman 10 godina radnog staža, što reče jedna od vas ne znam da li nekog aznam sa faksa, iz škole, stare mahale, nove mahale, nekog starog društva, neke kafane, kroz posao i slično. I bila ja nešto poslom u KPZ-u Zenica i Sarajevo i kroz nekoliko dana, kažu meni sa ulaza treba te neki gospodin, ja kažem pustite ga, kad pred mene tip u plavom odjelu, meni se noge sasjekle, isto ono odjelo ko iz KPZ-a, ja ne znma šta me snađe, ja počela već plan smišljati, kad momak kaže, hej za dva dana nam je Muzička nova godina pa bih volio da dođeš, evo ti pozivnica,kad ja skonta onaj gitarista Almir Aka Hukelić, aj majko moja, da umrem,
|