idana1812 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - februar 2018. (1.2.2018 15:18:22)
|
IZVORNA PORUKA: ijaa moja M je bila 4400😂 ne pitajte kako je bilo prirodno je rodit I jja zbog nekih drugi situacija u zivotu sam nasla utjehu u hrani, suprotno od tebe i puno losije ....ali u zivotu je sve sa razlogom i tako treba prihvatati....da su stvari koje nam se desavaju najjbolje moguce za nas i nikako drugacije tim se vodim vec dugo godina inace ne znam gdje bi bila...Ja sam danas bas vrijedna bila taman prije nego sam zatrudnila nasla sam posao radim 5 sati sedmicno i jos jedan od 2 sata sedmicno, i to mi je rasporedjeno na radne dane ...to me je i pokrenulo malo...kuca me ubila bukvalno....tako da kad radim ti par sati super pocetak dana...malo drijemnem pa vecerica i super, makar nesto se desava! M mi slabo prica skroz i sad njezina svaka nova rijec nam je ko bingo to radost to skakanje, vi koje imate stariju djecu je li mozda nekoj dijete kasnije pocelo pricati! mada vidim da je M dosta zbunjena. Kuci pricamo nas, sad u vrtic krenula i vidim da sve vise hoce ponoviti i da se trudi ali mjesa njemacki i bosanski ali i eng...pa smo ukinuli maksimalno tehnologiju Pozdrav, ja sam nekada bila aktivna na ovom forumu i povremeno svratim i procitam. Za oko mi je zapeo tvoj post oko djeteta koje slabo prica. Ja imam djevojcicu rodjenu u oktobru 2010 godine, koja fakticki do sredine 2014 godine nije posteno pricala. Rodjena u Svedskoj, mi insistirali na bosanskom jeziku, nasi prijatelji vecinom pricali engleski. Dijete bilo totalno zbunjeno. Ja sam poluluda hodala i postavljala joj hiljadu nekih dijagnoza. Dijete potpuno tiho bilo, ali smo se sve razumjele. Tvoja prednost je da ona hoce da ponovi i na tome insistiraj. Pokusaj da ti ne pricas na njemackom s njom i ne ubacuj njemacke rijeci. Njima samo treba da sazriju. Moja kcerka kad je progovorila, to je bilo kao da si slavinu otvorio. Ali ja sam dosta citala price i pricala s njom. Samo se ne sikiraj. LP
|
|
|
|