almasa16 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - februar 2018. (3.2.2018 12:52:52)
|
Dobar dan drage trudnice. Bas mi je zao sto se tek sada javljam ali nisam imala priliku ranije. Prije svega beba se rodila 1.2. U 08:19,ziv je i zdrac. Ja sam dosla na kliniku ujutro, naravno zatvorena kao i do sada. U 12 mi apliciraju gel pocnu lagani trudovi kao jaci bolovi pred ciklus. Predisem ja to skoncentrisem se, nije nepodnosljivo bilo. Kako je vrijeme prolazilo kontrakcije se smanjivale meni nije jasno sto. Dodje doktor pokusa mi masazom isprovocirati otvaranje grlica ( ja tu umrem od bolova) 1 prst otvorena. U 17:00 apliciraju drugi gel krecu bas bas jake kontakcije ja po hodniku hodala koncentrisala se da disem, sve razmisljam krenuti ce samo hrabro. Vrijeme odmicalo kontrakcije na 3 minute uzas zivi. Nisu imali vise mjesta na patologiji u 00:00 spuste mene u porodajnu kao brzo cu ja. Ja dole doktor me pregleda opet prst dva otvorena. Ukljuce mi drip, ja se tresem na stolu kontrakcije na 2 minute punih osam sati. Dodje doktor probusi mi vodenjak, lije iz mene i krv i voda bolovi vristim. 4 zene se izmjenjale oko mene rodile ja se i dalje patim molim Boga da me uzme sebi. Od tih 8 sama u sali sam bila 7 sati i tako jaukala zapomagala. Vise ni vjezbe za trudnice nisu pomagale ni nista. Dodje doktor zavrsava mu se dezura ja molim da mr odvedu u salu, dovede on svog sefa onog grubog Arapa da me pogleda, gurnu on ruku ja nakon 16 sati kontakcija i 8 sati dripa 2 prsta otvorena. Kaze Arap hitno carski vodite je. Tako oni mene u salu ne mogu da mi daju anesteziju jer sam sve vrijeme u kontrakciji.jedva nekako.uspavali me.budim se na intenzivnoj, dolazr javljaju mi da je djecak dobro i da je zdrav prav. na intenzivnoj jedan dan, sad sam na porodjajnoj trebala bih sutra izaci. Nikad mi teze nije bilo i to na kraju ni za sta..mogla sam odmah na carski ne bih se ovoliko patila, dusu su mi uzeli. Da bol prodje kad vidite dijete je bar za mene laz najveca. Sreca je neopisiva ali bol ne prodje. Trebace mi jedan period da i psihicki i fizicki dodjem sebi ali eto hvala Bogu on je dobro a ja cu ozdraviti vremenom. Eto zene moje..
|
|
|
|