Anoniman -> RE: Ljubomora - kako da živim sa tim osjećajem (21.1.2017 13:42:01)
|
IZVORNA PORUKA: Alma_27 IZVORNA PORUKA: teacher75 Ja nikad u zivotu nisam bila ljubomorna ni u jednoj vezi pa ni u braku. Ne kontam taj osjecaj uopce. Budem ljubomorna samo na ljude sto puno putuju [sm=smiley36.gif] I ja im zavidim [sm=jezicek.gif] Nesto razmisljam o ovom sto je anonimna napisala... Ne mogu da se sjetim tog osjecaja, ali to je osjecaj kao i svaki drugi. Neka ga ako se vec javlja. Sta ces da uradis s njim? Je li on alarm za nesto drugo? Problem je vjerovatno kad postane destruktivan, a moze unistiti vezu ili brak. I mentalno zdravlje osobe. Anonimna je prepoznala probem i to je veeeeliki korak. Znam jednu koja sa 30 i kusur godina misli da je ljubomora slatka i da muskarci vole slatke, male goropadnice koje ce drugoj zeni oci iskopati zbog njega [sm=zmeden2.gif] Anonimna, zapitaj se ko je u tvojoj porodici tako ljubomoran. Od koga si vidjela takav obrazac ponasanja u vezi? Zasto si nesigurna? Volimo i mi svoje muzeve, ali nam se zivot ne vrti samo oko njih i njihovih sms poruka. Uostalom, ako hoce da te prevari, on ce to uraditi koje god mjere ti preuzela protiv toga. Ko kaze da mora biti s kolegicom? Sve se svede na to da li mu vjeruejs ili ne. I on tebi isto tako. Ljubomora kao osjecaj je ok, ali kao sto neko gore rece, ljubomorne ispade i ponasanje imaju curice od 16tak koje tek ulaze u neke veze. To je djetinjasto, a niko normalan ne zeli da bude u braku s djetinjastom osobom. Najbrzi nacn da ga otjeras je da umjesto zene budes dijete. A šta ako mu vjerujem, a on ipak laže..? Kod mene je destruktivan ovaj osjećaj. Ono kad ne možeš više.
|
|
|
|