bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (26.1.2017 18:04:07)
|
IZVORNA PORUKA: vesela_vrba Pozdrav svim trudnicama i mamama. Ja vas pratim vec unazad mjesec dana pa sam odlucila da se i sama pridruzim caskanju, ako me primate :) Imam 29 godina, iz Tuzle sam, u braku 5 i po godina, napokon smo u decembru ugledali dvije crtice. Sutra cemo imati punih 14 sedmica po UZ, po menstruaciji bi bilo 15. Bili smo na fetalnom, sve je uredu hvala Bogu, i kazu da misle da je djevojcica [sm=rozacrtici.gif] Nisu sigurni jer se beba nije htjela okrenuti, na kraju nam je okrenula ledja :) Termin je 21.07.2017. pa nas upisite. Mada ne znam da li ce nam doktor reći da je termin kasnije 7 dana, ovako ako sam dobro razumjela ovaj termin su racunali po zadnjoj menstruaciji. Bilo me bas strah, dugo smo čekali i nadali se i kada se konacno desila trudnoca bojala sam se i bila sva isprepadana, kako ćemo i da li ćemo uspjeti. Doktor je na pocetku odmah rekao da mirujem, propisao mi Duphaston. Malo, mrvicu sam mirnija jer smo sada usli u drugo tromjesecje ali straha jos ima. Obzirom na sve valjda je to normalno :) Mucnine nisu vise prisutne kao na pocetku, ali bude ih ponekad. Nisam se jos nista udebljala. Inače imam popriličan visak kg, od kako sam saznala da sam trudna smrsala sam 3,5 kg. Hranim se normalno, unosim voce pod obavezno, a ostalo raznovrsno i koliko mogu. Nisam povracala ni jednom mada mi je bilo bas lose nekih dana. Nadam se lijepom druzenju i da cemo sve sto lakse docekati svoje bebice [sm=smiley1.gif] Dobro nam dosla draga [sm=bravo.gif]cestitke na trudnoci i zelim ti do kraja skolsku trudnocu i sto laksi porod aBd :) naravno da nam se mozes pridruziti ,to je i pozeljno [sm=smiley36.gif]samo nam se javljaj redovno ;) i kad nemas sta konkretno da pises :)
|
|
|
|