RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (23.11.2016 17:18:29)

Lejla80 super da nisi sama.
Amela89 ugodnu trudnocu zelim[sm=bravo.gif]

Ja danas isla na kontrolicu...
Nisam se puno udebljala tako da me sad pohvalila...
A to je zato sto sam gladna otisla na pregled[sm=smiley36.gif]

Bebac je dobro ima buckaste obrascice i nosic puna usta ma sva sam se rastopila...
30-ta sed 1.500 grama.Sve skolski pa za mjesec ponovo kontrola....

Vidim da polako al sigurno spisak nam se skracuje...
Nesto sam cak i ja blizu...[sm=smiley36.gif]

Neka nama nove male raje...
Ljub ljub sve zenice
A tebi Lejla saljem pozzzitivne vibrice[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (23.11.2016 19:15:43)

Cao zene ,evo i mene ...ja opet vodila djecu doktoru,pluca cista ,kaze doktorica neki virusni kasalj naporan pa smo dobili broncamil i fitobalm,inhalacije itd.valjda pomogne sta.jer mi A pravo lose kaslje ...

LEJLA sretnoooooo:))

Ostale imate mahanje

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (23.11.2016 19:34:03)

Evo da vam i ja nabrzinu mahnem
lejla sretnooo, masala eto tebi brzo [sm=duda.gif]
bejbibi znaci stomo se spustio [sm=bravo.gif] to bi nam i ti trebala uskoro

Meni danas javili da mi je gotov dabl test i da je sve ok...ne znam kakav je onaj odnos vidjet cu kad budem isla na uz, trazit cu kopiju nalaza.....najvaznije da je sve ok
Ugodnu vam noc zelim

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 7:56:29)

IZVORNA PORUKA: anandi

Meni danas javili da mi je gotov dabl test i da je sve ok...ne znam kakav je onaj odnos vidjet cu kad budem isla na uz, trazit cu kopiju nalaza.....najvaznije da je sve ok
Ugodnu vam noc zelim

Nisam ja nego BEBICA [sm=smiley36.gif]
Ona je sljedeca :)

Jutro zene,kako ste ?

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 10:39:24)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

IZVORNA PORUKA: anandi

Ugodnu vam noc zelim

Nisam ja nego BEBICA [sm=smiley36.gif]
Ona je sljedeca :)

Jutro zene,kako ste ?

Pa sta reci, hormoni deru [sm=smiley36.gif] jedno mislim drugo govorim

Nego zene gdje ste danas, nema vas?? Evo kafice [sm=kava.gif][sm=kava.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 12:23:51)

Žene...u mene nema grlica više 3cm otvorena[sm=smiley36.gif] očekuje dr brzo porod pa dovite...

Lejla javni se kad se probudiš i dodjes sebi..molim Dragog Boga da sve ok prodje [sm=bravo.gif]

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 12:47:37)

Bebica11 [sm=bravo.gif]
Kako kazu cemu je vakat tome je i vrijeme[sm=bravo.gif]
Drzimo fige i saljemo pozzz vibrice....

Curkama mahanje....[sm=smiley1.gif]

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 13:36:38)

Pozz zenice, evo ja sam upravo se bas nasekirala....jel istina da trudnice ne smiju jesti suho meso ? Ja ponekad uzmem 3/4 listica, ne sad da pojedem kilu, nego malo da zadovoljim zelju...kaze mi sestra moja da toje ni slucajno ne smijem zbog toksoplazme, da mi dijete se moze roditi abnormalno itd... I pita me jesam li radila taj test na toksoplazmu, ja kazem nisam, jer mi moja doktorica nije uopce totako pomenula....ona se sokirala, kaze to se mora, ona zivi u Italiji I tamo su je slalito svaki mjesec da se testira na toksoplazmu... bas sam se zabrinula, bojim se da nece sta biti bebi [sm=smiley19.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 14:26:36)

Evo brzinsko javljanje. Momcina se rodio danas oko deset četiri kile težak. Pravi bembelindzo. Ja ne mogu sad ništa detaljnije imam užasne kontrakcije maternice. Kažu tako je poslije drugog carskog...pihhh valjda neće dugo trajati..ljubimmm

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 14:28:06)

Cestitke Lejla [sm=bravo.gif]

Amela89 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 14:30:46)

Cestitamo Lejla da ste zdravi i zivi mnogo godina

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 15:07:59)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Žene...u mene nema grlica više 3cm otvorena[sm=smiley36.gif] očekuje dr brzo porod pa dovite...

Lejla javni se kad se probudiš i dodjes sebi..molim Dragog Boga da sve ok prodje [sm=bravo.gif]

Hajmo bebice izguraj to vanka [sm=smiley36.gif]
Da hairli prodje aBd ..mislimo na vas 😙

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 15:08:59)

IZVORNA PORUKA: lejla80

Evo brzinsko javljanje. Momcina se rodio danas oko deset_ četiri kile težak. Pravi bembelindzo. Ja ne mogu sad ništa detaljnije imam užasne kontrakcije maternice. Kažu tako je poslije drugog carskog...pihhh valjda neće dugo trajati..ljubimmm

Cestitkeeee[sm=bravo.gif] da vam je ziv i zdrav dugooo godina ..mashaAllah pravi beban 😙

Ko ce sad spisak voditi [sm=jezicek.gif]

Ps.lejla trazi kakav paracetamol da ti daju da pijes il sta drugo protiv kontrakcija..nama su davali ..ako smijes naravno

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 15:10:32)

IZVORNA PORUKA: Mina90

Pozz zenice, evo ja sam upravo se bas nasekirala....jel istina da trudnice ne smiju jesti suho meso ? Ja ponekad uzmem 3/4 listica, ne sad da pojedem kilu, nego malo da zadovoljim zelju...kaze mi sestra moja da toje ni slucajno ne smijem zbog toksoplazme, da mi dijete se moze roditi abnormalno itd... I pita me jesam li radila taj test na toksoplazmu, ja kazem nisam, jer mi moja doktorica nije uopce totako pomenula....ona se sokirala, kaze to se mora, ona zivi u Italiji I tamo su je slalito svaki mjesec da se testira na toksoplazmu... bas sam se zabrinula, bojim se da nece sta biti bebi [sm=smiley19.gif]

Ma draga jedi sve sto ti pase ;) jela sam i ja u prvoj trudnoci suhomesnate proizvode ,nista nije bilo .eno ga zdrav kooo dren hehe ..mislim nema nikakvih abnormalnosti hB
I mani se tih testova i gluposti,uzivaj u trudnoci ;) i ne sekiraaaaj se :)

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 15:17:34)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA

NOVEMBAR 2016

28.11. svamojadjeca

DECEMBAR 2016[sm=smiley1.gif]

01.12. bebica11
03.12. lejla80 porodila se[sm=bravo.gif]
04.12. leptirica13
24.12. bambi1

JANUAR 2017 [sm=smiley1.gif]

05.01. NARI
06.01. midnight489
19.01. aidicaa

FEBRUAR 2017 [sm=smiley1.gif]

02.02. saraa
02.02. manuela
05.02. Zeze
28.02. Lina85

MART 2017 [sm=smiley1.gif]

05.03. ananas_ze
06.03. bejbibi
17.03. Amela89

APRIL 2017 [sm=smiley1.gif]

MAJ 2017 [sm=smiley1.gif]

11.05. strepnja
22.05. anandi

JUNI 2017 [sm=smiley1.gif]

5.6. Mina 90

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 15:28:55)

Evo Amela Da ti i ovdje odg ..jedi sta ti pase ..ono sto vam nece pasati cete ispovracati[sm=smiley36.gif]pogotovo ako imate velike mucnine ...ako ti nesto pase jedi..osim ananasa i hurmi jer oni otvaraju,moze u 9mj ....

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 16:04:26)

Mina90 kod nas se ti testovi ni ne rade... Mislim jedino ako trudnica ima macku... Previse si se opteretila ...Ne brigaj.Ja sam u prvoj trudnoci cesto jela suhomesnate proizvode jelo mi se slano i bas mi prijalo.
Dr nikad nista slicno mi nije rekla... Naravno da potenciraju zdravu ishranu al ja jedem sta mi se trazi.
Rodila zdravog pravog djecaka[sm=smiley1.gif]

Lejla 80 cestitke...Bas veliki momcina...Vidis da ti nisu uzalud bile kile[sm=smiley36.gif]
Nek vam je ziv i zdrav...a tebi brz oporavak...[sm=bravo.gif]

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 16:05:50)

Bejbibi jesil ti to preuzela vodjenje spiska[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 16:08:03)

Lejla 80 ja koliko se sjecam meni su za bolove dali analgin[sm=zmeden.gif] al nisam na carski

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 19:41:24)

IZVORNA PORUKA: manuela

Bejbibi jesil ti to preuzela vodjenje spiska[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Ma nisam vala [sm=smiley36.gif] ko god stigne nek metne svaki dan na novu str[sm=smiley36.gif]
Ja sam u orosloj trudnoci bila zaduzena za to ..mislim da sam ga cak osmislila [sm=smiley36.gif] pa et ne bi i sad da sam bas JA zaduzena [sm=smiley36.gif] ko stigne nek mijenja podatkw ..al ja sa moba kopiram pa ne izlaze ovi smajliji ,naknadbo ih stavljam ..a crtine ne mogu popamtiti pa i nisam stavila[sm=smiley36.gif]

Leptirica13 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 19:44:19)

Cestitamo lejlaaaa....da budete zivi,zdravi i sretni citav zivot...
Izgleda da sam ja sleljeca...u ponedjeljak nam je carski..u nedjelju idemo gore...
Ima u subotu da ne spavam citavu noc...

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 20:51:30)

Evo i mene zeniceeee da vam se javnem [sm=bravo.gif]

Porodila se danas u 15h. Sve je prošlo ok hB. Cura 3950Gr i 53duga. Tri put pupcanom bila obmotana [sm=zmeden.gif] Al HB izgurasmo. Pukla malo po starom savu.

Sve je krenulo sa sabaha par jačih kontrakcija...Dok sam se tusnula za pregled smirilo se. Odem gore. Kaze Lejla grlica nema 3cm otvorena. Haj kuci brzo ces ti. Idi jedi odmori i dodji. Kontam hoce da me inducira jer je dezurna al hajd...Do kuće vozim 3kontrakcije. Kući mami dosla kupila bureka usput i jogurt[sm=jezicek.gif] govori ona nisi normalna dosla si meni na deset ti min...aaaaa porodices se. Vidim učestale skraćuje se razmak. Zovnem muza da me moze voziti gore. Došao on hoće oni mene odmah. Rekoh neću vi mene smjestite i vi rahat a ja gore trpiti...ne ne. Odem u sobu legnem predisem...ustanem hodam ucesta....Opet legnem malo lakše na 3-4min već. I tako zezam se ja. Kontam nije u BiH zapad al ću ja zapad uvesti sebi....odem tusiram se toplom vodom...predisavam. Izadjem hodam. Boli i tako na 2min. Rekoh hajmo to oko 14h. U autu već prejaki bolovi dišem ja puhcem mm ludi...fulio put za Jezero krenuo na Kosevo. Rekoh kud ćeš gore a on aaaa. Rekoh eto ti nisi htio sa mnom na porod al te jw zeznuh predevera ti sa mnom[sm=smiley36.gif] Kaže on jel bolje bilo da si sad u bolnici nego da lutamo. Rekoh ovo je zanimljivije[sm=jezicek.gif] u bolnici te svezu i gotovo...i tako dodjemo. Prijem ljepota pola podatakw mi samo uzmu...Svi u.panici meni sega. Ni vaganja ni niceg. Rekoh dajte me klistirajte kazu to te beba napinje nemamo kad[sm=jezicek.gif] šest prsti haj sala....trče svi. Super babica Vildana bila. Dajte mi rekoh bar piskiti obećavam da neću napinjati..kaže hajde [sm=smiley36.gif]
I probiju mi vodenjak. Počnu prejaki bolovi. Ja dobijrm nagon ne daju tiskati. U neka doba kažem ja njima "ja tiskam"[sm=jezicek.gif] kad reče babica haj na ledja...dere se pooooooorod...doletise u tom par napona rodila se cura hB. Malo pukla po starom savu. Dovedose neku mladu dr nikad nikog nije sila. Hoce mene kao nisam puno. Oj Allahu. Rekoh ok al daj anesteziju bez anestezije ne prilazi[sm=jezicek.gif] I tako ispatila me ona malo smotana pitaju je jel ljevak[sm=jezicek.gif] Kasnije se zahvaljuje rekoh nema na čemu da aBd budes dobra dr [sm=smiley36.gif]

Eto to je to... Sretno terminusama i vama ostalim trudnicama. Ljubim vas

Lejli cestitam

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 21:18:22)

Pa BEBICEEEE Allah mubarek ,da vam je ziva i zdrava dugoooo [sm=bravo.gif] mashaAllah ,dvije bebice danas ....cestitke mame :)
Javljajte nam se i dalje i na temi bebe...uzivajte i odmarajte ..puseeeee 😙😙😙😙😙

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 21:21:14)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA

NOVEMBAR 2016

28.11. svamojadjeca

DECEMBAR 2016

01.12. bebica11 porodila se[sm=bravo.gif] 24.11
03.12. lejla80 porodila se[sm=bravo.gif] 24.11
04.12. leptirica13
24.12. bambi1

JANUAR 2017

05.01. NARI
06.01. midnight489
19.01. aidicaa

FEBRUAR 2017

02.02. saraa
02.02. manuela
05.02. Zeze
28.02. Lina85

MART 2017

05.03. ananas_ze
06.03. bejbibi
17.03. Amela89

APRIL 2017

MAJ 2017

11.05. strepnja
22.05. anandi

JUNI 2017

5.6. Mina 90

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR (24.11.2016 21:25:24)

Mashallah bebice ja i ti isti dan [sm=bravo.gif] Čestitam ti draga i ujedno zavidim jer vidim ove ženice uveliko hodaju što su prirodno porođene a mi smo baš prikovane za krevet. Danas nam donijeli bebe oj kuku majko a mi se ni na bok ne možemo okrenut. Srećom posjeta je kratko trajala. Meni došlo da plačem.
Eto nisam ni znala za te kontrakcije materice kod više poroda a posebno kod carskog. Ne pomaže iskreno ništa od analgetika al hajde izdržat će se. Već sad je malo rjeđe al gadno boli.

Bejbibi ideš na citiraj kad prebacujes spisak, onda budu sve điđe ucrtane.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>