RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (28.10.2016 19:48:49)

Lejla kolika je bebica bila toj zeni sto je rodila u 36. Jel napunila 36?
..Jel sitna?

Mene neki dan poznanica isprepadala. Spominjem ja kontrakcije kaže ne zezaj se ona sina rodila u 35.(drugo) pa bio sitan 2700 pa spao na 2500 plus na izlazu prestao disati. Mislim na kraju se sve dobro završilo al me prestravilo[sm=smiley19.gif]

Ja jedva čekam malo ananasa bas ga volim[sm=smiley36.gif] hurme imam neke čokoladne mm donio s Hadzdza pa cekam dok udjem u deveti.

Eh jedino to masiranje medjice voljela bih probati da me ne sijeku ovaj put[sm=smiley13.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (28.10.2016 19:49:54)

A gdje uzimate to čudo za masiranje međice?

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (28.10.2016 19:55:18)

Pa bebice ti si ulaskom u 36. sedmicu ušla u deveti zvanično. To je po onim sedmicama, mada sam i ja vazda pratila po datumu porođaja. Ova moja super prošla, bebi preko tri kile, odmah sutradan je otpustili ma milina. Pukao joj vodenjak u 35. i eto nekako je održali da uleti u 36.

Ma ne plaši se se zbog tuđih priča, bit će šta će biti, taman da si u 40, ha ja.

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (28.10.2016 20:17:53)

U apoteci Weleda ulje za medjicu

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (28.10.2016 20:21:16)

https://www.google.ba/search?q=weleda+oil&client=ms-android-huawei&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiKi5mNjv7PAhVCESwKHRXZBoEQ_AUIBygB#imgrc=cp3ZP3Ik8zcrsM%3A

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (28.10.2016 20:43:55)

Haj super uzecu u ponedjeljak aBd to ulje i lanolin....

Lejla jeste upravu si[sm=bravo.gif] dobro se ja održim pozitivnom. Okruženje je manje više pesimisticno. [sm=smiley13.gif]

MasaAllah za tu zenicu i bebicu[sm=bravo.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (28.10.2016 21:37:01)

Laku noc zenice [sm=smiley1.gif] Izgurale smo jos jedan dan [sm=bravo.gif]

:*

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (28.10.2016 23:10:07)

Vecer zenice .evo i mene ...vidim raspisale ste se o svemu i svacemu hehwh ..idem redom malo da komentarisem[sm=jezicek.gif]
Prvo,sto se tice ovog dolaska ovdje na nos mi izasao [sm=smiley36.gif] ma fino je sve to al stvarno nemam sekunde mira.eto znate otprilike kako je to ..moja djeca su ziva,aktivna al nisu bezobrazna i stvarno slusaju ,ne svadjaju se ...A je aktivnija sada al to se od nje i ocekuje ...al nije svadjalica..ja taman pomislila brat ce za sa prije sedmicu dana,reko super da uzivam sa mamom a oni ostadose[sm=jezicek.gif] tako da sam stalno pod stresom sto nije dobro nikako al et izdrzih jos malo aBd ...

Sto se tice poroda ,ja sam se prvi put bas namucila,imala kontrakcije 22h crkla sam ..na kraju drip pola sata i porodim se..al sam bila preporena...
Eh drugi porod jela hurme citav deveti mjesec,i mazala se nistatin kremom i valjda mi to pomoglo ...mislim mazala medjicu tom kremom ...nisam ni pukla nit sjecena bila[sm=smiley1.gif] za 4h sve gotovo bilo,inducirani porod sa tabletom bio

Eh AMELA mg zatvara kolko ja znam ...on smiruje kontrakcije pa mozda da ne pijes ..ja sam ga pila citavu drugu trudnocu jer mw non stop pupo bolio i prenijela 7 dana al sam se prelako porodila mashallah:) mozda od hurmi i te kreme ,ne znam ...

A BEBICE i ostale nemojte slusati tudje price ,to je najgore ..samo svoje furajte ,oguglajte ..tesko je al mora se tako ...menw nije strah poroda stvarno ..ono je krenulo pa mora izaci[sm=smiley36.gif] ne moze kroz usta hahah ....samo opusteno i bice dobro aBd ;)

Eh laku noc zenice ,pisemo se sutra aBd

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (29.10.2016 9:31:57)

Uuuu sta je ovo ,ja uranila[sm=smiley36.gif] pristavljam ☕

Jutro zene ,jeste se naspavale
Ja onako,citavu noc se budila nesto ...popila kafu s mamom i strinom i da sta prezalogajim
Kako ste mi vi ? Imal kakvih zigova danas[sm=smiley36.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (29.10.2016 9:46:31)

Evo i mene...Jutro žene kako ste mi?

Kod mene relativno mirna noć, na hajr i na dobro..ovo je neko zatišje [sm=smiley14.gif] čak ni u wc ne idem nekoliko miliona puta haha
Danas sam imala tonu nekih planova al muza iznenada pozvaše da nešto radi tak da neću haman nigdje. Večeras imam neki rođendan i to bi bilo to za danas.

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (29.10.2016 10:45:53)

Jutric žene

Samo ću kratko mm otišao do pekare[sm=smiley36.gif] A pustio me malo da odmorim. Sa sabaha blago pod stomom me stezalo malo pa popustilo i zaspala u sedam. Sad ustala hodam blago stežu krsta stomo....ukratko dan počinje sa donat mg

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (29.10.2016 11:49:35)

Bebice to tvoje bebče se ne šali[sm=zz_bounce.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (29.10.2016 13:34:27)

Sad dogovorih neki sastanak u ponedjeljak aBd...nek se strpi[sm=smiley36.gif]

Smirilo se opet malo. Razabirala s djecom igračke...ne znam sta bih rucku[sm=zmeden.gif]

ananas_ze -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (29.10.2016 15:33:33)

sjeca li se iko mene [sm=zz_wavespin.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (29.10.2016 18:18:19)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

sjeca li se iko mene [sm=zz_wavespin.gif]

Dobrodošla ananas[sm=bravo.gif] sjećam se ja malo.

Ja kao inventar na ovoj temi[sm=jezicek.gif] koja si sedmica trudnoce?

Dakle report: jutros 6-7h bolilo pa oko 10h pa oko 15h sve po 20tak min kontrakcije i smire se. Malo sam odspavala. Sad me samo kukovi bole. Lezim mirujem i naumpadne mi Amelaaa evo jos malo pa izgurala još jedan dan[sm=smiley36.gif]
Samo mi je raspoloženje u minusu[sm=smiley13.gif] valjda umor,nervoza eto

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (29.10.2016 18:45:52)

I ja sam danas prespavala pola dana. Nešto me bole ruke i noge. Bebice pa ti mene odlučila haman ostaviti samu da čekam. Ove ostale naše terminuse nisu baš aktivne.[sm=smiley13.gif]

Ananas_ze upadaj, i ja te se ko kroz maglu sjećam a još trudna [sm=jezicek.gif]

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (30.10.2016 7:34:40)

Evo da i ja jutros pristavim[sm=smiley36.gif]
Vidim sve ste jos na broju i neka ste imate jos malo[sm=bravo.gif]
Mi juce citav dan u hodali.
Isli na Trebevic na rollercoaster pa poslije na Ilidzu na Terme.
Prava uzivancija.
Kuci dosli u pola 12 gotov ponoc[sm=smiley36.gif]
All bas mi je prijalo...
Vidim imamo pojacanje [sm=bravo.gif]
Neka novih starih trudnica da imam sa kim da se tipkam kad mi vi odete...[sm=duda.gif]

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (30.10.2016 7:36:25)

Bejbibi jel ima neka doza za te hurme koliko treba dnevno da se jedu da bi bilo efekta...

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (30.10.2016 8:55:00)

Jutric žene

Ja sam još 2u1 opet se hB smirilo[sm=bravo.gif] sto Amelaaa kaže izgurali smo još jedan dan[sm=smiley36.gif]

Imam danas peglati ako budem dobro aBd. Imam ponešto i raditi. Ne znam kud cu prije[sm=zmeden.gif] samo da ne bude bolova aBd[sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (30.10.2016 8:57:36)

IZVORNA PORUKA: manuela

Bejbibi jel ima neka doza za te hurme koliko treba dnevno da se jedu da bi bilo efekta...

Draga ,ja sam znala pojest po citavu kutiju [sm=smiley36.gif]na dan ...mora da je pomoglo[sm=smiley36.gif] sto vise jedes to bolje ..ne moze skoditi

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (30.10.2016 8:58:28)

[sm=bravo.gif] bebice 11 samo se ti umaraj pa ces da vidis...
Odmori zeno malo[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (30.10.2016 9:01:28)

Jutro zene ,kako ste :) ima li zigova ..kod mene se smirilo hB ..da jos danas izdrzimo i sutra putujemo aBd ...sad me strah malo kad se sjetim aviona al na hajr
Ovdje mi slab net pa jedva udjem na rr...dok otvori vjecnost prodje 😠
Evo pijem kafu s mamom...pa onda ritual dorucka,oko djece itd ..ma prodje dan u sekundi

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (30.10.2016 9:01:31)

Joj one su meni ruzne ne znam da bi mogla toliko da pojedem..[sm=kuza.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (30.10.2016 9:04:46)

IZVORNA PORUKA: manuela

Joj one su meni ruzne ne znam da bi mogla toliko da pojedem..[sm=kuza.gif]

Uh ja ih bas volim.jedva cekam da udjem hairli u 9mj da ih pocnem jesti [sm=smiley36.gif]imas one debele,velike,socne,u kutiji dodju..one su fine ,jamiii

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (30.10.2016 9:17:30)

Kakve su te?
Ja znam samo za one u stiropor zdjelici prekrivene najlonom.[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>