Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
A trilecec ide ovako mjera je za pleh od rerne 10 jaja 10 kasika secera 10 kasika brasna Pola praska za pecivo Umutiti bjelanca sa secerom i poslije dodati zumancad,kad se umuti dodati brasno sa pzp Na pleh stavis pek papir i peces na 200 nekih 15 min al vidjet ces kad dobije lijepu boju. U serpu stavis 1l mlijeka 500 ml slatkog vrhnja i 250 g mlijeka u prahu Mjesas dok se ne ujednaci al ne treba da provrije vec samo zagrijati. Poslije polahko prelijes po kori postepeno da lijepo upije I na kraju prelijes sa kupovnom karamelom.
_____________________________
09.02. 2010. H mamin prvacic 26.06. 2015. A veliki nestasko
A trilecec ide ovako mjera je za pleh od rerne 10 jaja 10 kasika secera 10 kasika brasna Pola praska za pecivo Umutiti bjelanca sa secerom i poslije dodati zumancad,kad se umuti dodati brasno sa pzp Na pleh stavis pek papir i peces na 200 nekih 15 min al vidjet ces kad dobije lijepu boju. U serpu stavis 1l mlijeka 500 ml slatkog vrhnja i 250 g mlijeka u prahu Mjesas dok se ne ujednaci al ne treba da provrije vec samo zagrijati. Poslije polahko prelijes po kori postepeno da lijepo upije I na kraju prelijes sa kupovnom karamelom.
hvala na receptu, vec dugo trazim recept za trilece
_____________________________
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.
selam drage i ramazan mubarek citam vas pa da se i javim kod mene su iftari jednaki jednom rucku, postimo muz i ja, obicno bude supa i jos neko jelo tako da se sa nekim baska jelima ne mogu pohvaliti
_____________________________
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.
Drage moje domacice..imam jedno pitanje! Kako se zove ono jelo kada se pune patlidzani mljevenim mesom..cini mi se turskog je naziva ja bih da to pravim veceras a ne znam ni recept ni kako se jelo zove
Ja pravim ovako samo sto ne stavljam ovoliko paradajz sosa vec samo u meso
ja punila tikvice umjesto patlidzana odlicno je, preporucujem
< Poruku je uredio ananas_ze -- 10.6.2016 1:36:00 >
_____________________________
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.
A trilecec ide ovako mjera je za pleh od rerne 10 jaja 10 kasika secera 10 kasika brasna Pola praska za pecivo Umutiti bjelanca sa secerom i poslije dodati zumancad,kad se umuti dodati brasno sa pzp Na pleh stavis pek papir i peces na 200 nekih 15 min al vidjet ces kad dobije lijepu boju. U serpu stavis 1l mlijeka 500 ml slatkog vrhnja i 250 g mlijeka u prahu Mjesas dok se ne ujednaci al ne treba da provrije vec samo zagrijati. Poslije polahko prelijes po kori postepeno da lijepo upije I na kraju prelijes sa kupovnom karamelom.
hvala na receptu, vec dugo trazim recept za trilece
Nisam nikad jela, a cula sam za isti. Vrijedi li da pravim, jel "onako" ili je bas dobar?
alman a otkud ti kupovna karamela? Gdje kupis i ko je proizvodjac? a ova kadaif torta je slicno onom sto smo mi pravili na temi godinama muhallebi kadaif.
A trilecec ide ovako mjera je za pleh od rerne 10 jaja 10 kasika secera 10 kasika brasna Pola praska za pecivo Umutiti bjelanca sa secerom i poslije dodati zumancad,kad se umuti dodati brasno sa pzp Na pleh stavis pek papir i peces na 200 nekih 15 min al vidjet ces kad dobije lijepu boju. U serpu stavis 1l mlijeka 500 ml slatkog vrhnja i 250 g mlijeka u prahu Mjesas dok se ne ujednaci al ne treba da provrije vec samo zagrijati. Poslije polahko prelijes po kori postepeno da lijepo upije I na kraju prelijes sa kupovnom karamelom.
hvala na receptu, vec dugo trazim recept za trilece
Nisam nikad jela, a cula sam za isti. Vrijedi li da pravim, jel "onako" ili je bas dobar?
Meni je predobar i ko god ga je probao trazio je recept. Jer je bas socan ja ga pravim vec 4 god. A probala ga u Ulcinju a ima i na Carsiji u Sportu a i ona slasticarna na cosku kad se krene od Sebilja prema Begovoj, joj jesam ti i objasnila. Pa mozda da tu kupis da probas hoce li ti se svidjeti. Mada mi je nedavno kolegica rekla da je bolji moj nego u Sportu
_____________________________
09.02. 2010. H mamin prvacic 26.06. 2015. A veliki nestasko
alman a otkud ti kupovna karamela? Gdje kupis i ko je proizvodjac? a ova kadaif torta je slicno onom sto smo mi pravili na temi godinama muhallebi kadaif.
Ja kupim ovaj u Bingu nas proizvod. A kona mi je donosila iz Makedonije sto koriste za trilece al meni je bolje sa ovom karamelom jer je tecnoja pa se lahko nanese.
A ovu kadaif torta jucer slucajno ugleda na fb je li dobra malo mi slici havani
< Poruku je uredio alman -- 10.6.2016 12:23:11 >
_____________________________
09.02. 2010. H mamin prvacic 26.06. 2015. A veliki nestasko
Skontala sta cu veceras Supica Lazanje Pecene paprike(ostalo mi lepina pa da se pojedu ) Salata
Zahlada trilece, ja sam napravila u pola smjese za dvije noci pa cemo nesto drugo praviti. Pozelila sam i palacinke.. a nedavno sam gledala na tv neke cokoladne palacinke pa se pune sa slag pjenom u koju se stavi neki krem sir i poredaju je banane ili jagode.
_____________________________
09.02. 2010. H mamin prvacic 26.06. 2015. A veliki nestasko
A trilecec ide ovako mjera je za pleh od rerne 10 jaja 10 kasika secera 10 kasika brasna Pola praska za pecivo Umutiti bjelanca sa secerom i poslije dodati zumancad,kad se umuti dodati brasno sa pzp Na pleh stavis pek papir i peces na 200 nekih 15 min al vidjet ces kad dobije lijepu boju. U serpu stavis 1l mlijeka 500 ml slatkog vrhnja i 250 g mlijeka u prahu Mjesas dok se ne ujednaci al ne treba da provrije vec samo zagrijati. Poslije polahko prelijes po kori postepeno da lijepo upije I na kraju prelijes sa kupovnom karamelom.
hvala na receptu, vec dugo trazim recept za trilece
Nisam nikad jela, a cula sam za isti. Vrijedi li da pravim, jel "onako" ili je bas dobar?
Meni je predobar i ko god ga je probao trazio je recept. Jer je bas socan ja ga pravim vec 4 god. A probala ga u Ulcinju a ima i na Carsiji u Sportu a i ona slasticarna na cosku kad se krene od Sebilja prema Begovoj, joj jesam ti i objasnila. Pa mozda da tu kupis da probas hoce li ti se svidjeti. Mada mi je nedavno kolegica rekla da je bolji moj nego u Sportu
Veceras za iftar supa buranija palacinci s piletinom i teletinom u vrhnju salata kompot slatki palacinsci s nutelom i domacim djemom od jagoda ( ja danas pravila) a ima i ledenih kocki isto danas sam pravila
najbolji je u cream shopu, preko puta carsijske dzamije, oni su prvi i poceli da prave trileche, meni je super, samo mi je zahmet bila ta krema al bas mi je drago da ima gotova da se kupi, ja ne stavim mlijeko u prahu u smjesu, nevolim ga i patispanj mi je malo drugaciji ali uglavnom to je to. Ja te pitah samo da vidim kako ti pravis a nadji na youtube muhallebi kadayif, ma preukusan bude. Ja nekad ubacim i kokosa u kremu pa bude isto rafaelo :)
Veceras za iftar supa buranija palacinci s piletinom i teletinom u vrhnju salata kompot slatki palacinsci s nutelom i domacim djemom od jagoda ( ja danas pravila) a ima i ledenih kocki isto danas sam pravila
Pcelice kako pravis te palacinke s piletinom u vrhnju,zvuci primamljivo sve sto ide s palacincima.Jel to rolujes piletinu u palacinke ? i sta s vrhnjem radis? 😊
Veceras za iftar supa buranija palacinci s piletinom i teletinom u vrhnju salata kompot slatki palacinsci s nutelom i domacim djemom od jagoda ( ja danas pravila) a ima i ledenih kocki isto danas sam pravila
Pcelice kako pravis te palacinke s piletinom u vrhnju,zvuci primamljivo sve sto ide s palacincima.Jel to rolujes piletinu u palacinke ? i sta s vrhnjem radis? 😊
Isprzim zajedno pilece filete i teletinu sve narezano na kockice . Posebno isprzim gljive i onda sve sastavim i time filujem palAcinke Onda ih poredam u vatrostalnu i zalijem vrhnjeM za kuhanje i odozgo narendam sira . Zapecem malo u rerni nekih desetak minuta samo da se sir rastopi i to je to
Veceras za iftar supa buranija palacinci s piletinom i teletinom u vrhnju salata kompot slatki palacinsci s nutelom i domacim djemom od jagoda ( ja danas pravila) a ima i ledenih kocki isto danas sam pravila
Pcelice kako pravis te palacinke s piletinom u vrhnju,zvuci primamljivo sve sto ide s palacincima.Jel to rolujes piletinu u palacinke ? i sta s vrhnjem radis? 😊
Isprzim zajedno pilece filete i teletinu sve narezano na kockice . Posebno isprzim gljive i onda sve sastavim i time filujem palAcinke Onda ih poredam u vatrostalnu i zalijem vrhnjeM za kuhanje i odozgo narendam sira . Zapecem malo u rerni nekih desetak minuta samo da se sir rastopi i to je to
i ja ovako pravim al samo piletina i gljive. I to ce bit jednu noc
_____________________________
09.02. 2010. H mamin prvacic 26.06. 2015. A veliki nestasko
Veceras za iftar supa buranija palacinci s piletinom i teletinom u vrhnju salata kompot slatki palacinsci s nutelom i domacim djemom od jagoda ( ja danas pravila) a ima i ledenih kocki isto danas sam pravila
Pcelice kako pravis te palacinke s piletinom u vrhnju,zvuci primamljivo sve sto ide s palacincima.Jel to rolujes piletinu u palacinke ? i sta s vrhnjem radis? 😊
Isprzim zajedno pilece filete i teletinu sve narezano na kockice . Posebno isprzim gljive i onda sve sastavim i time filujem palAcinke Onda ih poredam u vatrostalnu i zalijem vrhnjeM za kuhanje i odozgo narendam sira . Zapecem malo u rerni nekih desetak minuta samo da se sir rastopi i to je to
i ja ovako pravim al samo piletina i gljive. I to ce bit jednu noc
I ja tako...isto samo pil i gljive...mogu se i pohovati (brasno, jaje, prezla) i nisu lose..samo mi to zahmet :).
Kod nas sinoc: Supica Topa, Sampinjoni sa jajima Lubenica
I ja vecinom pravim samo s piletinom i gljivama ali sam imala komadic teletine. Koji se sam nije mogao iskoristiti jer je bilo bas malo. Pa sam pomijesala Za danas jos nemam ideje. Svasta mi nesto pada na pamet ali jos nisam skontala sta cu
mi smo veceras na iftaru kod mog dajdje tako da necu nista spremati samo cu napraviti puding za sehur a sveki mi je poslala sirnicu. a sinosnje lazanje su mi bile odlicne bas sam se pocas_tila
< Poruku je uredio alman -- 11.6.2016 12:47:19 >
_____________________________
09.02. 2010. H mamin prvacic 26.06. 2015. A veliki nestasko
Da se i ja prijavim sa svojim menijem za veceras Supica Punjene tikvice i paprike Buranija (od sinoc malo ostalo da se pojede) Salata Dezert hurmasice i puding
< Poruku je uredio Leptirica87 -- 11.6.2016 19:57:01 >