Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sjecam se da je prosle godine bila slicna tema, al ne mogu da nadjem. Pa sam otvorila novu. Svidjelo mi se sto su zenice razmjenjivale svoje ramazanske jelovnike i na taj nacin davale ideje i drugima sta kuhati za iftar. Najdraze mi je da kuham za vrijeme Ramazana Kod mene tradicionalno vec godinama prvi sehur bude maslanjak i bijela kafa Za iftar ce bit pileca supa Fileti sa sampinjonima u vrhnju i pomfrit Ostalo je i pola maslanjaka i salata Zahlada sutlijas
Naravno hurme i limunada ili sok od zove su neizostavni.
Neka si nam otvorila ovu temu Mada ja nisam bas u stanju ovaj Ramazan praviti kao obicno neke "carolije" buduci da sam trudnica na strogom mirovanju Ali svakako cu pisati sta nam je na meniju (pa ko god da je to skuhao i pripremio) Mm je sinoc sehurio jaja,sir i kajmak uz neizostavnu "suhovinu" i uz to punoooo vode i kafa. Iftar: Supa od telece koljenice Pita burek ili sirnica jos nisam odlucila Salata svjeza (paradajz i krastavci) Desert kolac i neizostavna kahva.
Svidja mi se tema,taman da ukradem i ja koju ideju. Iako ja jos uvijek ne postim,mm posti. On svko jutro sehuri samo 7 hurmi i vodu i olicno isposti. Sinoc za iftar je bila krem corba od tikvica i pita Veceraa je opet corba,krompir iz rerne i pohovana piletina. A sto se tice slatka inace ga izbjegavamo u zadnje vrijeme tako da cu to minimalno praviti al eto.
Jeste li kad sutlijas pravili s mlijekom iz tetrapaka? Voljela bih ga sutra insaAllah napraviti al be volim s curicom ici po pijaci.
< Poruku je uredio Leptirica87 -- 7.6.2016 19:58:24 >
Svidja mi se tema,taman da ukradem i ja koju ideju. Iako ja jos uvijek ne postim,mm posti. On svko jutro sehuri samo 7 hurmi i vodu i olicno isposti. Sinoc za iftar je bila krem corba od tikvica i pita Veceraa je opet corba,krompir iz rerne i pohovana piletina. A sto se tice slatka inace ga izbjegavamo u zadnje vrijeme tako da cu to minimalno praviti al eto.
Jeste li kad sutlijas pravili s mlijekom iz tetrapaka? Voljela bih ga sutra insaAllah napraviti al be volim s curicom ici po pijaci.
Mozes, ja kad pravim uglavnom je sa mlijekom iz tetrapaka. Domace ostavim da djeca piju :)
Mozes, ja kad pravim uglavnom je sa mlijekom iz tetrapaka. Domace ostavim da djeca piju :)
Ja sultlijaš samo i pravim sa mlijekom iz tetrapaka, moje neće domaće, a ni ja vala nisam ljubitelj.
Ja sultlijaš samo i pravim sa mlijekom iz tetrapaka, moje neće domaće, a ni ja vala nisam ljubitelj.
Ni ja ga ne volim. Curica ga je pila, a sad vec ne zelim kaze ne valja joj ;). Pokusaj da podvalis, nece osjetiti :). Mislim, ako vec imas mlijeko. Mi imamo provjereno i bas mi zao da ne piju kad vec znam od koga je
Ninuška to su djeca specifična, nema šanse, jedne prilike smo bili u gostima i žena ima domaće mlijeko, ova mlađa je vazdan gladovala, samo pokuša da proba i baci flašicu.
Vecerasnji iftarski meni: Corba sa bamijom Zeljanica Pileca krilca sa rostilja Lepine i salata Za desert jednostavan kolac sa borovnicama. Hvala sto ste otvorile temu
Pokusat cu i ja s mlijekom iz tetrapaka,valjda bude isti kao i s domacim. Veveras na meniu: Supica od domace tarhane Sataras Pohovana piletina Zeljanica
Jabucnica- u mom selu se tak zove pita od jabuka :) ne znam kako kod vas? Ono- tjesto, urolas smjesu od jabuka u to, poslje zalijes sa malo agde... postoje razne varijacije na temu al u glavnom to je to.. eh sad mene zanima kako bi se moglo nesto napraviti da nema secera.. recimo zamjenit secer pekmezom ili medom?
a za brasno sam se salila, gluho bilo, jabucnica bez brasna.. c c c
jel mislis na jabukovacu? ide jufka, pa fil od jabuka, urola se ko pita, ispece se i zalije? Moja mama kad pravi, napravi malu tepsiju sa agdom i jos jednu malu bez secera, super bude jer jabuke puste malo onog svog soka pa bude i socno i ukusno.
Jabucnica- u mom selu se tak zove pita od jabuka :) ne znam kako kod vas? Ono- tjesto, urolas smjesu od jabuka u to, poslje zalijes sa malo agde... postoje razne varijacije na temu al u glavnom to je to.. eh sad mene zanima kako bi se moglo nesto napraviti da nema secera.. recimo zamjenit secer pekmezom ili medom?
a za brasno sam se salila, gluho bilo, jabucnica bez brasna.. c c c
Ja trazila staru raju,nisam aktivna samo ponekad citam pa zaboravila vecinu "nikova" sram me bilo,halalite. Kod mene veceras sampinjoni s vrhnjem,krompir,luk i tikvice s batacima i kolac neki s jagodama. Sad odoh kuhat jaja za sehur 😀
Drage moje domacice..imam jedno pitanje! Kako se zove ono jelo kada se pune patlidzani mljevenim mesom..cini mi se turskog je naziva ja bih da to pravim veceras a ne znam ni recept ni kako se jelo zove
Drage moje domacice..imam jedno pitanje! Kako se zove ono jelo kada se pune patlidzani mljevenim mesom..cini mi se turskog je naziva ja bih da to pravim veceras a ne znam ni recept ni kako se jelo zove
Ja pravim ovako samo sto ne stavljam ovoliko paradajz sosa vec samo u meso
Imam baildi ti je to tursko jelo, možeš umjero faširanog staviti i piletinu, sve je stvar kombinacije i šta ko voli,
ja jutros prespavah sehur, sat mi nije zvonio, čujem ezan pogledam na sat 2:58 samo se okrenem i nastavim.
Noćas abd imam ženski ifrat sa mojim dragim ženama, odosmo u obljižni restoran tako da se radujem druženju ko malo dijete abd.
Budući da sama postim, ja sebi spremim vrlo malo jer imam problem sa žučnom k. pa mnogo hranew i ne smijem da jedem, a i mnoge namirnice mis metaju.
Ugalvnom supa je obavezna svaku noć, topa, i nešto kao glavno jelo, sinoć su to bile disnaten gljive sa mileramom, sok od zove, hurme, i kasnije tahan halva da zaslatim. Kad se iftarim opadne mi i pritisak i šećer, samo za horizontale budem.