ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart (30.3.2016 8:44:19)
|
IZVORNA PORUKA: search Imam zelju za taj plan al mi nekako blesavo izgleda jer ne znam kako ce doktori reagovat na to, u svakom slucaju prvo cu popricati sa svojom doktoricom koja mi vodi trudnocu, mozda nekom to i nije toliko bitno samo da se sve zavrsi kako treba, da naravno i meni je to u cilju ali također voljela bih da navedem tu da zelim muza kraj sebe na porodu, da ne zelim indukciju ako je ikako moguce da se to izbjegne neka se izbjegne [sm=zz_smug.png] kao i epiziotomija, voljela bih da mogu da se krecem ili ustanem ili zauzmem bilo koji polozaj koji mi u tom trenutku bude odgovarao a ne da budem svezana za krevet, te da me obavjestavaju sta se desava, koji postupak izvode dokle smo stigli koliko sam otvorena kace sta gdje i tako, voljela bih isto da mi bebija odma daju na grudi kod mene da ga dojim i da mu ne daju nista drugo, kao i da izbjegnem vakcinaciju, naravno znam da polovina planova ne uspije haha ali ako pola prođe opet je hajr zar ne, samo se bojim da ne izgleda glupo Uopste nemam namjeru niti da se svađam niti sam zauzela ikakav stav naprotiv zelim da surađujem sa doktorima maksimalno ali imam ovih par zeljica pa koliko bude mogucnosti zasto da se ne ispune aBd Sta vi mislite Ja ko padobranac, citam vas, pratim ko je se porodio :D Search, ja sam se porodila u vojnoj, moze ti muz biti, kad dodjes na porod samo reknes babici, i puste ga, drugo nista ti ne ukljucuju osim ako nije potrebno, trece ja lad sam se porodila, bebu nisu ni okupali, stavili su mi je da ga vidim, poslije samo izvagali i stavili pored mene, i tu je bio sve vrijeme. Cetvrto, u voinoj insistiraju na dojenju i niko ti ga nece nadohraniti, makar ti to htjela, posavjetovat cete da dojis. I zadnje, ja sam odbila vakcinaciju, niko me nista nije pitao. Eto :) na jezeru ne znam kako je, ali vojna je za 10.
|
|
|
|