mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart (29.3.2016 18:31:44)
|
Evo mene opet [sm=smiley36.gif], novcanik sam nagrdila porucujuci online[sm=smiley36.gif], spisak je spreman, a stvarcice prebrane [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Eh svasta ste pisale danas [sm=bravo.gif], moje iskustvo sa 2 poroda je: 1. Prvi zavrsen sa epi + vakum jer je sin isao potiljkom, i hvala Bogu to nas je spasilo oboje [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]. Drugi put sam sama pukla po starom savu, ali ne puno, max 3 koncica da sam imala. Oba puta sam hodala vec 3 dana nakon poroda, a sasvim se oporavila nakon 7 dana. 2. Muz je prisustvovao na oba poroda, divno iskustvo i meni i njemu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Bio je uz mene bas kada mi je najvise trebao, prosli smo skupa kako lijepe, tako i manje lijepe trenutke, hrabrio me je kad god je osjetio da mi treba, i to iskustvo nas je svaki put iznova zblizilo [sm=smiley1.gif]. On je bio taj koji je prerezao pupcanu nakon pulsiranja, oba puta, i on je skupa sa babicom uradio prva mjerenja, vaganja, oblacenja i apgar testove. 3. Nakon prvog poroda bebu mi nisu odmah stavili na prsa jer je morao u toplotni krevetic, temp mu je vec bila jako spala. Ali nakon sat vremena prvi put smo dojili i ljubili se [sm=smiley1.gif]. Drugi put su macu odmah spustili na moje grudi, tako svu vrucu i umazanu, ali meni i mm najljepsu na svjetu; tada smo je prvi put pomirisali i zaljubili se oboje [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]. 4. Dok bebu babica i muz oblace i testiraju, ja "poradjam" posteljicu, i doktor uradi epi, tako da je u oba poroda bio postedjen te malo gadnije strane porodjaja [sm=smiley1.gif] Eto ukratko, tako to kod nas bi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Lejni mene su svrbile bradavice u 3 i 4om mjesecu, nekad bas smeta, ali utjesno je da prodje [sm=smiley1.gif] Mini znaci uzivali ste svo 3 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], jos malo i eto vama i 4og clana aBd [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|